luju luju luju

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

FLOREA RUPE LANTUL – Procuroarea Adina Florea, propusa la sefia DNA, acuza santajul impotriva magistratilor comis chiar de DNA: “Nu cunosc modul de sesizare in dosarele penale in care sunt vizati magistrati. Nu exclud ca aceste dosare sa reprezinte o forma de santaj a magistratilor”. Florea condamna protocoalele secrete cu SRI: “Nu era si nici nu este necesara vreo adaugire la lege prin protocoale”

Joi, 13 septembrie 2018 18:32 | Scris de Valentin BUSUIOC | pdf | print | email

Mai bine mai tarziu decat niciodata! Chiar daca nu i se cunosc pana acum luari de pozitie impotriva abuzurilor, Adina Florea (foto), procuror general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta, da semne ca intentioneaza sa puna capat nenorocirilor comise de catre Directia Nationala Anticoruptie in mandatul Laurei Kovesi. Desigur daca va ajunge sa fie numita la conducerea parchetului anticoruptie.


Adina Florea (propusa de catre ministrul Justitiei, Tudorel Toader, pentru sefia DNA) a acordat joi, 13 septembrie 2018, o declaratie pentru Mediafax despre gravele nereguli care au erodat imaginea Directiei Nationale Anticoruptie in perioada lui Kovesi.

Amintim ca Lumea Justitiei v-a prezentat integral proiectele manageriale ale tuturor celor sase candidati la conducerea DNA, cele mai incisive apartinandu-le procuroarelor Adina Florea si Paula Tanase (click aici pentru a citi).

Inutilitatea protocoalelor

Concret: procuroarea de la PCA Constanta a evidentiat inutilitatea protocoalelor secrete in raport cu activitatea procurorilor: "Activitatea desfasurata de procurori, implicit activitatea de urmarire penala, este riguros reglementata de Legea 304/2004 privind organizarea judiciara si de Codul de procedura penala. Prin urmare, nu era si nici nu este necesara vreo adaugire la lege prin incheierea unor protocoale".

In ceea ce priveste o eventuala OUG care sa permita revizuirea condamnarilor pe protocoale, Adina Florea a afirmat ca asa ceva este treaba Guvernului, iar nu a procurorului; ca urmare, acesta ar trebui sa se abtina de la comentarii.

"Elaborarea unei asemenea ordonante este atributul Guvernului, iar procurorul are obligatia de a aplica legea si nu de a o comenta".

Santajarea magistratilor cu dosare

Mai mult: procuroarea Florea a dat de inteles ca dosarele penale deschise impotriva magistratilor reprezinta o arma de santaj.

"Nu cunosc modul de sesizare in dosarele penale in care sunt vizati magistrati. Nu exclud ca aceste dosare sa reprezinte o forma de santaj a magistratilor, cu atat mai mult cu cat denunturile trebuie sa indeplineasca rigorile impuse de Codul de procedura penala".

Cat priveste dosarul DNA in care apare numele ei, Adina Florea a precizat ca parchetul nu i-a comunicat nimic din care sa rezulte ca ar fi cercetata pentru vreo infractiune.

"Nu mi s-a comunicat de catre Directia Nationala Anticoruptie nici un act de procedura si nici o citatie din cuprinsul carora sa rezulte ca as fi cercetata pentru savarsirea vreunei infractiuni. Singurul act comunicat a fost ordonanta de infirmare, act care mi s-a comunicat de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie si din cuprinsul caruia nu rezulta implicarea mea in savarsirea vreunei fapte penale".

Nu in ultimul rand, Adina Florea a tinut sa se delimiteze de ideea de “decapare institutionala” despre care vorbea fosta sefa a DNA Laura Kovesi.

"Expresia 'decaparea institutiilor statului' nu este proprie limbajului pe care-l folosesc si, prin urmare, nu sunt in masura sa ofer o definitie a acestei expresii".

*Cititi aici mai multe declaratii ale procuroarei Adina Florea

sursa foto: gazetadecluj.ro

Accesari:10762

Comentarii

# Marin date 13 septembrie 2018 18:58 -53

Sluga... De asta e nevoie in parchete, de oameni fara coloana vertebrala care sa nu stie sa deschida gura si doar sa astepte salariul la sfarsit de luna? Doamna asta, dupa freza si figura, ar putea fi cel mult o gestionara intr-un magazin inainte de ‘89.

# Marinica date 13 septembrie 2018 21:32 +5

Cred că ai uitat să-ți pastilele și te-ai referit la nevastă-ta pe care o vrei promovată ca gestionară. Hai, baftă!

# Raul date 14 septembrie 2018 15:19 0

Marin este prost. Si peste asta si misogin. Insa, logic, doamna Florea nu are nicio sansa pentru a deveni sef la DNA. In primul rand, nu o sa obtina avizul de la CSM. Al doilea aspect, cel mai important, actualul Presedinte al Romaniei nu o va numi pe doamna Florea in aceasta functie. Nici incantatiile "preotului psiholog" din Pantelimon, un personaj cu capacitate paranormale, confesorul grefierei de la sectia a II-a DNA, fosta sefa, OLTEANU LUMINITA, nu il poate detrmina pe domnul Iohannis sa semneze aceasta numire. Actuala grefiera Olteanu Luminita se lauda in cercul de cunoscuti ca acel "sarlatan", parerea mea, din Pantelimon poate chiar ucide cu puterea gandului. La indrumarea fostei grefiere sefe a sectiei a II- din DNA, multi angajati ai DNA au ajuns sa apeleze la serviciile acestui excroc, bineinteles contra cost. Sa nu mai punem la socoteala si datele cu carecter secret din interiorul DNA, care i-au fost furnizate chiar si de catre procurori si politisti ai DNA.

# Marine, stai jos date 13 septembrie 2018 22:40 +2

Catalogarile spun multe despre tine. Doamna Adina Florea pare o persoana absolut decenta

# HH date 14 septembrie 2018 00:51 +1

Sluga esti tu. Justitia s-a facut ilegal pe protocoale secrete ilegale. Legile romanesti sunt proaste, sunt interpretabile si neconstitutionale. Judecatorii procurorii si avocatii din Ro sunt corupti. Avocatii "vand" clientul procurorilor. Este o nebunie de tara. Unde mai pui ca protestele unor consumatori de droguri sunt luate in seamniste drogati fac legea. niste drogati isi bat joc iar nesimtitilor de la guvernare le e frica de ei. Deci in ce tara traim? Chiar nu vad sensul politicienilor daca nu rezolva problema protocoalelor secrete si ILEGALE dintre SRI si restul parchetelor.

# AMICITIA PROCURORi-SECURISTi... ca sa nu se prinda reciproc date 14 septembrie 2018 17:40 0

Daaa, Cei mai verticali sunt cei care fac intelegeri de neagresiune si colaborare... pe seama Bugetului si Patrimoniului National.... Trebuie recuperate toate salariile platite inutil de la magistrati pentru toate sentintele ilegale... Mai verifica cineva averile magistratilor si agentilor secreti... Amicitia Maior (SRI) - Georgescu (ANI) nu are motive legate de anchetele privind integritatea unor personaje cu averi.... ?

# coco date 13 septembrie 2018 19:45 -6

Nici asta nu e vreo lumina: "nu era necesara vreo adaugire la lege prin protocoale". Probl nu e daca era sau nu necesar ci legalitatea actului!!!! Adaugarea la lege prin protocoale e ilegala!!!!!! Legea se modif doar de catre legiuitor!!!

# Baran Gheorghe date 13 septembrie 2018 19:53 +3

Numele de magistrat procuror a fost înțeles greșit, iar unii procurori s au crezut zei prin aceasta atribuire de statut. Nu au înțeles ca nu au dreptul sa interpreteze legea, nu au la îndemână decizia finala, sunt indrituiti doar cu puterea de a cerceta fără echivoc, egal ca interes, pentru toți subiectii procesului penal. Nu au dreptul sa stigmatizeze, au dreptul sa acuze, sa probeze, sa susțină, pentru aflarea adevărului, indiferent cine este beneficiarul muncii din procesul penal. Când o dați afară pe Lancranjan Carmen Alexandra??

# coco date 13 septembrie 2018 20:03 +4

Ar trebui regandit statuytul procurorilor ca sa nu mai fie magistrati. Ei nu sant putere judecatoreasca, sant agenti guvernamentali.

# Edelweiss - cândva petent pe 339-340 C.p.p. date 13 septembrie 2018 20:07 +7

Ian să vină tataia Iedelweiss cu un egzemplu lămuritor asupra câlților, paielor, bulendrelor, rumegușului și căcatului ce sălășluie în mintea zeiască a unui „Mare Negru” (frate de specie suină cu „Marele Alb” dar infinit mai împuțit). Iaca ce-mi scrie anul trecut, într-o ordonanță de clasare a unui dosar, o Netoată - cusiac lindicoleta - de la parchetul personal al Cotoroanței NKVD-iste daniela-iuliana lămășanu de la PCA Sv. (țân-te bine de parâmă, neicuță, că vine tsunami-ul judiciar!” Citat; „Procurorii sunt suverani a aprecia atât probele administrate într-o cauză, cât și textele de lege care le sunt aplicabile, dându-le interpretarea pe care o consideră corespunzătoare!” :eek: S-a prins lumea la meșteșug? :-? Procurorul APRECIAZĂ PROBELE și INTERPRETEAZĂ TEXTUL DE LEGE!!! Răstimp în care completul de judecată joacă un „Lapte-gros” pe holul judecătoriei, cu președintele instanței pe post de stâlp al echipei care stă capră! :roll: ASTA E RROEMENIKA CEA TEMBELISTANĂ!

# Baran Gheorghe date 13 septembrie 2018 20:16 +1

:))) curat murdar. Mulți cetesc, "putane" percep. Gluma, gluma, baiu i bai.

# Io* date 13 septembrie 2018 21:40 +1

Io* n-am glume în program. Aia chiar mi-a scris Pruoasta aia de la Suceava în ordonanța de clasare a unei plângeri penale de-a mele, împotriva unui bouț vasluian, pripășit în Bukowina și care, ÎN MOD REPETITIV, si dispune amenzi judiciare prin ordonanță, în dosare cu urmărirea penală finalizată, cu rechizitoriul întocmit, dosare aflate DEJA pe masa judecătorului, în faza judecății cauzei pe fond! :eek:

# Tot Io* date 13 septembrie 2018 21:44 +2

Da' știi ce-am răspuns Io* în plângerea adresată baborniței NKVD-iste de la PCA Sv., inervat și cu tensiunea 380 cu 220 ca volții de la priză? :-? Iaca fragment: „ Serios, bre? Voi, buldogii judiciari din Ministerul fără minister, veritabili polițiști cu studii judiciare care UZURPAȚI TITULATURA, MENIREA ȘI ROLUL MAGISTRATULUI, sunteți suverani să… apreciați probele? Ai nu zău? Culegeți și administrați probe în mod imparțial sau… apreciați probele? Dar pe urmă judecătorul ce mai face? Belește p**a în sala de judecată, uitându-se admirativ sau invidios la „colegul” din Parchet, ce poartă nemeritat titulatura de „magistrat”? ...

# * date 13 septembrie 2018 21:46 0

„... Sunteți suverani să dați … interpretare textelor de lege? Vaileu, mamică! PROCURORUL INTERPRETEAZĂ LEGEA? Vai ce cap în gură i-aș f**e la cel/cea care afirmă așa nărozie. Dar atribuția interpretării și aplicării normei penale, în scopul aflării adevărului și tragerii la răspundere, nu mai este apanajul judecătorului? Judecătorul ce mai face în sala de judecată? L**a în 2 cu schimb de locuri cu grefierul, răstimp în care procurorul… interpretează norma penală?” :roll: :roll: :roll:

# Io* - Ciacovschi al Imprecației și Beitovăn al Invectivei date 13 septembrie 2018 21:52 +3

Bre nea Gheo, ce aidee brilliantă mi-ai dat! Cum împotriva mea nu mai este nici o procedură judiciară, vreo restricție sau sancțiune m-am socotit Io* amu ca, din zecile de ocale de hârțoage și dosare, să extrag cele mai ... suculente și flamboaiante expresii folosite de-a lungul a 4 ani de gherilă judiciară (2014 - 2018) în diferite acte procesuale și procedurale. Crecă iese de-un „Mic îndrumar de terminologie juridică.” :roll: :roll: :roll: Și crede-mă că... ESTE CE CITI! Insultă stilată, dusă către next-levelul metaforic, îmbinată cu porcăială gregară, de cea mai josnică speță.

# Ultimul Charlot date 13 septembrie 2018 21:38 0

Vedeti daca nu rezolvati problema avocaturii in mod corect si legal si lasati mafia avocaturii sa va copleseasca si sa va influenteze hotararea? Plangerile sunt facute de un avocat de la Bota pe care intre timp impreuna cu Deliorga, protectorul dumneavoastra l-ati inchis la puscarie. Daca ajumgeti sefa DNA rwzolvati problema asta. Miroase urat.

# Dorina date 14 septembrie 2018 11:38 +1

Suntem atat de departe de ceea ce ar trebui si puteam fi! Nu avem scuze… Nu cred ca vom mai reusi… comunismul e atat de existent in mentalitate… Cu ceea ce a fost inlocuit e si mai dezastruos! Valoarea are conotatii doar privind consistenta contului din banca…

# Statu-Palma-Barba-Cot date 14 septembrie 2018 12:20 0

Doamna A.F. combate bine,n-am ce zice,numai ca lumea s-a saturat de vorbe.Vorbe,vorbe vorbe!Pana când n-o sa fie băgați la pușcărie fro douăzeci-treizeci de magistrați și tot p-atatia ofițeri de informații, pt abuzurile comise ,dar și pt sa si-au inventat legi numai de ei știute uzurpand Parlamentul ,ăstia nu se opresc.Numai frica de o iminenta arestare ,i-ar putea face sa intre în limitele Constituției si legilor.Numai cand or sa-si vada confratii la puscarie ca o consecinta a abuzurilor pe care le-au comis,se vor linistii.Numai frica păzește pepenii romanesti!În rest ,vorbe vorbe vorbe!

# Mihai date 14 septembrie 2018 13:11 0

Unde ati gasit petarda asta, printre voi?

# Adinuta date 14 septembrie 2018 16:59 0

Cata demagogie!!...Oare cine era in conducerea PCA atunci cand s a incheiat celebrul protocol astazi pretins disparut? Nu cumva pretendenta de azi Adina Florea? Cei care o cunosc stiu ca acest stil pe care l afiseaza de cand a aflat vestea nominalizarii nu o caracterizeaza ci mai degraba setea nestavilita de putere...de a conduce si dansa pe cineva,undeva, aroganta de a se crede mai presus de ceilalti muritori si lipsa de empatie cu cei care nu se ridica la inalrimea pretentiilor ei... In final, va comunic ca suntem pe cale sa avem in fruntea DNA ului pe baschetbalista nr.2 -aceasta domnisoara fiind practicanta a aceluiasi sport iubit de fosta sefa DNA

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Cine va fi urmatorul fost procuror DNA trimis in judecata de SIIJ?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 19.07.2019 – Bobita a gresit coaforul

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER