CIOCIRLAN GARANTA ARESTARILE DNA – Exploziv: fostul adjunct al DNA Marius Iacob a transmis pe mail generalului SRI Adrian Ciocirlan cererile de arestare ale liderilor PDL Ioan Oltean si Catalin Teodorescu inainte ca arestarile sa fie decise in instanta si incuviintate de Parlament, pentru a fi urmarite in “campul tactic”. Marius Iacob i-a trimis adjunctului SRI Ciocirlan referatele de arestare la doar 4 minute dupa ce le primise de la procuroarea de caz Dana Belciug (Mailul)

Marţi, 4 iunie 2019 14:36 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Dezvaluire uriasa de presa facuta de jurnalista Sorina Matei. Aceasta prezinta dovada concreta a colaborarii dintre DNA si SRI pe arestarile preventive. Este vorba despre un mail pe care fostul adjunct al DNA Marius Iacob (foto stanga), ani de zile mana dreapta a Laurei Kovesi, i l-a trimis actualului adjunct al SRI, generalul Adrian Ciocirlan (foto centru), acesta din urma colaborator al Laurei Kovesi, care desemnase unitatea sa drept beneficiar secundar al interceptarilor.

Colaborarea dintre fostul adjunct al DNA Marius Iacob si generalul SRI Adrian Ciocirlan pe care Sorina Matei a devoalat-o a privit cazurile fostilor deputati PDL Ioan Oltean si Catalin Teodorescu, ambii vizati in dosare ANRP. Astfel, in 27 noiembrie 2015, la ora 14.56 Marius Iacob a primit referatele de arestare ale celor doi de la procuroarea de caz Dana Belciug, cea care intocmise referatele (vezi facsimil 2). Atentie, la doar patru minute, la ora 15.00, Marius Iacob a trimis cererile de arestare preventiva ale celor doi deputati catre celalalt adjunct al DNA Calin Nistor (foto dreapta) si catre generalul Adrian Ciocirlan (vezi facsimil 1), pe atunci sef al Directiei Generale Apararea Constitutiei a SRI, comandant al UM 0127 a SRI . Foarte important, cererile de arestare ale deputatilor Oltean si Teodorescu au ajuns la generalul SRI Adrian Ciocirlan inainte ca Parlamentul sa decida daca aproba sau nu masura preventiva solicitata de DNA.


Contactat de jurnalista Sorina Matei, generalul Adrian Ciocirlan, in prezent adjunct al SRI, a refuzat sa faca vreun comentariu.

 


Camp tactic in toata splendoarea

Iata asadar o noua dovada, poate cea mai clara, de implicare a SRI in dosarele DNA. O implicare contrara legii. De asemenea, mailul lui Iacob catre generalul SRI Adrian Ciocirlan vine sa confirme afirmatiile unui alt vestit ofiter SRI, Dumitru Dumbrava, care explicand ce inseamna “campul tactic” dezvaluia ca Serviciul urmareste cu atentie dosarele atat la parchet, cat si la instante, acolo unde ajungeau celebrele plicuri galbene adresate doar judecatorilor:

Concret, daca in urma cu cativa ani consideram ca ne-am atins obiectivul odata cu sesizarea PNA, de exemplu, daca ulterior ne retrageam din campul tactic odata cu sesizarea instantei prin rechizitoriu, apreciind (naiv am putea spune acum) ca misiunea noastra a fost incheiata, in prezent ne mentinem interesul/atentia pana la solutionarea definitiva a fiecarei cauze. Aceasta maniera de lucru, in care suntem angrenati alaturi de procurori, politisti, judecatori, lucratori ai DGA ori ai altor structuri similare a scos la iveala punctual si aspecte care tin de coruptia sistemului judiciar, in limite care nu trebuie tolerate, dar nici exagerate. Important este, in opinia mea, ca sistemul judiciar isi dezvolta anticorpii necesari vindecarii acestei patologii”.

Iata un fragment din dezvaluirea Sorinei Matei facuta pe blogul sorinamatei.ro, care poate fi citita integral la finalul articolului:

O serie de mesaje de tip email din sistemul intern al DNA arata si probeaza ca sefii DNA raportau in doar 4 minute si fara nicio baza legala, cererile de arestare ale politicienilor, actualului director adjunct al SRI, generalul de brigada, Adrian Ciocirlan. O asemenea situatie este intalnita in dosarele ANRP in care au fost inculpati si s-a solicitat Camerei Deputatilor avizul pentru arestarea deputatilor Ioan Oltean (PDL/PNL) si Catalin Teodorescu (PDL/PNL).

Documentele arata ca pe data de 27 noiembrie 2015, la ora 14.56, procurorul de caz al Sectiei I a DNA, Dana Belciug, trimite pe emailul intern al DNA, catre coordonatorul de atunci al sectiei I DNA, procurorul sef adjunct, Marius Iacob, referatele de incuviintare a arestarii preventive pentru cei doi deputati: Ioan Oltean (PDL/PNL) si Catalin Teodorescu (PDL/PNL). Referatele de incuviintare a arestarilor preventive urmau sa ajunga, potrivit legii, la Procurorul General al Romaniei, Tiberiu Nitu, care urma sa le trimita, la randul lui, presedintelui Camerei Deputatilor de la acea vreme, Valeriu Zgonea, pentru sesizarea legala a Camerei Parlamentului din care faceau parte cei doi deputati cu solicitarile DNA.

Insa aceleasi documente arata ca la doar 4 minute de la trimiterea de catre procuror sefului sau a cererilor de arestare, Marius Iacob, procurorul sef adjunct al DNA de atunci, redirectioneaza tot pe mail cele doua documente. Astfel, la ora 15.00, Marius Iacob trimite cererile de arestare pentru deputatii Ioan Oltean (PDL/PNL) si Catalin Teodorescu (PDL/PNL) catre Nistor Calin, actualul sef al DNA, pe atunci, procuror sef adjunct al DNA, coordonator al Sectiei a II-a a DNA si ataseaza redirectionarii documentelor in sistemul intern DNA si adresa de mail a actualului director adjunct al SRI, generalul de brigada, Adrian Ciocirlan, pe atunci, sef al Directiei Generale Apararea Constitutiei a SRI, respectiv comandant al UM 0127 a SRI. Neavand adresa de mail pe @pna.ro, ci doar pe @sri.ro, adresa de email a lui Adrian Ciocirlan a ramas distincta in sistemul intern al DNA.

Asa se face ca, tot pe 27 noiembrie 2015, la ora 15.00, cererile de arestare a celor doi deputati, cu referatele aferente de incuviintare a arestarii preventive, fusesera deja comunicate, raportate si ajungeau pe emailul si pe masa actualului director adjunct al SRI, Adrian Ciocirlan, de catre procurorul sef adjunct DNA, Marius Iacob, cu stiinta celuilalt procuror sef adjunct, Nistor Calin, fara niciun fel de baza si nici obligatie legala”.

* Cititi aici integral dezvaluirea Sorinei Matei

Accesari:5102