LUCICA, AZVARLIT DIN DNA – Miscare inteleapta a noului seful interimar al DNA. Calin Nistor a propus CSM revocarea din DNA a celebrului procuror Lucian Onea de la DNA Ploiesti, coleg de paradeala cu Mircea Negulescu: “Si-a exercitat in mod necorespunzator atributiile”. La pachet cu Onea, Nistor cere incetarea activitatii la DNA Ploiesti a procurorilor Giluela Deaconu, Alfred Savu si Cerasela Raileanu

Joi, 10 ianuarie 2019 13:31 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Decizie inteleapta a noului sef interimar al DNA Calin Nistor. La doua zile de la instalarea in fruntea parchetului anticoruptie, Nistor a hotarat sa ii faca vant din DNA unuia dintre cei mai vestiti procurori. Este vorba despre procurorul Lucian Onea (foto), fost sef la DNA Ploiesti, coleg de paradeala cu Mircea Negulescu.

Astfel, joi, 10 ianuarie 2019, Nistor a transmis Sectiei pentru procurori a CSM solicitarea de revocare din functia de procuror DNA a lui Onea. Motivul invocat de Nistor este acela ca Lucian Onea si-a indeplinit in mod necorespunzator atributiile specifice functiei detinute.


La pachet cu Onea, Calin Nistor a transmis CSM o alta solicitare care priveste alti trei procurori din DNA Ploiesti. Concret, Nistor cere incetarea activitatii in DNA Ploiesti a procurorilor Giluela Deaconu, Alfred Savu si Cerasela Raileanu, aceasta din urma nasa lui Onea, la randul lor demascati pentru practicile abuzive pe care le foloseau pentru paradirea oamenilor.

Amintim ca Lucian Onea a fost pus sub control judiciar si inculpat anul trecut pentru participatie improprie sub forma complicitatii la savarsirea infractiunilor de inducere in eroare a organelor judiciare, represiune nedreapta si cercetare abuziva. De asemenea, din informatiile pe care le detinem, Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie a decis urmarirea penala si fata de procurorii Giluela Deaconu, Alfred Savu si Cerasela Raileanu.

Iata anuntul DNA:

“La data de 10 ianuarie 2019, procurorul sef adjunct, care exercita atributiile procurorului sef al DNA, a transmis Sectiei de procurori a CSM solicitarea avizului de revocare din functia de procuror in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti, a domnului Onea Lucian Gabriel, procuror in cadrul acestui serviciu, in prezent suspendat din aceasta functie, intrucat acesta si-a exercitat in mod necorespunzator atributiile specifice functiei detinute.

De asemenea, in aceeasi zi, au fost transmise Sectiei de procurori a CSM cererile de incetare a activitatii in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti a urmatorilor procurori:

-Deaconu Giluela,

-Savu Alfred Virgiliu,

-Raileanu Elena Cerasela”.

Accesari:3476