luju luju luju

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

HOTII STRIGA PRINDETI HOTUL – Procurorii DNA Claudia Rosu si Doru Tulus au plimbat un Lexus de 80.000 euro apartinand unui afacerist, fara sa li se intample nimic, nici macar dupa ce Lumeajustitiei.ro a sesizat DNA. Culmea, Doru Tulus l-a acuzat pe ex-judecatorul CCR Toni Grebla ca a primit spre folosinta, cu titlu gratuit, un BMW Seria 5. Cu ce difera cele doua situatii? (Video)

Joi, 12 martie 2015 15:40 | Scris de Razvan SAVALIUC | pdf | print | email

In anul 2014, Lumeajustitiei.ro a dezvaluit in premiera faptul ca procuroarea DNA Claudia Rosu (foto) – sotia procurorului DNA Doru Florin Tulus, fost sef al Sectiei a II-a s-a plimbat timp de mai multe luni, in cursul anului 2013 cu o masina de teren de lux marca Lexus. Investigatiile Lumeajustitiei.ro au dezvaluit ca masina cu numarul de inmatriculare B 22 RAT apartinea firmei RMB Inter Med Solutions SRL a afaceristului Rusu Ioachim Daniel fost sef de cabinet al ex-ministrului de Interne Ioan Rus. Claudia Rosu folosea automobilul la cumparaturi, iar noaptea il parca in curtea casei de la marginea Bucurestiului, unde locuia impreuna cu sotul ei Doru Tulus posesorul unei limuzine Audi A8 de culoare neagra. Lumeajustitiei.ro a prezentat filmarile unor deplasari ale Claudiei Rosu cu autoturismul de teren de lux marca Lexus, dar si informatia ca proprietarul masinii ne-a sunat la redactie pentru a ne servi justificarea ca sotii Tulus au folosit masina intrucat ar fi vrut sa o cumpere, dar ca au vrut sa o testeze o perioada mai lunga de timp. Lumeajustitiei.ro a prezentat in 2014 conducerii DNA situatia si a cerut explicatii privind legalitatea folosirii unui automobil apartinand unui SRL, in conditiile in care automobilul nu aparea in declaratiile de avere ale sotilor Tulus. DNA-ul condus de Laura Kovesi a refuzat sa ne dea un raspuns si a tratat problema ca si cand aceasta nu ar fi existat.


Ce diferenta este intre fapta imputata lui Toni Grebla si plimbareala sotilor Tulus cu un autoturism al unui SRL?

Tulus l-a acuzat pe ex-judecatorul CCR Toni Grebla ca a folosit cu titlu gratuit un autoturism BMW Seria 5 apartinand finului acestuia. In opinia lui Tulus, acest fapt ar constitui un act de coruptie, drept dovada i-a si pus catusele lui Toni Grebla, retinandu-l pentru 24 de ore. Ar fi vrut sa il vada si arestat, dar instanta a respins cererea DNA de arest la domiciliu.

Iata acuzatia oficiala, in acest sens, adusa de Tulus lui Toni Grebla:

"In perioada 2010 – 2015, inculpatul Toni Grebla, aflat in exercitarea functiei de senator in Parlamentul Romaniei (pana la data de 18.12.2013, cand si-a inceput mandatul de judecator la Curtea Constitutionala) si ulterior judecator la Curtea Constitutionala, a pretins si primit de la suspectul Bircina Ion, cu titlu de foloase necuvenite, urmatoarele:

-in perioada 2010 – 2015, folosinta gratuita, intretinerea si asigurarea pentru un autoturism marca BMW Serie 5, (inmatriculat succesiv pe mai multe firme controlate de Bircina Ion), in echivalent de 56.070 euro;

-in perioada 2010 – 2015, folosinta gratuita a unui post telefonic, inregistrat pe una din firmele omului de afaceri

-in 02.11.2011, suma de 1.200 lei (echivalentul unor obiecte vestimentare);

-in octombrie 2012, materiale electorale aferente campaniei electorale privind alegerile parlamentare, pentru lipirea a 20.000 de afise.

Foloasele necuvenite au fost primite in schimbul promisiunii de a interveni si determina diferiti functionari publici sa indeplineasca si sa urgenteze indeplinirea unor acte ce intrau in atributiile acestora de serviciu, in folosul firmelor controlate de suspectul Bircina Ion, cu interese in domenii de activitate diversa (energie, transport, fier vechi s.a.)."

Lumeajustitiei.ro prezinta filmul cu autoturismul de lux Lexus plimbat de procuroarea Claudia Rosu si spera ca DNA sa aiba de data aceasta o reactie. Chiar daca Laura Kovesi nu ne agreaza pentru ca nu facem parte din jurnalistii care se lingusesc pe langa ea, DNA ar trebui sa aiba bunul simt sa raspunda macar pentru informarea opiniei publice. Pana atunci, ridicam intrebarea legitima: Ce diferenta este intre fapta imputata lui Toni Grebla si plimbareala sotilor Tulus cu un autoturism al unui SRL?

Republicam in continuare articolul din 16 ianuarie 2014 prin care Lumeajustitiei.ro a sesizat in premiera acest caz:

Incepand cu vara anului 2013, procuroarea DNA Claudia Rosu – sotia vestitului procuror Doru Tulus, fost sef al Sectiei II a DNA, in prezent sef serviciu la aceasta sectie – a fost filmata in repetate randuri folosind un autoturism de lux marca Lexus cu numarul de inmatriculare B 22 RAT. Imbracata extrem de elegant, procuroarea Claudia Rosu a fost vazuta cu masina in diferite locatii, inclusiv de vecini, folosind masina ori parcand-o in curte. In unele cazuri a fost filmata cu masina la cumparaturi in prezenta unor colege/prietene. Foarte ciudat,nici in declaratiile de avere din 2012 si 2013 ale sotilor Claudia Rosu si Doru Tulus (ultima declaratie a celui din urma este datata 4.12.2-13) nu apare autoturimul de lux marca Lexus RX 400h, cu propulsie hibrida (motor cu ardere interna, plus motor electric) automobil care ajunge usor la valoarea de 100.000 euro, functie de nivelul de echipare. Mai mult, in declaratiile de avere, sotii Tulus apar ca detin doar un Audi A8, precum si datorii mari la banci, dupa cum urmeaza: 59.000 euro la Volksbank, 75.000 euro la BCR si 40.000 lei la BCR. In anii trecuti, Claudia Rosu a declarat ca detine un Mercedes si un Peugeot, pe care le-a vandut...

DNA si sotii Claudia Rosu si Doru Tulus au arborat tacerea!

De unde are Claudia Rosu autoturismul de lux in conditiile in care acesta nu apare in declaratia de avere? Din filmarile pe care le prezentam atasat la finalul articolului, veti putea vedea cum Claudia Rosu se fataie cu masina prin intreaga Capitala. In filmari apare cu o alta persoana care folosea un BMW X5 care din informatiile primite de noi ar fi chiar procuroarea DNA Iuliana Bendeac, recent plecata de la DNA. Mai detinem si alte filmari pe aceasta tema incepand cu luna iulie 2013 si pana la finale anului 2013.

Reporterii Lumeajustitiei.ro au incercat sa afle cum justifica Claudia Rosu si sotul acesteia Doru Tulus folosirea autoturismului de lux marca Lexus. In acest scop ne-am adresat Biroului de presa al DNA cu intrebari detaliate despre masina.

Intrucat avem informatia – pe care jurnalistii nu o pot verifica prin mijloacele oficiale ale autoritatilor – ca masina ar apartine unei anumite societati comerciale cu sediul in Bucuresti, am intrebat DNA, si implicit pe sotii Claudia Rosu si Doru Tulus, prin intermediul Biroului de presa al acestui parchet, urmatoare intrebari:

- Cum justifica doamna procuror Claudia Rosu, precum si sotul acesteia Doru Tulus faptul ca de mai multa vreme doamna procuror foloseste personal autoturismul de teren, de lux, marca Lexus, de culoare alba, cu numarul de inmatriculare B-22-RAT.

- Intrucat din informatiile noastre autoturismul ar apartine firmei RMB Inter Med Solutions SRL Bucuresti, firma care apartine numitului Rusu Ioachim Daniel, fost sef de cabinet al ex-ministrului de Interne Ioan Rus, o rugam pe doamna procuror Claudia Rosu si pe sotul acesteia Doru Tulus sa ne explice in baza caror relatii/obligatii li s-a dat spre folosinta acest autoturism.

In caz ca ne veti raspunde dupa publicarea materialului jurnalistic, vom insera raspunsul dumneavoastra atunci cand ni-l veti trimite.”

Cine imprumuta masina cu lunile? Sa-l credem pe proprietar?

Pana la inchiderea editiei nu am primit niciun raspuns de la DNA, iar purtatoarea de cuvant Livia Saplacan, cu care am avut cateva discutii telefonice anterioare, nu a mai raspuns la telefon.

Ramane de vazut cum va explica in final Claudia Rosu si sotul ei faptul ca au folosit o masina apartinand unei societati comerciale luni de zile... in conditiile in care DNA a trimis oameni in judecata pentru ca au primit carnati, gaste sau tuica...

Nici la sediul firmei, mentionata in intrebarile noastre catre DNA nu am gasit pe nimeni. La sediul firmei din Bucuresti din b-dul Mircea Voda am aflat ca nu sta nimeni, si doar la unul dintre telefoanele afisate la Registrul Comertului unde e mentionat ca firma s-a mutat de curand in Snagov – Ilfov ne-a raspuns o doamna, care auzind ce ne intereseaza nu a vrut sa se recomande si ne-a precizat ca Rusu Daniel nu e prezent, dar ca il va anunta curand sa ne contacteze.

Inainte de publicarea acestui material am fost contactati telefonic de o persoana care s-a recomandat a fi Rusu Ioachim Daniel, care ne-a declarat urmatoarele: Doamna Rosu a folosit doar ocazional autoturismul si s-a hotarat sa-l cumpere dumneaei. In perioada urmatoare urmeaza sa facem si actele de vanzare-cumparare, care nu le-am facut pana acum pentru ca au fost sarbatorile si nu am gasit timp”.

Intrebat cum se face ca procuroarea Rosu foloseste de cel putin sase luni masina si ca aceasta perioada e mult prea mare pentru a fi suficienta sa se convinga daca cumpara sau nu o masina, interlocutorul a persistat in a sustine ca masina nu a fost folosita decat ocazional.Interlocutorul a negat categoric ideea ca ar fi dat masina spre folosinta in schimbul vreunui avantaj legat de profesia celor doi procurori.

Accesari:7795

Comentarii

# DOREL date 12 martie 2015 13:27 +25

Daca mme Claudia Rosu-Tulus nu a declarat folosinta autoturismului in declaratia de avere (document public) se cheama infractiunea de fals in declaratii ! Si atunci, cine - desi sesizat - nu a început urmarirea penala pentru tragerea la raspundere, se cheama ca a l-a favorizat pe infractor (ma, rog, a faptuitor, pe noul cod). Si, b): da', aceiaşi menţiune trebuia să esiste si in declaratia sotului sotiei sale, cel putin asa zice la lege ! Or, da ca A. Nastase a fost condamnat a doua oara de Ionut Mihai Matei pen' ca nu si-a trecut in declaratia de avere un imprumut de la sora, cum devine treaba ??  Alo, domnule procuror general Mihai Tiberiu Nitu, nu se aude pana la dvs., sau nu aveti dezlegare la procurori DNA ?? Ghici ghicitoarea mea ...

# turnatorul de serviciu date 12 martie 2015 19:34 +18

Diferentele sunt nete: -Grebla si-a dat demisia pana la lamurirea situatiei. -Tulus, ca si Basescu, nu si-ar da demisia nici daca l-ati prinde cu punga de cocaina sub perna. -Grebla nu a fost colaboratorul nimanui, ca atare nu s-a pus nimeni pavaza pentru el si a fost purtat cu catuse precum ursul la circ -Tulus, mana dreapta a lui Kovesi si sluga prea-supusa a lui Coldea, ca toti apartinatorii castei autocratilor cleptomani, suporta luxul clandestin dobandit dar nu suporta catusele.Dar de ce va mirati???Toti securistii se nasc,cresc si mor in autobuze de lux,cu geamuri fumurii,camere de filmat,navi,tv, bar,lacas pentru arme si alte dotari.De ce ar face Tulus exceptie???Cum poate sa se poarte un cioban ajuns imparat.??? :roll: :roll: :roll: :roll: <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> :eek: :eek: :eek: 8) 8) 8) 8) 8) 8) :P :P

# TITULESCU date 12 martie 2015 15:50 +15

ASTA AM INTREBAT MEREU : Cei care ancheteaza au condamna sunt mai cinstiti decat cei pe care-i ancheteaza respectiv condamna?

# Ariton date 12 martie 2015 16:07 +15

Sa spuna Luluta ce avantaje avea afaceritul de pe urma sotilor procurori !!!

# unul din lumea cea mare date 12 martie 2015 16:34 +13

se zice ca legea nu/i pentru dulai,de art 16 din carticica de la garaj nu vorbim ca/i demult perimat

# mulder, agentul mulder date 12 martie 2015 17:57 +10

Care e problema?  Se știe că pt a achiziționa un Lexus, inclusiv la noi in USA, indiferent de vechimea masinii,  vechiul proprietar "ti-o lasa" minim 6 luni sa te obisnuiesti cu volanul si schimbatorul de viteze de la cutia automata. Asa ca....sa nu ne mai legam de detalii "nesemnificative"..... 8) 8)

# Nini date 13 martie 2015 11:43 +11

Anticoruptia este insasi coruptia !

# mario bross date 15 martie 2015 09:19 -4

:) extraordinar... Nu are voie omu' sa-si cumpere o masina??? Hey...ce'i cu voi ,oameni buni?dupa 25 de ani traim dupa acelasi mod de viata..adica sa ne uitam in gradina vecinului...Sa fim seriosi...trebuie sa acceptati ca DNA'ul isi face datoria...Acum...ca au ei,procurorii,masini scumpe sau cine stie ce..nu mi se pare un lucru deosebit...ei isi permit...Ar trebuie sa va luati de cocalarii care ''spar seminte de floarea soarelui'' toata ziua si au masini mai scumpe decat casele in care stau procurorii...,dar NU...noi trebuie sa gasim nod in papura...natura romanului obosit si frustrat..

# nasu date 18 ianuarie 2017 03:14 0


Citeza pe mario bross
:) extraordinar... Nu are voie omu' sa-si cumpere o masina??? Hey...ce'i cu voi ,oameni buni?dupa 25 de ani traim dupa acelasi mod de viata..adica sa ne uitam in gradina vecinului...Sa fim seriosi...trebuie sa acceptati ca DNA'ul isi face datoria...Acum...ca au ei,procurorii,masini scumpe sau cine stie ce..nu mi se pare un lucru deosebit...ei isi permit...Ar trebuie sa va luati de cocalarii care ''spar seminte de floarea soarelui'' toata ziua si au masini mai scumpe decat casele in care stau procurorii...,dar NU...noi trebuie sa gasim nod in papura...natura romanului obosit si frustrat..

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - A insultat Klaus Iohannis intreaga magistratura refuzand numirea la MJ a Danei Girbovan?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 16.09.2019 – Magistratii care isi numara zilele pana la pensie. Iohannis, in magazinul de cruci

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER