Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

DOSAR POLITIC – DNA continua lupta dementa de distrugere a Guvernului. In urma incendiului din 31.10.2017, cand un tren cu azotat de amoniu era sa explodeze in Comarnic, secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Ninel Cercel i-a cerut sefului Centrului Zonal Marfa Brasov sa-si dea demisia, ca altfel ii va face actiune disciplinara in vederea demiterii. Pentru acest act managerial, DNA i-a pus catusele pentru santaj si a dat comunicat ca a retinut un “mare corupt”

Vineri, 10 noiembrie 2017 20:31 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Lucrurile au luat-o razna serios la parchetul Laurei Kovesi. DNA a declansat o actiune dementa de distrugere a Guvernului PSD, iar ultimul caz petrecut vineri seara, 10 noiembrie 2017, confirma acest lucru. Incredibil, procurorii DNA l-au retinut pe secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Ninel Cercel (foto), pentru ca, atentie, acesta i-a cerut unui subaltern sa isi dea demisia, avertizandu-l ca in caz contrar ii va face actiune disciplinara in vederea demiterii. Or, in viziunea procurorilor DNA acesta este un act de santaj. Culmea, Cercel este prezentat in presa ca un apropiat al ministrului Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

Astfel, DNA acuza ca Ninel Cercel l-ar fi santajat pe directorul Centrului Zonal Marfa Brasov din cadrul CFR Marfa, Cornel Catalin Onescu, cerandu-i sa isi dea demisia dupa incendiul petrecut in 31 octombrie 2017, cand un tren plin cu azotat de amoniu a luat foc in gara Comarnic, pentru a nu fi demis. DNA sustine ca Ninel Cercel i-ar fi promis ca il va sprijini pentru numirea intr-un alt post. Parchetul anticoruptie acuza ca amenintarile chiar ar fi fost puse in practica de secretarul de stat, care a trimis controale la Brasov si l-a notificat pe subalternul sau sa vina la Bucuresti intrucat face obiectul unei cercetari disciplinare. Totodata, DNA pretinde ca prin indepartarea din functie a managerului de la CZM Brasov secretarul de stat ar fi urmarit obtinerea unui obtinerea unui folos patrimonial de catre societati private de transport care sa beneficieze, in detrimentul CFR Marfa, de contractul avut de aceasta societate cu AZO MURES SA.


Asadar, un secretar de stat a fost retinut pentru ca i-a cerut unui subaltern sa isi dea demisia, pentru a nu fi demis. Iar santajul a fost facut inclusiv prin notificari oficiale. Deci l-a amenintat cu o procedura de serviciu. Halucinant!

In final, ne intrebam: unde este fapta de coruptie in acest caz? Si de cand pana cand santajul, fara a fi insotit de o fapta de coruptie, este in competenta DNA?

PER: “Domnule Presedinte, Iohannis, ce va mai retine sa nu o demiteti pe Kovesi?”

Interesant este ca secretarul de stat Ninel Cercel este membru PSD si pana acum un an a fost vicepresedinte al Partidului Ecologist Roman, formatiune care a avut poztii extrem de critice la adresa sefei DNA si care a cerut in nenumarate randuri demisia Laurei Kovesi. De altfel, imediat dupa retinerea acestuia, presedintele PER Danut Pop a reactionat acuzand ca parchetul lui Kovesi a comis un nou abuz:

DNA, un nou abuz

Avem de-a face cu un alt caz critic. De data aceasta, dupa regulile DNA, un director care a fost depasit de situatie nu poate fi inlocuit de catre un Secretar de Stat. Mai mult, Secretarul de Stat este retinut pentru ca a vrut sa schimbe un director incompetent care si-a demonstrat incapabilitatea.

Unde s-a ajuns? Ne va spune DNA si cand sa respiram?

'La data de 31.10.2017, in statia Comarnic, jud. Prahova s-a constatat un inceput de incendiu la un tren de marfa care transporta ingrasamant – azotat de amoniu de la societatea AZO MURES SA.' Subsecretar de Stat la Ministerul Transporturilor, Ninel Cercel a dorit sa il inlocuiasca pe Directorul responsabil de acest incident. Iar DNA l-a reținut pentru 24 ore si cu propunere de 30 zile.

Domnule Presedinte, Iohannis, ce va mai retine sa nu o demiteti pe Kovesi?

Iata comunicatul DNA privind retinerea lui Ninel Cercel:

“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Brasov au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 10 noiembrie 2017, a inculpatului CERCEL NINEL, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, cu privire la savarsirea infractiunii de santaj.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

La data de 31.10.2017, in statia Comarnic, jud. Prahova, aflata in raza teritoriala a sucursalei Bucuresti din cadrul CFR Marfa SA, s-a constatat un inceput de incendiu la un tren de marfa care transporta ingrasamant – azotat de amoniu de la societatea AZO MURES SA.

In aceste conditii, conducerea C.F.R. a luat masurile necesare astfel ca trenul sa fie fost scos in afara garii, populatia si infrastructura feroviara nefiind puse in pericol. Ulterior, trenul si-a continuat deplasarea spre destinatia finala Ploiesti Triaj, iar conducerea Ministerului Transporturilor si cea a companiei CFR Marfa SA nu au tratat incidentul ca pe un eveniment grav.

In contextul acestui incident, incepand cu data de 01.11.2017, inculpatul CERCEL NINEL, profitand de functia de secretar de stat, i-a solicitat direct sau prin intermediari, partii vatamate, in mod imperativ sa-si dea demisia din functia de manager al CZM Brasov, caci in caz contrar va fi demis, chiar daca incidentul nu s-a produs pe raza sa teritoriala de responsabilitate. Varianta oferita de inculpat partii vatamate in schimbul demisiei a fost ca va fi absolvit de orice raspundere disciplinara, va avea in continuare un post de consilier pe care inculpatul il va infiinta special si la Brasov, promitandu-i totodata ca ulterior, in cadrul reorganizarii CFR Marfa, il va sustine in fata ministrului pentru a fi numit sef de regionala.

Partea vatamata nu a acceptat conditiile inculpatului, astfel incat mijloacele de constrangere folosite de inculpat au fost amenintarea cu 'controale' in urma carora va fi demis.

Aceste mijloace de constrangere au fost puse in practica, deoarece chiar din data de 03.11.2017, inculpatul a trimis la Brasov doua echipe de control, iar in aceeasi zi persoana vatamata a fost notificata ca la data de 06.11.2017 este convocata la Bucuresti, intrucat face obiectul unei cercetari disciplinare.
Scopul urmarit de inculpat prin actiunile indreptate impotriva partii vatamate pentru a-l indeparta din functia de manager al CZM Brasov l-a constituit obtinerea unui folos patrimonial de catre societati private de transport care sa beneficieze, in detrimentul CFR Marfa, de contractul avut de aceasta societate cu AZO MUREs SA. Aceasta, deoarece persoana vatamata s-a opus constant ca alte societati private sa preia activitati din contractul CFR Marfa, in detrimentul acestei societati.

Inculpatului i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

La data de 10 noiembrie 2017, inculpatul este prezentat Tribunalului Brasov cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

UPDATE, ora 22.40 - Tribunalul Brasov a respins, vineri seara 10 noiembrie 2017, cererea DNA de arestare preventiva a secretarului de stat Ninel Cercel, acesta fiind plasat sub control judiciar.

Accesari:10127

Comentarii

# LA FEL A PROCEDAT SI KOVESI date 10 noiembrie 2017 21:15 +28

Daca amenintarea cu actiunea discpilinara in scopul de a determina o persoana sa isi dea demisia din functia publica constituie santaj si se ia masura retinerii/arestarii, atunci toata conducerea DNA trebuie arestata pentru multe asemenea fapte, constand in amenintarea unor procurori si ofiteri de politie judiciara cu declansarea unor actiuni disciplinare ori deschiderea unor dosare penale daca acestia nu inteleg sa paraseasca de buna voie DNA (prin solicitarea transferului de catre procurori sau solicitarea de incetare a detasarii - in cazul politistilor). Ca urmare a santajului comis de conducerea DNA au solicitat transferul din DNA catre alte parchete procurorii: Cazacu, Balanescu, Negulescu Raluca, Doana si ofiterii sai de politie si multi altii. Poate se sesizeaza Parchetul General sa cerceteze imprejurarile in care au plecat din DNA aceste persoane si multe altele, pentru ca vor descoperi pe langa faptele de santaj si altele de o gravitate extrema (coruptie, favorizarea faptuit

# escu date 11 noiembrie 2017 08:31 +3

Luluța s-a dilit rău de tot. Constat, cu stupoare, că toarte acțiunile DNA sunt menite a destabiliza Guvernul, implicit starea ROMÂNIEI. Totodată, obiectivul principal al DNA este dărâmarea Guvernului, compromiterea, cu price preț, a PSD și crearea premizelor instaurării unei dictaturi johanniste, în care talibanii PDL/PNL să vină la guvernare fără un vor popular. Johannis a luat la cunoștință despre demersurile președintelui Cehiei, care a cerut condamnarea rapidă a premierului, aflat în procese încă din campania electorală dar ales de popor, și asta pentru ca a doua zi să-l grațieze în scopul guvernării dorite de alegători? Sau dacă era Luluța procuror DNA acolo l-ar fi arestat pe președinte pentru abuz în serviciu?

# Ko = expert în coi...lar date 11 noiembrie 2017 14:25 +1

ROMÂNIA = „victima unui jaf al gulerelor albe”, zice un senator. Mika Plagiatoare n-are nici o contribuție! E expert în... 'White coilar crime', v. teza de doctorat potcovită cu MAGNA CUM LAUDE ;-) .

# emil date 11 noiembrie 2017 19:21 +3

Parlamentul si guvernul e de vina, ar trebui sa desfinteze DNA, iar ministerul Justitiei trebuie sa o inlature pe Kovesi si pe procurorii abuzivi, deoarece conf. art. 132 din C.R. , procurorii sunt in subordinea Ministerului Justitiei, iar acest lucru trebuie inteles clar ca, Ministerul Justitiei prin Toader, poate sa o demita pe Kovesi. Dar de ce nu face asa ceva?

# maria date 11 noiembrie 2017 12:59 +6

Si dece accepta parlamentul si guvernul toata porcaria asta?! De ce nu dau legile justitiei? de ce golanca tradtoare de tara odioasa Kovesi mai este in functie?? Otara intreaga ostatica in mina unor tradatori de tara agenti CIA fara acoperire?? Asta sintem Colonizati de o mina de tradatori care ne au facut ostatici la serviciile si grupurile de interese economice straine!! Fara rusine, fara mila, o sleahta de sacali flaminizi. Ati vazut cum rinjeste Cioloanis si cum srisneste din dinti (de ataia dispret cit are pt Romani!!) cind latra impotriva Romaniei si a guvernuli legitim

# PSALM cretin al anchetatorului ceaușist 2MAK date 11 noiembrie 2017 22:27 +1

La orice-ncercare de reformă în justiție Ambasada SUA + European Utopia + media internațională sar în sus ca pișcați de musca țețe! Duse vremurile de admirație de acu vreo 2 cincinale. Au picat atunci în popou de admirație față de înălțătorul PSALM cretin OAMENII MAI SI MOR, prin care era încurajat cre(ș)tinește procurorul Gh. S. să se pensioneze...

# geo date 11 noiembrie 2017 17:48 +2

Incalificabilă acțiunea d.n.a.!. De tot râsul. Oare cine a luat această decizie?.

# SupremGDG date 12 noiembrie 2017 08:23 +1

Si mutulica a cerut demisiile catorva demnitari,nu ca ala sef de gara sau ce dracului este. Se vede pe fata ca asta este politie politica !!!!!!

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Lipsa adeverintei CNSAS pentru sefa ICCJ Cristina Tarcea ascunde colaborarea acesteia cu Securitatea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 17.12.2018 – Filari cu autoutilitara. Adevar sau provocare pentru junele Uncheselu

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER