22 noiembrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATOARE ICCJ, CONTROLATA LA AVERE – ANI o acuza pe Georgeta Barbalata ca nu poate justifica 60.000 de euro intre averea dobandita si veniturile realizate impreuna cu familia: “In perioada ianuarie - aprilie 2007, a realizat venituri salariale in cuantum de 31.664 lei, iar modificarile patrimoniale intervenite in aceeasi perioada au fost in cuantum de 231.200 lei”. Barbalata a fost condamnata recent la 4 ani inchisoare cu executare in dosarul procurorilor Balan si Sampetru

Scris de: George TARATA

21 iulie 2014 15:04
Vizualizari: 10935

Agentia Nationala de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti pentru declansarea unui control in cazul judecatoarei Georgeta Barbalata (foto) de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, condamnata la 4 ani de inchisoare cu executare pentru favorizarea infractorului in dosarul procurorilor George Balan si Marcel Sampetru, in prezent suspendata din functie. Potrivit unui comunicat emis de ANI, luni 21 iulie 2014, inspectorii Agentiei ar fi constata existenta unei diferente de aproximativ 60.000 de euro intre averea dobandita si veniturile realizate impreuna cu familia.


Concret, ANI pretinde ca, in perioada ianuarie – aprilie 2007, judecatoarea ar fi realizat venituri salariale de 31.664 lei, dar modificarile patrimoniale intervenite in acelasi interval de timp ar fi fost in cuantum de 231.200 lei.

Iata comunicatul ANI:

Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta unei diferente nejustificate, in cuantum de 199.536 Lei (aprox. 60.465 Euro), intre averea dobandita si veniturile realizate impreuna cu familia de catre BARBALATA GEORGETA, fost judecator in cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

In perioada ianuarie - aprilie 2007, BARBALATA GEORGETA a realizat venituri salariale in cuantum de 31.664 Lei, iar modificarile patrimoniale intervenite in aceeasi perioada au fost in cuantum de 231.200 Lei, rezultând o diferenta nejustificata de 199.536 Lei (aprox. 60.465 Euro).

Avand in vedere cele de mai sus, Agentia Nationala de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de catre BARBALATA GEORGETA in perioada exercitarii functiei publice.

BARBALATA GEORGETA a detinut functia de judecator in cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie in perioada 08 iulie 2004 - 31 august 2012.

BARBaLATA GEORGETAa fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistata sau reprezentata de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluata a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Agentia Nationala de Integritate isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, confidentialitatii, impartialitatii, independentei operationale, celeritatii, bunei administrari, precum si al dreptului la aparare”.

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 21 iulie 2014 12:53 +5

eh O SPAGA ACOLO DE 2 LEI!!!!!!! si nu au controlat aia bine ca era sigur de 2,5 lei!!!!!mai crede dracu in justitia voastra ultra corupta 90-% vezi cazul bercea cum se face.cuvint de cod fuel ctrl swtch

# DOREL date 21 iulie 2014 14:08 +1

Din doua una: ori e blestemul nevinovatului Mihai Viorel (judecator!) care si-a primit de la mme B.G. & Co 4 ani cu executare + obligatia de a restitui 135.000 DM la ultimul curs in vigoare, ori recunostinta lui D. Morar, L. Papici etc. pentru celebra decizie nr. 13/2007 ! Si, b): da' poate-or fi amandoua la un loc ?? Asa ca ... aviz amatorilor ! Parerea mea ...

# ADEVARUL date 21 iulie 2014 13:02 +2

PROBABIL AU AJUNS IN CSM LUPII PAZNICI LA OI,DACA AR FI CORECTI-INCLUSIV STANCIU SI COVESI-S-AR IMPLICA IN CLARIFICAREA SITUATIEI,DE CE SA SE ABTINA,CA DOAR CSM-UL NU ESTE O INSTANTA...AR PUNE CARTILE PE FATA CU BERCEA-BASESCU,DOAR CA CSM-ISTIII ASTEAPTA CA INSTRUMENTELE LOR,INSPECTIA JUDICIARA SA-I SCOATA BASMA CURATA,DE-ASTA VA BATETI JOC DE JUSTITIE SI O MULGETI CA TOTI BASISTII CARE SE RESPECTA...VOI ASTA SUNTETI NISTE ESCROCI. :-)

# constantinopol date 21 iulie 2014 13:15 +1

Se invarte roata!!!CATE SPAGI A INCASAT, nici ea nu mai stie, mai ales in 2009 ,cand a condamnat un om nevinovat incasand 150 ooo eur!!!!!!

# Un justitiabil inrait date 21 iulie 2014 13:19 +4

Aceasta nesimtita penala facea justitie doar pentru bani iar cei care nu cotizau pierdeau procesele pe banda rulanta chiar daca erau nevinovati. Dumnezeu iarta dar nu uita. Daca va ajunge in spatele gratiilor putem spune cu adevarat ca ,,nimeni nu este mai presus de lege"

# dramo date 21 iulie 2014 13:31 +2

Dupa datele din articol si calculele mele asta a avut un salariu mai mic de 3100 ron/luna ca judecator de inalta curte :o   p.s. in acelasi dosar, Balan si Sampetru au fost achitati de prima instanta. Barbalata de ce o fi luat 4 ani? incurcate sunt caile justitiei la Romanica :o   

# DOREL date 21 iulie 2014 14:11 +4

Nu sunt de loc incurcate, Balan si Sampetru n-au facut nimic, chiar si B.G. si luat achitare, dar nu s-a putut mai mult, daca a muscat momeala ca fraiera si nu s-a prins ca era cursa, asta-i viata. Pana la urma, poate ca fiecare pasare pe limba ei piere ! Parerea mea ...

# moldovan date 21 iulie 2014 14:40 +1

Pai daca excroaca asta a luat 4 ani pt. 60 de firfirei, tov. basescu ala retardatul trebuie sa ia ~30 de ani iar MILIARDARUL asimetric~500 de ani.Stai, stai, Pietrarul (kovesi} si aia care zice ca-i va sprijini pe procurori ~40 de ani. Ce zici justitie securisto comunista???

# Povestea Crinului.modificata date 22 iulie 2014 07:46 +1

Povestea Crinului. A fost odarta ca niciodata, a fost odata un d-rac nebun, care se plimba pe Pamant. Eiiii si cum mergea el asa, hooooop! .... ce-i asta ? Un... ka ka aaaat !!!! Suparat peste masura ca putea sa calce in el , d-racu’ ia ka-ka-tul si da cu el de pamant ! Ei , dragii mosului si ce credeti ca iasa din acel loc? Iasa un mandru CRIN CA-CARAU ! Tavnos, CRINUL CA-CARAU impute lumea cu damfuri , cu vome si tavne, scuipa , linge, suspenda presedinti, ca sa doarma in patul lor , are... proiecte nemtesti , uselesti, ...face aliante cu marii mancatorii de k .. de la Hasanaua3 , loveste cu stanga in STATUL DE DREPT ! PUNE TARA-N K-UR! CINE MAI ERA CA EL ! ...IN POLITICA STIA SI FACEA TOATE DRACARIILE! Vazand ca-l depaseste chiar si pe el la d-racarii , se enerveza dracu’... il ia pe CRIN CA CARAU de chica , da cu el in pamant si iasa TOT un ka-kat ! Si astfel se termina aceasta puturoasa cariera politica ! Mai bine calca de la inceput in el !

# sibianul date 22 iulie 2014 18:40 0

Care o fi contributia lui Ovidiu Tender la averea lu Getuta Barbalata? Sau care este relatia intre nevasta lui Tender( fosta nevasta a unui securist) si Getuta si alte foruri de informatii???? O alta prietena a nevestei lui Tender a vrut sa ajunga la ICCJ dar i-au fost gasite motivarile de doi bani.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Cine va fi urmatorul presedinte al Romaniei?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.11.2019 – Kovesi a votat Dancila?

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva