ALIANTA DNA–PNL–USR – Coincidenta bizara: fix in ziua in care Opozitia a fortat inlaturarea lui Liviu Dragnea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor si a lui Florin Iordache din cea de vicepresedinte, al doilea vicepresedinte PSD al Camerei, Carmen Mihalcescu, a fost chemat la DNA. Lipsa lui Mihalcescu a fost speculata de PNL si USR pentru a impune la conducerea sedintei pe vicepresedintele liberal Marilen Pirtea, care sa duca planul la final

Miercuri, 5 decembrie 2018 15:20 | Scris de Bogdan GALCA | pdf | print | email

A naibii coincidenta: Directia Nationala Anticoruptie condusa de Anca Jurma (foto stanga) a intervenit miercuri, 5 noiembrie 2018, in lupta politica din Parlament chiar in timp ce PNL, condus de Ludovic Orban (foto centru) si USR, condus de Dan Barna (foto dreapta), fortau inlaturarea lui Liviu Dragnea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor si a lui Florin Iordache din cea de vicepresedinte.


Pentru ca Dragnea si Iordache erau vizati de cererea de revocare, sedinta trebuia condusa de al doilea vicepresedinte al Camerei Deputatilor, Carmen Mihalcescu, insa aceasta a fost chemata la audieri la DNA. Motiv pentru Opozitie sa speculeze absenta acesteia pentru a incerca impunerea la conducerea sedintei a vicepresedintelui liberal Marilen Pirtea, care sa duca planul la final, lucru care insa nu a reusit, chiar si cu implicarea, voluntara sau nu, a parchetului anticoruptie.

Telefonul lui Iohannis

Deloc de neglijat sunt declaratiile facute de Lia Olguta Vasilescu la putin timp dupa actiunea Opozitiei. Aceasta a acuzat faptul ca deputatul PNL de Sibiu, Nicolae Neagu, a incercat sa-i dea telefonul lui Florin Iordache chiar in timpul sedintei, sustinand ca la telefon ar fi chiar presedintele Klaus Iohannis.
Ne intrebam asadar daca avem de-a face cu o coordonare intre DNA si Opozitie? Sa fi stiut procurorii de faptul ca se incearca inlaturarea lui Liviu Dragnea si a lui Florin Iordache de la conducerea Camerei Deputatilor, sau chemarea la audieri a lui Carmen Mihalcescu se inscrie in atat de clamata lupta cu marea coruptie a parchetului anticoruptie, dar care aproape lipseste cu desavarsire? Cert este ca DNA s-a facut treaba chemand-o la audieri pe Carmen Mihalcescu, insa cu tot ajutorul dat PNL si USR, actiunea celor doua partide a esuat.

Potriveala politico-judiciara

Nu este prima data cand are loc o asemenea potriveala politico-judiciara, si, din nou, coincidenta, cei care profita de actiunile DNA sunt parlamentarii din opozitie. Actiunea ne-a amintit de un precedent. Mai exact,
o astfel de manevra a mai fost folosita de DNA si in 2015, atunci cand, culmea coincidentei, premierul de la acea vreme Victor Ponta a fost chemat la parchet fix in ziua in care PNL depunea motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta. Cu acea ocazie, intrebata fiind despre potriveala dintre chemarea lui Ponta la DNA si depunerea motiunii de cenzura, sefa DNA Laura Kovesi a precizat ca "nu, nu este nicio coincidenta".

In plus, in luna iunie a acestui an, chiar in ziua in care s-a dezbatut si votat motiunea de cenzura depusa de PNL si USR impotriva Guvernului Dancila, DNA a anuntat trimiterea in judecata a fostului vicepremier Sevil Shhaideh in dosarul “Belina”, un cunoscut membru PSD.

Accesari:6430