Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

KOVESI A DISTRUS DNA – Presedintele Coalitiei Romanilor din SUA, preotul Chris Terhes: “S-a ajuns ca procurori cu 3 ani vechime efectiva sa aiba la DNA salarii de peste 3 ori mai mari decat un procuror obisnuit, ba chiar salarii mai mari decat judecatori de la ICCJ... Kovesi, sustinuta si de la Lazar, a creat acest sistem pentru a putea popula DNA cu procurori slabi pregatiti si, la salariile pe care le au, sa fie obedienti... E una dintre cauzele abuzurilor si a slabei performante a DNA”

Marţi, 7 august 2018 17:00 | Scris de G.T. | pdf | print | email

Laura Kovesi (foto stanga) a distrus DNA prin modul in care a condus parchetul anticoruptie, pe care l-a umplut cu procurori slab pregatiti, fara experienta profesionala, dar obedienti. Aceasta este concluzia presedintelui Coalitiei Romanilor din SUA, preotul Chris Terhes.

Intr-un scurt comentariu pe pagina sa de Facebook, Terhes observa anomalia de la DNA, unde au ajuns sa lucreze procurori cu doar trei ani experienta efectiva, dar care sa aiba salarii de trei ori mai mari decat alti procurori de la parchetele ordinare, ba chiar salarii mai mari decat judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Iar totul s-a intamplat din cauza Laurei Kovesi, sustinuta de Procurorul General Augustin Lazar (foto dreapta). In opinia lui Terhes, cat se poate de pertinenta credem noi, aceasta este una dintre cauzele abuzurilor si a slabei performante a DNA sub conducerea Laurei Kovesi.


Iata comentariul presedintelui Coalitiei Romanilor din SUA, preotul Chris Terhes:

“DNA a comunicat oficial ca o serie de procurori din aceasta directie din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sunt delegati, nu numiti, iar unii dintre acesti procurori delegati au intre 6 si 8 ani experienta.

Daca din acesti ani de experienta scazi 2 ani, cat e in prezent INM-ul, iti raman 4. Din acestia mai scazi inca un an cat e stagiatura, ramai cu 3 ani.

Asadar, cu doar 3 ani de experienta efectiva de procuror definitiv, un procuror putea accede la DNA.

Aceasta accedere se putea face, iata, nu doar prin numire in urma unui concurs (care oricum era de forma, constand intr-un interviu cu Kovesi), ci si direct prin pixul Procurorului General, care putea delega procurori in aceasta directie.

Prin urmare, un procuror de la parchet de pe langa judecatorie, cu doar 3 ani experienta efectiva definitiva, a ajuns prin pixul lui Lazar detasat la DNA.

Cum DNA este structura in cadrul Parchetului de pe langa ICCJ, respectivul procuror primeste salar de procuror de pe langa ICCJ, adica cel mai mare salar.

Dar, acelasi procuror, DELEGAT fiind, mai primeste si diurna pe zi pentru ca este delegat.

Asa s-a ajuns ca procurori cu 3 ani vechime efectiva sa aiba la DNA salarii de peste 3 ori mai mari decat un procuror obisnuit, ba chiar salarii mai mari decat judecatori de la ICCJ.

Kovesi, sustinuta si de la Lazar, a creat acest sistem pentru a putea popula DNA-ul cu procurori slabi pregatiti si, la salariile pe care le au, sa fie obedienti.

Acesta e una dintre cauzele abuzurilor si a slabei performante a DNA de cand a venit Kovesi la conducerea acestei institutii.

Curtea de Conturi ar trebui sa intre la greu in DNA sa verifice cum sta treaba cu aceste delegari in cadrul institutiei”.


Accesari:3651

Comentarii

# Kovesi recunoscu... date 7 august 2018 19:36 +1

Biet manager nepriceput, chiar s-a autodenunțat acum un an dar CSM s-a făcut că plouă: 'Dar sunt unii care pare ca nu fac nimic.', dcnews.ro

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Lipsa adeverintei CNSAS pentru sefa ICCJ Cristina Tarcea ascunde colaborarea acesteia cu Securitatea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 12.12.2018 – A 5-a amanare de pronuntare in jaful de la BRD. Vremuri grele pentru Cami si Tulus

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER