IOHANNIS ARE DOSAR PENAL – DNA a deschis dosarul 250/P/2018 pe numele lui Carmen Georgeta Iohannis si Klaus Werner Iohannis in urma sesizarii redactiei Lumea Justitiei pentru cei 320.000 euro luati pe casele din Sibiu. Uluitor, prin Ordonanta 250/P/2018 din 25.05.2018, DNA a declinat dosarul la Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia (Document)

Marţi, 5 iunie 2018 12:56 | Scris de L.J. | pdf | print | email

Bomba la DNA. In plin scandal privind obligativitatea presedintelui Romaniei Klaus Werner Iohannis de a o revoca din functia de procuror-sef al DNA pe Laura Codruta Kovesi, ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale, Directia Nationala Anticoruptie a facut o miscare judiciara de maxima celeritate, care ne-a uimit si pe noi, autorii sesizarii. In urma plangerii penale depuse de redactia Lumea Justitiei la data de 9 mai 2018 la DNA privind afacerile imobiliare cu casele Statului a sotilor Carmen si Klaus Iohannis, DNA a tinut sa ne instiinteze prin adresa oficiala, urmatoarele:


"Va facem cunoscut ca prin ordonanta nr. 250/P/2018 din data de 25.05.2018 a Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie s-a dispus declinarea competentei de solutionarea cu privire la denuntul formulat impotriva lui Radu Gabriel Bucsa, Carmen Georgeta Iohannis si Klaus Werner Iohannis in favoarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia."

Comunicarea este semnata de procurorul sef al Sectiei a II-a din DNA, Marius Bulancea, si procuror sef serviciu Iuliana Crisan.

Iata documentul:


INTREBARI:

-Cum oare intr-un dosar cu asemenea miza, in doar doua saptamani de la depunerea sesizarii, DNA a constituit dosarul penal nr. 250/P/2018 si a emis si ordonanta din 25.05.2018? Alte persoane care fac plangeri la DNA asteapta cu anii si nu primesc niciun raspuns despre ce se lucreaza in dosare.

-De ce oare DNA a declinat cauza la PCA Alba Iulia, cand competenta anchetarii unui demnitar cum este si presedintele Romaniei apartine exclusiv PICCJ?

-Oare declinarea (nu ni s-a comunicat si Ordonanta) s-a facut pe considerentul ca presedintele Romaniei are imunitate totala pe perioada mandatului si s-a dorit sa nu se afecteze instrumentarea cu celeritate a cauzei? DNA a declinat dosarul in fieful Procurorul General Augustin Lazar pentru a putea fi anchetata sotia presedintelui, Carmen Iohannis, care nu are nicio imunitate?

-Este posibil ca in orice moment sa se inceapa urmarirea penala impotriva sotiei presedintelui, situatie care ar arunca in aer imaginea lui Klaus Iohannis? Sigur ca este posibil.

Azi, cand scriem aceste randuri, in urma cu o ora, presedintele Iohannis a iesit public cu o interpretare nastrusnica a Constitutiei, in sensul ca a recunoscut ca ministrul Justitiei are autoritate asupra tuturor procurorilor, dar ca aceasta autoritate trebuie exercitata exclusiv pentru protejarea lor.

Cum va putea fi oare obiectiv Klaus Iohannis in punerea in aplicare a deciziei CCR care a obligat sa emita decretul de revocare din functia de sef al DNA pe Laura Codruta Kovesi?

Este cumva presedintele Romaniei la mana procurorilor?


*Cititi aici toate amanuntele despre sesizarea penala depusa la DNA in data de 9 mai 2018 pe numele sotilor Iohannis

Accesari:82661