DOVADA POLITIEI POLITICE – Grupul de Investigatii Politice ingroapa DNA: “In timpul mandatului lui Kovesi, procurorii DNA au cerut abuziv de la Guvern transcrierile a zeci de sedinte de Guvern... DNA a incalcat de zeci de ori Constitutia... Tehnicile de supraveghere si intimidare pe care DNA le foloseste impotriva Guvernului arata ca institutia condusa de Kovesi incalca separarea puterilor in stat”

Miercuri, 13 septembrie 2017 15:54 | Scris de Bogdan GALCA | pdf | print | email

La o saptamana dupa ce Inspectia Judiciara a anuntat cercetarea disciplinara a procurorilor DNA Marius Bulancea, Paul Dumitriu si Jean Uncheselu pentru ca au anchetat fara drept Guvernul Romaniei in legatura cu adoptarea OUG 13/2017, noi lucruri ies la iveala. Parchetul Laurei Kovesi (foto) a cerut de la Guvern transcrierile a zeci de sedinte intre 2013-2017, incalcand astfel speratia puterilor in stat, asa cum a stabilit Curtea Constitutionala. 

Dezvaluirea a fost facuta, marti 12 septembrie 2017, de Grupul de Investigatii Politice (GIP) condus de Mugur Ciuvica. Evident, in opinia noastra, dupa aceste dezvaluiri Inspectia Judiciara trebuie sa se sesizeze de urgenta, caci este o noua dovada a politiei politice si a abuzurilor comise de DNA. De asemenea, interesant este de vazut in ce dosare au folosit procurorii lui Kovesi stenogramele sedintelor de Guvern, daca acestea au fost folosite in vreun dosar.


Publicam dezvaluirile GIP, dar si documentul furnizat de Secretariatul General al Guvernului, in care scrie negru pe alb ca DNA a cerut transcrierile a 32 de sedinte de guvern.

DNA a incalcat de zeci de ori Constitutia. In timpul mandatului lui Kovesi, procurorii DNA au cerut abuziv de la Guvern transcrierile a zeci de sedinte de Guvern. In martie 2017, Curtea Constitutionala a stabilit ca acest tip de actiuni ale DNA reprezinta incalcari ale separatiei puterilor in stat. GIP publica un document care arata ca, in perioada 16 mai 2013 – 29 mai 2017, Secretariatul General al Guvernului (SGG) a transmis DNA, la cererea procurorilor, stenogramele a 32 de sedinte de guvern.
Am solicitat SGG sa ne informeze cate stenograme ale sedintelor de guvern au fost puse la dispozitia DNA de cand institutia este condusa de Kovesi. Raspunsul Guvernului arata ca in Romania procurorii DNA controleaza elaborarea si adoptarea actelor normative, opiniile si actiunile ministrilor. Potrivit Curtii Constitutionale, toate aceste actiuni ale DNA reprezinta incalcari ale Constitutiei.
Prin Decizia nr. 68 din 27 februarie 2017, Curtea Constitutionala a stabilit ca: 'procurorii nu au competenta de a desfasura activitati de cercetare penala cu privire la legalitatea si oportunitatea unui act normativ'. Potrivit CCR, 'niciun ministru nu poate fi tras la raspundere pentru opiniile politice sau actiunile exercitate in vederea elaborarii sau adoptarii unui act normativ'. Tehnicile de supraveghere si intimidare pe care DNA le foloseste impotriva Guvernului arata ca institutia condusa de Kovesi incalca separarea puterilor in stat, functionand ca o politie politica
”.

Accesari:9043