LOVITURA DE GRATIE - Inspectia Judiciara a declansat cercetarea disciplinara fata de conducerea DNA in urma plangerilor procurorilor revocati Iorga Moraru si Doru Tulus: "Inspectorii judiciari au dispus inceperea cercetarii disciplinare fata de procurorii Laura Codruta Kovesi, procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Marius Iacob, procuror sef adjunct al DNA si Gheorghe Popovici, procuror sef sectie la DNA" (Document)

Luni, 25 septembrie 2017 17:17 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Lovitura de gratie pentru conducerea Directiei Nationale Anticoruptie, in frunte cu procurorul sef Laura Codruta Kovesi. Intr-un raspuns acordat Lumeajustitiei.ro, Inspectia Judiciara dezvaluie ca s-a dispus inceperea cercetarii disciplinare fata de procurorii Laura Codruta Kovesi (foto 1, dreapta), procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Marius Iacob (foto 1, stanga), procuror sef adjunct al DNA si Gheorghe Popovici (foto 2), seful Sectiei I din DNA. Cercetarea disciplinara a conducerii DNA a fost declansata in urma actiunilor depuse de procurorii revocati din CSM de Laura Kovesi, respectiv, Doru Tulus si Mihaela Iorga Moraru. Din informatiile pe care le avem, Doru Tulus si Mihaela Iorga Moraru au depus nu mai putin de sapte actiuni la Inspectia Judiciara care vizeaza conducerea DNA, demersului lor alaturandu-se si procurorul Nicolae Marin.


Sesizarea Inspectiei Judiciare a avut loc la o zi dupa ce cei trei procurori din DNA, Doru Tulus, Mihaela Iorga Moraru si Nicolae Marin s-au prezentat in fata Plenului CSM pentru a da citire memoriului in care au facut dezvaluiri despre modul de lucru din Directia Nationale Anticoruptie. Informatiile oferite de cei trei procurori Plenului CSM i-au cutremurat pe membrii Consiliului atat de tare incat li s-a cerut sa vina cu dovezi si detalii despre tot ce au cunostinta.

Cel mai probabil, acesta a fost si motivul pentru care in ultima perioada au fost depuse de catre acestia mai multe sesizari.

Iata raspunsul acordat Lumeajustitiei.ro de Inspectia Judiciara:

 

Accesari:24464