Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

KOVESI PE DUCA – Indicii si suspiciuni rezonabile ca ministrul Justitiei Tudorel Toader va propune revocarea sefei DNA Laura Kovesi: “Concluziile le-am tras... DNA este ineficienta in partea in care vedeti achitari, in partea in care vedeti ca se incepe urmarirea penala fata de cineva si un an, doi, sapte nu se face nimic, in partea in care vedeti condamnari si suntem obligati de la CEDO sa platim de aici, in multe parti... Cred ca doamna Kovesi a fost in sufrageria lui Oprea. Nu este normal”

Vineri, 9 februarie 2018 13:09 | Scris de Bogdan GALCA | pdf | print | email

Ministrul Justitiei Tudorel Toader (foto) a criticat in premiera in mod dur activitatea DNA si in mod direct pe Laura Kovesi. Si nu doar atat, dar Tudorel Toader a dat public semnalul, lasand sa se inteleaga clar ca va propune revocarea acesteia.

Toader a declarat joi seara, 8 februarie 2018, in emisiunea lui Ionut Cristache de la TVR, ca asteapta raportul privind activitatea DNA pe care-l va prezenta in Parlament, acolo unde, cel mai probabil, va face si anuntul despre sefa parchetului anticoruptie.


Ministrul Justitiei a desfintat-o pe Kovesi, fiind vizibil nemultumit de activitatea DNA si acuzand faptul ca parchetul anticoruptie incaseaza achitari dupa achitari, ca se incepe urmarirea penala impotriva unei persoane si ca ani buni dosarul nu este lucrat si ca Romania trebuie sa plateasca la CEDO in urma condamnarilor: “Am spus public si chiar cred ca partile bune nu le justifica pe cele rele”. De asemenea, Tudorel Toader a condamnat si prezenta Laurei Kovesi in sufrageria lui Gabriel Oprea, lucru ce a fost confirmat, asa cum bine stim, chiar de PICCJ si judecatoarea CCR Livia Stanciu: “In limita informatiilor mele, percepute din public, tind sa cred ca doamna Kovesi a fost in sufrageria lui Oprea. Nu este normal”.

Asadar, avand in vedere declaratiile lui Tudorel Toader, putem trage o singura concluzie: exista indicii si suspiciuni rezonabile ca ministrul va propune revocarea din functie a sefei DNA Laura Kovesi.

Iata declaratiile facute de Tudorel Toader joi, 8 februarie 2018:

Cand am venit ministru, am constatat ca de 10 ani nu s-a facut un control de fond la DNA. Si au fost facute. Cand a cerut Ministerul Public cu cele trei componente, DNA, DIICOT si structurile din teritoriu sa prezinte un raport complet pe care sa-l trimita ministrului Justitiei, iar ministrul sa-l prezinte in Parlament? Eu asta voi face. In luna februarie trebuie sa le primesc, asa spune legea. Cum le-am primit, ma voi ducein Plen si le voi prezenta. O sa imi indeplinesc obligatia si de acolo o sa trageti concluziile. (…)

Concluziile le-am tras, dar nu le-am prezentat nimanui. Am inceput sa ii spun lui Tudose, dar nu i-am spus. DNA este efecienta in parte, in parte nu. E ineficienta in partea in care vedeti achitari, in partea in care vedeti ca se incepe urmarirea penala fata de cineva si un an, doi, sapte nu se face nimic, in partea in care vedeti condamnari si suntem obligati de la CEDO sa platim de aici, in multe parti. Am spus public si chiar cred ca partile bune nu le justifica pe cele rele. (…)

In limita informatiilor mele, percepute din public, tind sa cred ca doamna Kovesi a fost in sufrageria lui Oprea. Nu este normal".

Accesari:5553

Comentarii

# coco date 9 februarie 2018 13:37 +9

Hai dracu odata cu demiterea tudorele ca ne-ai nevrozat cu amanarile tale

# DODI date 9 februarie 2018 13:45 +13

După ce a fost la UE și a fost tratat ca și dorelul de la săpat șanțuri. Dorelul justiției a înțeles că nu se poate merge cu duhul blândeții cu o plagiatoare incultă, sfertodoctă, răzbunătoare și mincinoasă și care a tras după ea încrederea populației într-o justiție echitabilă, echidistantă și bazată pe lege nu pe dosare de șantaj ale judecătorilor. O cărămidă la imaginea proastă a justiției a pus și tractoristul lăzăruc, tip prost de dă în gropi dar tupeist și cu nasul pe sus de când își spală organele pe la SPP. Nu mi-e rușine nici cu DIICOT după mizeria de dosar trântită doctorului LUCAN și după ”scurgerile” intenționate și ilegale în presa aservită SRI.

# REMEMBER date 10 februarie 2018 13:43 +1

Normal că Lăzărică Gîngavu o apără pînă-n pînzele albe, doar Ciordy și l-a tras șef prin Mapa profesională măsluită cu iubițelu Coldea...

# Sorin date 9 februarie 2018 13:48 0

Ineficiente sunt si parchetele de pe langa Curtile de Apel si instantele Curtilor de Apel care resping plangerile persoanelor vatamate de magistrati. Sa se infinteze Curtea cu Jurati, asa cum am vazut pe aici cum unii oameni isi doresc o Curte cu jurati care sa judece si sa dea verdictul in cazul magistratilor.

# ALTE ASPECTE MULT MAI GRAVE IN ACTIVITATEA DNA date 9 februarie 2018 15:09 +5

Domnule Ministru al Justitiei. Trebuie sa aveti in vedere si alte aspecte grave din activitatea/inactivitatea DNA. Dosare de evaziune inchise prin clasări nelegale sau prin prescriptie care au condus la ingoparea unor prejudicii de cateva sute de milioane de euro care se cuveneau bugetului de stat. Poate ne explica doamna Kovesi in bilantul pe care urmeaza sa il prezinte cate spitale se puteau face din aceste prejudicii ingropate de procurorii care au stat cu fundul pe aceste dosare. Pe langa dosarele de evaziune au fost inchise foarte multe dosare de inselaciune si abuz in serviciu tot ca urmare a prescriptiei. Managementul defectuos din DNA orientat doar spre imaginea unor personaje cocotate in varful acestei institutii prin trocuri politice si trafic de influienta, indolenta si lipsa de activitate a procurorilor care nu reusesc sa realizeze decat 1 rechizitoriu/an/organ judiciar, a avut ca efect favorizarea infractorilor care au scapat de raspunderea penala si de plata prejud.

# Edelweiss - ZeListat de Bukowina date 9 februarie 2018 16:09 +6

Încrederea în „justiție” scade în 2017 de la 35 la sută la 30%. După ce în anul 2016 a marcat cea mai abruptă scădere a unei instituții de pe întreg cuprinsul UE de 13 procente, de la 48% la 35%. Dac-o țin tot așa golănașii cu robe, precupeți ai dreptății și neguțători ai adevărului mistificat, Cyborgi cu mască de om și comportament de Călăi, ei bine, predicția este mai mult decât sumbră: în următorii 2-3 ani vom asista la PRIMUL CAZ DE magistrat omorât sau căruia i s-au produs vătămări corporale grave. (p.s. sebi bucșa, prim-procuror de tinichea la PJ Gurahumora - asta de mai înainte se numește că este o predicție, o ipoteză evolutivă și în nici un caz nu poate fi considerată instigare publică). https://tazmaniandemoon.blogspot.ro/2018/02/radiografie-shock-rromanicii-neo.html

# SPARTAKUS date 9 februarie 2018 17:00 +4

Exista un proverb,anume "Capra e plina de raie dar umbla cu coada sus"!La randul ei Kovesi desi zinic e hulita,se crede inca un DUMNEZEU,umbland incordata si cu nasul pe sus,repetand la nesfarsit NOI SUNTEM DNA-ul!Adica capra bese iar oaia(JUSTITIA)trage rusinea,pierzandu-si increderea.Tudorele nu mai sta pe ganduri!!!!!!

# Grig date 11 februarie 2018 19:19 0

..."SI NE FACEM TREABA".

# CWQ date 10 februarie 2018 08:29 0

Domnule ministru , haideți odată cu raportul ăla nenorocit , că am încărunțit naibii de când aștept să văd că aceste două nulități ticăloase și trădătoare - Lazăr și Kooooooooooooooooooooooooooooveși - sunt date afară în șuturi și apoi trimise în fața „ onoratei instanțe ” pentru toate mizeriile făcute în acești ani și pentru bătaia de joc la adresa Constituției și a poporului . Gata , e de ajuns cu toate jocurile politice , România trebuie să mai și muncească și să se dezvolte precum orice țară civilizată și nu să tot dăm înapoi ca racul din cauza unor otrepe care joacă tontoroiul pe trupul țării .

# BRUTARUL date 10 februarie 2018 09:48 0

La brutărie ... la brutărie ..K@@@@@ța .la brutărie. of of măi măi

# SPARTAKUS date 10 februarie 2018 10:49 +2

Referitor la panfletul de mai sus "capra se bese"care evident are un caracter satiric,de mentionat ca "aerele"trase in tirada incep sa puta tot mai rau de la o zi la alta,ducand intro zona a insuportabilitatii,prin urmare aceasta stare de fapt nu prea suporta multa asteptare!Spund lucrurilor pe nume.Cred ca Tudorel va intelege acest aspect,pt.ca atmosfera devine tot mai viciiata!!!!!!!

# ?????? date 10 februarie 2018 12:24 +1

Considerați că universitarul de la Ministerul Justiției și-ar fi propus să prezinte în parlament o opinie de la CSM ?

# Cetățean roman iubesc Romania date 10 februarie 2018 19:22 +1

Clarificări utile ... și necesare: (1) ce se întâmpla in cazul in care ministrul Toader propune revocare Kovesi, dar CSM da aviz negativ- președintele poate invoca acest aviz pentru a respinge propunerea ministrului? Părerea mea este ca da. Chiar și in urma unui aviz favorabil revocării emis de către CSM, președintele poate decide menținerea in funcție- combătând formal motivația ministrului și a CSM. Prin urmare, revocarea sta exclusiv in puterea președintelui. Alta neclaritate - cum funcționează procuror șef DNA fără sa aibă susținerea ministrului și (probabil ) a CSM? sau are susținere CSM și președinte - prin urmare ministrul nu are nici o importantă. prin urmare - așteptăm 16 Aprilie 2019?

# Grig date 11 februarie 2018 19:22 +1

Problema nu e cu Iohannis, ci cu cetatenia acestei******ri. Marele Likurich, ce va zice?

# Cetățean care iubește Romania date 10 februarie 2018 19:40 0

Alta întrebare- când se va lua in discuție la CSM sancționarea disciplinara propusă de inspecția judiciara pe 18 Ianuarie. Cât pozate dura procedura pana la finalizare - inclusiv contestația La ICCJ? Adică - mai este 1 an și aproximativ 2 luni pana la terminarea mandatului? Se va finaliza pana la expirarea mandatului? Alta nedumerire- când a fost Pescariu la Kovesi in birou Iulie 2013 sau 21 Iulie 2014. - așa când chiar proc Kovesi recunoaște public? A fost de doua ori? Dacă ne luam după data asumată de Kovesi - 21. Iulie.2014. - și dosarul a fost început in mai 2013- ce s- a întâmplat 1 an și 3 luni de procurorii nu au putut avansa cu probele. - adică ... cât de complicat este sa afli intr-un an și 3 luni - unde s- au dus banii ieșiți din contul statului. Când a căpătat Pescariu calitatea de martor denunțător - cu absolvirea totala de vina - asta înseamnă ca procurorii nu au știut nimic din tot ce a povestit Pescariu

# pentru "Cetățean roman iubesc Romania" date 11 februarie 2018 08:51 0

Cu probabilitate de 99,99%, preşedintele KWI va respinge propunerea de revocare venită de la MJ. Dacă KWI admite propunerea de revocare a şefei DNA, îşi diminuează considerabil şansele la un nou mandat prezidenţial. Nu uita că electoratul lui KWI include şi pe fanii şefei DNA. Pierderea sprijinului electoral al puţinilor fani pe care şefa DNA îi mai are, poate fi decisiv în viitoarea competiţie electorală. Propunerea de revocare făcută de TT, chiar dacă va fi respinsă, va avea totuşi un efect benefic: Va separa şi mai clar grâul de neghină.

# LUCY date 11 februarie 2018 13:53 0

M-am saturat de cand o schimba si nu mai reuseste asta.

# MN date 11 februarie 2018 14:44 +3

Ministrul ustitiei nu trebuie lasat singur, Trebuie sa fie sprijinit de intregul guvern si de parlament, de presedinte. Mai oameni buni , alesi prin vot, daca nu sinteti in stare sa actionati , plecati si lasati locul altora . Ne-am saturat de incalcari ale constitutiei , de o justitie careia nu-i pasa de nimeni si de nimic, care nu raspunde in fata nimanui, si pa care , eu personal o pun alaturi de o adunatura de derbedei. Acesti derbedei se pensioneaza la 45 de ani si au cele mai nesimtite pensii posibile. Mult credeti ca o sa mai rabde pamintul asemenea nemernicii. Corul nemultumitilor, al celor multi, napastuiti, nedreptatiti se inalta la cer si nu este de loc bine placut creatorului. Alo, alesilor, presedinte, parlament , faceti ceva pentru a evita marele dezastru care , asa cum decurg lucrurile, in mod inevitabil, va veni.

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - I-a matrasit taica Lazar dosarele lui Klaus Iohannis?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 14.11.2018 – Lista cu antiromanii din Parlamentul European. Evenimentul “Prima penala la parchet”

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER