8 decembrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVOCATI ARANJATI DE DNA - Parchetul anticoruptie a dispus trimiterea in judecata a avocatilor Cristian Saim si Nicolae Saim pentru trafic de influenta: ”Au primit de la o persoana care era urmarita penal 13.500 euro, promitand ca isi vor exercita influenta asupra unor magistrati in vederea incetarii starii de arest preventiv... Promitand ca il va determina pe procurorul care instrumenta dosarul in vederea neluarii altor masuri preventive privative de libertate”

Scris de: B.G.

7 noiembrie 2018 15:52
Vizualizari: 3449

Procurorii DNA au dispus miercuri, 7 noiembrie 2018, trimiterea in judecata a avocatilor Cristian Saim si Nicolae Saim din Baroul Bucuresti. Cei doi sunt acuzati de un pretins trafic de influenta, pentu fapte comise chiar si in urma cu sase ani.


In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca in decembrie 2012, Cristian Saim ar fi pretins si primit de la o persoana care era judecata in stare de arest preventiv pentru savarsirea unei infractiuni de tentativa de talharie, suma de 23.000 de euro, promitand in schimb ca isi va exercita influenta asupra unor magistrati din cadrul Tribunalului Bucuresti in vederea incetarii starii de arest preventiv a martorului.
De asemenea, potrivit DNA, in perioada octombrie - decembrie 2013, cei doi avocati ar fi pretins si primit de la o persoana care era urmarita penal in stare de arest preventiv pentru talharie si trafic de droguri 13.500 euro, promitand in schimb ca isi vor exercita influenta asupra unor magistrati din cadrul Curtii de Apel Bucuresti in vederea incetarii starii de arest preventiv a martorului.

Comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor:

SAIM CRISTIAN si SAIM NICOLAE, avocati in cadrul Baroului Bucuresti, pentru savarsirea a cate doua infractiuni de trafic de influenta.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In decembrie 2012, inculpatul Saim Cristian a pretins si primit de la o persoana care era judecata in stare de arest preventiv pentru savarsirea unei infractiuni de tentativa de talharie (martor in cauza) suma de 23.000 euro, promitand in schimb ca isi va exercita influenta asupra unor magistrati din cadrul Tribunalului Bucuresti in vederea incetarii starii de arest preventiv a martorului.
In perioada octombrie - decembrie 2013, inculpatii Saim Cristian si Saim Nicolae au pretins si primit de la o persoana care era urmarita penal in stare de arest preventiv pentru savarsirea unor infractiuni de talharie si trafic de droguri (martor in cauza) suma de 13.500 euro, promitand in schimb ca isi vor exercita influenta asupra unor magistrati din cadrul Curtii de Apel Bucuresti in vederea incetarii starii de arest preventiv a martorului.
In mai 2017, inculpatul Saim Nicolae a pretins suma de 1.500 de euro de la rudele a doua persoane retinute pentru savarsirea unei infractiuni de furt calificat, promitand ca il va determina pe procurorul care instrumenta dosarul sa indeplineasca acte care intrau in indatoririle acestuia de serviciu, in vederea neluarii altor masuri preventive privative de libertate fata de cei doi retinuti.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Bucuresti.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# Demostene date 7 noiembrie 2018 20:37 +3

Minți bolnave Potrivit raționamentului logic al acestor agenți ai statului dacă eu mă adresez cu o plângere la procuror, pentru nu știu ce, iar procurorul îmi spune că o să efectueze acte de cercetare, automat este pasibil de un rechizitoriu întocmit de garda pretoriană. Evident că dacă dosarul ajunge la un complet „dedicat” imparțialitatea este un termen necunoscut.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi Klaus Iohannis un presedinte dictator in al doilea mandat?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2019 – Omul lui Kovesi vrea sa-l faca pe Calin Nistor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva