RECUNOASTERE INTERNATIONALA – Profesorul Corneliu Birsan va alege judecatorii de la Curtea Penala Internationala de la Haga. Corneliu Birsan a fost desemnat in unanimitate membru al Comisiei Consultative pentru Examinarea Candidaturilor: “Va rog sa acceptati sincerele mele felicitari, precum si aprecierea pentru contributia dumneavoastra” (Document)

Marţi, 2 aprilie 2019 13:46 | Scris de V.B. | pdf | print | email

Recunoastere internationala binemeritata pentru profesorul universitar Corneliu Birsan (foto), membru corespondent al Academiei Romane. Fostul judecator al Romaniei la CEDO a fost ales intr-un post esential la Curtea Penala Internationala de la Haga (CPI).


Profesorul Birsan a primit pe 5 decembrie 2018 calitatea de membru al Comisiei Consultative pentru Examinarea Candidaturilor. Comisia a hotarat in unanimitate acordarea distinctiei pentru fostul judecator roman de la CEDO.

Dovada consta chiar in scrisoarea adresata profesorului Birsan de catre O-Gon Kwon, presedintele Adunarii Statelor Parti de la CPI (vezi facsimil), acesta precizand ca mandatul primit de Corneliu Birsan poate fi innoit o singura data.

Iata scrisoarea lui O-Gon Kwon:

Stimate domnule Birsan,

Am onoarea sa va informez ca la prima sa reuniune din cea de-a saptesprezecea sesiuni, pe 5 decembrie 2018, Adunarea Statelor Parti a Curtii Penale Internationale v-a desemnat in unanimitate drept membru al Comisiei Consultative pentru Examinarea Candidaturilor. Ati fost numit pentru un mandat de 3 ani, ce va dura intre 5 decembrie 2018 si 4 decembrie 2021. Potrivit paragrafului 6 din termenii de referinta ai Comisiei, aveti posibilitatea de a fi reales numai o data.

Va rog sa acceptati sincerele mele felicitari cu ocazia numirii dumneavoastra in aceasta pozitie, precum si aprecierea Adunarii pentru contributia dumneavoastra, de natura a sprijini functia cruciala a Adunarii – si anume: cea de alegere a judecatorilor cu cele mai inalte calificari pentru Curte.

Reiterandu-mi sincerele felicitari, va rog sa primiti asigurarea inaltei mele consideratii.

Cu stima,

O-Gon Kwon,

presedinte, Adunarea Statelor Parti a Curtii Penale Internationale”.


Accesari:9214