PRESEDINTIA CONSILIULUI UE PE DOMENIUL DIGITAL – Alexandru Petrescu ministrul Comunicatiilor si societatii informationale preia responsabilitatile presedintiei romane la Consiliul UE pe domeniul digital. Obiectivele majore de pe agenda Presedintiei romane a Consiliului UE sunt securitatea cibernetica, inovarea, competentele digitale si cresterea numarului femeilor care lucreaza in domeniul tech

Joi, 29 noiembrie 2018 11:42 | Scris de L.J. | pdf | print | email

Pregatirile pentru preluarea de catre Romania a presedintiei Consiliului Uniunii Europene la data de 1 ianuarie 2019 au intrat in linie dreapta. Printre obligatiile pe care Statul roman trebuie sa le indeplineasca in aceasta calitate este si aceea de a asigura ca dosarele din domeniul comunicatiilor vor fi continuate, astfel ca discutiile si negocierile purtate cu privire la ePrivacy, securitatea cibernetica, reutilizarea informatiilor din sectorul public sau programul Europa Digitala sa fie concretizate, iar programele sa fie implementate.


In acest sens, in data de 4 decembrie 2018, ministrul Comunicatiilor si societatii informationale, Alexandru Petrescu (foto), va participa la lucrarile Consiliului TTE (Telecomunicatii, Transporturi, Energie), ce vor avea loc la Bruxelles.

Cu acest prilej, Alexandru Petrescu se va intalni cu vicepresedintele Comisiei Europene, Andrus Ansip, cu Comisarul European pentru Economie Digitala, Mariya Gabriel, cu ministrul austriac al Transporturilor, Inovatiei si Tehnologiei, Norbert Hofer, si cu ceilalti omologi participanti din tarile membre ale Uniunii Europene.

Referindu-se la dosarele legislative aflate in negociere in cadrul Consiliului Uniunii Europene, ministrul Comunicatiilor Alexandru Petrescu a precizat ca acestea vor genera „un impact important pentru fiecare cetatean, companie, administratie romana si europeana in parte”, adaugand ca si-a propus ca in aceasta perioada sa organizeze mai multe evenimente, precum Digital Assembly, care va arata cat de „creativa, digitala, inovativa, deschisa, puternica si unita” este Romania.

Intr-o informare de presa a Ministerului Comunicatiilor si societatii informationale se precizeaza ca Presedintiei romane a Consiliului UE se concentreaza in jurul a patru obiective majore, respectiv securitatea cibernetica, inovarea, competentele digitale si cresterea numarului femeilor care lucreaza in domeniul tech, in scopul cresterii competitivitatii si generarii de noi oportunitati de afaceri, dezvoltare si educatie.

Iata precizarile Ministerului Comunicatiilor si societatii informationale:

"Ministrul comunicatiilor si societatii informationale, Alexandru Petrescu, va participa la lucrarile Consiliului TTE (Telecomunicatii, Transporturi, Energie), din 4 decembrie, ce vor avea loc la Bruxelles. In marja acestei reuniuni, ministrul roman are in vedere intalniri cu Vicepresedintele Comisiei Europene, Andrus Ansip, cu Comisarul European pentru Economie Digitala, Mariya Gabriel, cu ministrul austriac al Transporturilor, Inovatiei si Tehnologiei, Norbert Hofer, si cu ceilalti omologi participanti din tarile membre ale Uniunii Europene, in vederea preluarii si asigurarii continuitatii dosarelor din domeniul comunicatiilor.

Sub motto-ul „O Europa digitala fara frontiere” si in curs de transformare, ministrul Petrescu va evidentia la Consiliul TTE, in dialogul cu oficialii europeni in domeniul digital si cu ministrii trio-ului din care face parte si Romania (Romania-Finlanda-Croatia), agenda ambitioasa a Presedintiei romane a Consiliului UE care se concentreaza in jurul a patru obiective majore: securitatea cibernetica, inovarea, competentele digitale si cresterea numarului femeilor care lucreaza in domeniul tech, in scopul cresterii competitivitatii si generarii de noi oportunitati de afaceri, dezvoltare si educatie.

Alexandru Petrescu promoveaza o Romanie digitala, moderna, creativa, care sa sustina talentele, tinerii, competentele digitale si oportunitatile generate de noile tehnologii, dar si o Romanie care beneficiaza si aduce o contributie semnificativa la Piata Unica Digitala.

Presedintia romana va avea o agenda deosebit de incarcata in domeniul economiei si societatii digitale. Dosarele legislative aflate in negociere cu privire la ePrivacy, securitatea cibernetica, reutilizarea informatiilor din sectorul public, programul Europa Digitala genereaza un impact important pentru fiecare cetatean, companie, administratie romana si europeana in parte. De aceea agenda mea este ambitioasa, vreau cele mai bune rezultate, iar prin evenimentele emblematice europene pe care Presedintia romana le va organiza, precum Digital Assembly, vreau ca Europa sa descopere si admire Romania creativa, digitala, inovativa, deschisa, puternica si unita”, a declarat Alexandru Petrescu, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Accesari:2280