CARDASIA DNA-SRI PENTRU INFUNDAREA LUI NICHITA – Bomba! Procuroarea Claudia Rosu recunoaste ca a discutat cu ofiterii SRI dosarul fabricat de DNA impotriva fostului primar de Iasi Gheorghe Nichita: „In cadrul unei sedinte de lucru cu SRI, procurorul de caz a examinat materiale relevante, solicitandu-se declasificarea acestora”. Interceptarea lui Nichita a fost aprobata de judecatoarea TMB Elena Burlan-Puscas, inculpata ulterior de DNA, iar beneficiare au fost desemnate 3 unitati SRI (Documente)

Duminică, 26 mai 2019 10:18 | Scris de Valentin BUSUIOC | pdf | print | email

Lumea Justitiei va prezinta dovada cat se poate de palpabila ca Directia Nationala Anticoruptie a colaborat cu Serviciul Roman de Informatii ca sa nenoroceasca un politician. Miercuri, 22 mai 2019, Luju.ro v-a dezvaluit lista intocmita de Inspectia Judiciara cu privire la dosarele in care procurorii DNA au facut echipe comune si planuri de actiune cu ofiterii SRI, in spete care n-aveau nicio treaba cu siguranta nationala, doar ca sa bage in masina de tocat mai multi oameni politici importanti (click aici pentru a citi). De data aceasta, cardasia DNA-SRI este mentionata cu subiect si predicat de catre o fosta vedeta a parchetului condus la acea vreme de Laura Kovesi.


Este vorba despre procuroarea ex-DNA Claudia Rosu (foto). Aceasta a recunoscut existenta unei „sedinte de lucru” cu ofiteri SRI, in care s-au discutat probele din dosarul fostului primar din Iasi Gheorghe Nichita. Informatia apare in referatul prin care pe 13 iulie 2015 Rosu a solicitat aprobarea filarii si a interceptarii nu doar a lui Nichita, ci si a mai multor functionari din Primaria Iasi (vezi facsimil 1):

Cu privire la faptul ca in perioada 29.01.2014 – 04.02.2014, Nichita Gheorghe ar fi avut mai multe intalniri cu numitul Mardarasevici Claudiu Daniel, actionar al societatii SC Focality SRL, in scopul de a-i solicita acestuia furnizarea, in interes personal, a unor echipamente electronice la pret redus, cunoscand faptul ca omul de afaceri are posibilitatea de a obtine o reducere de pret de la firma Samsung, pe baza unor comenzi anterioare, la data de 26.06.2015, in cadrul unei sedinte de lucru cu SRI, procurorul de caz a examinat materiale relevante pentru dovedirea celor de mai sus, solicitandu-se declasificarea acestora.


Solicitarea procuroarei de emitere a unor mandate de supraveghete a fost aprobata prompt, in aceeasi zi, de catre judecatoarea Elena Burlan-Puscas, de la Tribunalul Bucuresti (vezi facsimile 2 si 3). Uriasa ironie a sortii a facut ca, la randul ei, magistrata sa intre in malaxorul DNA in 2018: in luna mai, parchetul i-a obtinut arestul la domiciliu, iar in octombrie a trimis-o in judecata pentru 4 presupuse fapte de luare de mita (click aici pentru a citi).SRI, beneficiar secundar al interceptarilor

Revenind la cazul lui Gheorghe Nichita: DNA nu s-a multumit sa tina sedinte comune cu lucratori SRI, ci a si desemnat mai multe unitati militare ale Serviciului in calitate de beneficiari secundari ai unor mandate de supraveghere tehnica. Este vorba despre UM 0127 Bucuresti, UM 0807 Iasi si UM 0822 Suceava, care apar in mai multe note interne ale parchetului anticoruptie, semnate atat de fosta sefa DNA Laura Kovesi, cat si de procuroarele Claudia Rosu si Dana Belciug (vezi facsimile 4, 5, 6, 7 si 8).

Rosu confirma colaborarea cu SRI, Popovici o neaga

Interesant este ca cele scrise de Claudia Rosu in referatul prin care cerea instantei mandate de supraveghere tehnica pentru Gheorghe Nichita vin in contradictie cu ceea ce a transmis Curtii de Apel Bucuresti fostul sef al Sectiei I DNA Gheorghe Popovici (care a confirmat rechizitoriul semnat de Rosu).

In octombrie, Lumea Justitiei v-a prezentat raspunsul trimis de Popovici judecatorilor Antoaneta Nedelcu si Alin-Benone Raduinea de la Curtea de Apel Bucuresti, document in care fostul sef direct al Claudiei Rosu nega pur si simplu existenta oricarei echipe operative comune SRI-DNA in cauza primarului Nichita (click aici pentru a citi):

Nu a existat un plan comun de actiune SRI-DNA, nu a existat o echipa operativa comuna SRI-DNA si nu au existat acte de urmarire penala efectuate de o echipa operativa comuna SRI-DNA, toate actele de urmarire penala au fost efectuate exclusiv de catre organul de urmarire penala”.

Or, iata: Claudia Rosu a confirmat tocmai colaborarea DNA-SRI in dosarul lui Nichita.

Pe de alta parte, trebuie spus ca recunoasterea "sedintelor cu SRI" de catre Claudia Rosu vine sa confirme chiar declaratia pe care sotul acesteia, fostul procuror DNA Doru Tulus, a dat-o in legatura cu vizitele pe care ofiterii SRI le faceau la DNA si in legatura cu participarea acestora la sedinte in care se discutau diverse cauze aflate in instrumentarea parchetului (click aici pentru a citi).

Accesari:4584