DNA DA ATACUL LA ALDE IN START DE CAMPANIE – Sistemul incearca sa blocheze ascensiunea partidului condus de Calin Popescu Tariceanu. Coincidenta, fix cu doua zile inainte de inceperea campaniei electorale pentru europarlamentare, procurorul DNA Gheorghe Mota l-a pus sub urmarire penala pe Daniel Barbu, numarul doi pe lista de candidati ALDE. Ultima data cand s-a incercat sabotarea unui partid prin fabricarea de dosare penale, PSD a luat peste 45% din voturi

Miercuri, 24 aprilie 2019 13:37 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Sistemul odios care spera sa conduca in continuare tara cu arma catuselor aplica din nou tactica de la alegerile parlamentare din 2016. Mai exact, Sistemul incearca sa saboteze PSD si ALDE prin fabricarea de dosare penale fix inainte de alegeri, in start de campanie electorala. Ceea ce nu inteleg insa capii acestui Sistem este ca romanii stiu foarte bine care sunt de fapt mizele actiunilor, dovada fiind ceea ce s-a intamplat la alegerile parlamentare din 2016, cand un PSD aflat sub asediul DNA a reusit sa obtina un scor de 45%.


Dupa defilarea din urma cu cateva zile pe la DNA a trezorierului PSD, deputatul Mircea Draghici, si anuntul privind extinderea urmaririi penale fata de acesta, iata ca s-a dat liber la asaltul asupra ALDE. Coincidenta desigur, fix cu doua zile inainte de inceperea campaniei electorale DNA a dispus punerea sub urmarire penala a lui Daniel Barbu, numarul doi pe lista de candidati ALDE la alegerile europarlamentare. Daniel Barbu este acuzat de neurmarirea conform legii a respectarii destinatiei subventiilor, masura fiind luata in dosarul trezorierului PSD Mircea Draghici de catre procurorul Emil Mota (foto), adus recent in DNA.

Vazand momentul in care s-a dat drumul la acest dosar, dar si subtirimea acuzatiilor ce sunt expuse in comunicatul de presa al parchetului, este evident in opinia noastra ca avem de-a face cu o noua actiune strict politica din partea DNA. De aceasta data, scopul Sistemului este oprirea ascensiunii partidului lui Calin Popescu Tariceanu, in conditiile in care acesta pune in pericol partidul prezidential PNL, pe care deja l-a depasit in multe judete si mari localitati din tara. Iar intreaga operatiune este pusa in practica de Sistem prin bratul armat DNA.

Iata comunicatul DNA:

“La solicitarea reprezentatilor mass media, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele:

In cauza mediatizata prin comunicatele nr.294/VIII/3 din 2 aprilie 2019 si nr. 372/VIII/3 din 22 aprilie 2019, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus efectuarea urmaririi penale fata de o persoana care, la data faptelor, detinea functia de presedinte al Autoritatii Electorale Permanente (AEP), cu privire la savarsirea infractiunii de neurmarire conform legii a respectarii destinatiei subventiilor (prev. de art. 10, lit. b, teza a II-a din Legea nr. 78/2000).

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada 27 mai 2017 – 27 februarie 2019, in calitate de presedinte al Autoritatii Electorale Permanente, suspectul nu ar fi urmarit, conform legii, destinatia subventiilor acordate formatiunilor politice, in sensul in care
- nu ar fi dispus, potrivit Legii finantarii activitatii partidelor politice (art. 44 din Legea nr. 334/2006 republicata), verificari anuale pentru fiecare partid, privind respectarea prevederilor legale referitoare la venituri (inclusiv cele provenite din fonduri publice, subventii) si cheltuieli - ar fi stopat unele controale aflate in curs
.

Concret, printr-o adresa din data de 22.01.2019, ca urmare a unei scrisori adresate Autoritatii Electorale Permanente de catre trezorierul unui partid, in calitate de presedinte al AEP, suspectul ar fi dispus in mod discretionar, oprirea controalelor initiate prin ordine de serviciu de catre directorul structurii competente, controale ce vizau respectiva formatiune politica.

In dispozitiile Legii nr. 334/2006 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale nu exista nicio prevedere legala care sa permita oprirea unui control dispus de directorul structurii competente din cadrul AEP.
Desi a luat cunostinta prin angajatii AEP de 'unele nereguli cu referire la utilizarea subventiilor', nu a fost de acord cu solicitarea unuia dintre angajati sai de a se relua controalele suspendate din dispozitia sa, preferand sa isi dea demisia in data de 27.02.2019 din functia de presedinte al AEP.
La data de 24 aprilie 2019, persoanei i s-a adus la cunostinta calitatea de suspect in conformitate cu prevederile art. 307 din CPP.

Facem precizarea ca efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Foto: scandaldegorj.ro

Accesari:2252