MANELISTUL DNA, CUPRINS DE FRICA – Procurorul DNA Ciprian Man a iesit fara catuse de la Sectia de investigare a infractiunilor din Justitie. “Manelistul DNA” a recunoscut inregistrarea in care uneltea impotriva judecatorilor incomozi si cu vocea tremuranda si-a cerut scuze: ”Nu am amenintat, nu am santajat”. Ranjind cu gura pana la urechi, procurorul Cristian Ardelean sfideaza romanii: “Mi-a fost afectata viata privata“ (Video)

Joi, 10 ianuarie 2019 13:35 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Procurorul Ciprian Man (foto 1), zis “manelistul DNA”, a iesit liber de la audierile la care a fost chemat la Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie in cazul inregistrarii in care se planuia cumintirea judecatorilor incomozi cu dosare penale. Pana in prezent, Man continua sa aiba doar calitatea de martor, iar sectia speciala nu a cerut aviz pentru retinerea si arestarea sa.

Ciprian Man a fost audiat la PICCJ miercuri, 9 ianuarie 2019, pana aproape in miez de noapte, in cadrul dosarului in care s-a declansat urmarirea penala in rem pentru fapte de grup infractional organizat, santaj, abuz in serviciu, cercetare abuziva si inducerea in eroare a organelor judiciare. La iesire, Man a oferit o scurta declaratie de presa jurnalistilor care il asteptau. Asa s-a putut vedea cum procurorul care ani de zile a executat fara mila oameni nevinovati brusc a devenit mielusel, fiind cuprins chiar de frica pe care planuia sa o induca in randul judecatorilor.


Cu vocea tremuranda, “manelistul DNA” nu a negat autenticitatea inregistrarii, si nici ca a participat la acea discutie. De asemenea, Man si-a cerut scuze judecatorilor onesti, fara sa isi ceara insa scuze si victimelor sale, oamenilor pe care i-a retinut, aruncat in arest si care in final au fost achitati. In schimb, ca si cum cineva l-ar crede, Ciprian Man a tinut sa precizeze ca el niciodata nu a amenintat, nu a santajat si nici nu a cerut vreunui judecator sa pronunte o solutie.

Iata declaratiile lui Ciprian Man:


Este o procedura judiciara in curs, nu doresc sa fac alte comentarii, pot sa precizez ca niciodata nu am amenintat, nu am santajat si nu am cerut unui judecator sa pronunte o hotarare favorabila, iar in masura in care exista judecatori care spun ca au fost amenintati sau santajati de catre mine ii rog sa faca public acest lucru in perioada imediat urmatoare. Discutiile care au aparut in mediul public au fost discutii intr-un cerc inchis, nedestinate publicitatii, inregistrare ilegal. A fost o discutie colegiala, nu am dorit sa ajunga si nu s-a pus problema sa ajunga vreodata in spatiul public sau la cunostinta judecatorilor. In numele colectivului de la DNA Oradea imi cer scuze in numele judecatorilor onesti, de buna credinta din Romania, care s-au simtit jigniti de limbajul care a fost folosit in cadrul dialogului”.

Ranjetul lui Ardelean

Declaratii a oferit si un alt procuror de la DNA Oradea care apare pe inregistrare si care a fost audiat de Sectia de investigare a infractiunilor din Justitie. Ne referim la procurorul Cristian Ardelean (foto 2).

La randul sau cuprins de emotie si probabil cu gandul ca oricand poate ajunge din martor suspect, inculpat si chiar arestat, Ardelean a incercat sa pozeze intr-un personaj sigur pe el. Nu i-a iesit insa. Bataindu-se de pe un picior pe altul si ranjind cu gura pana la urechi, Ardelean a pretins, sfidand practic o intreaga tara, ca niciodata nu a auzit ca vreun procuror sa fabrice dosare. In plus, cu un tupeu incredibil, Ardelean s-a plans ca prin difuzarea inregistrarii i-ar fi fost afectata viata privata.

Iata declaratia lui Cristian Ardelean:

Discutii private la adresa persoanelor la care am facut unele referiri mai plastice, sub imperiul emotii de moment, sigur ca poate conduce la deteriorarea relatiilor profesionale dintre judecatori si procurori. Lucru pe care evident ca nu l-am dorit pentru ca nu stiam ca suntem inregistrati. Nu pot sa dezvalui ce am declarat, e ca si cum as aduce cunostintei opiniei publice ce am declarat. Atat va pot spune ca au fost de buna credinta, am fost audiat ca martor si vedem ce se va intampla in continuare. Eu niciodata nu am auzit ca un procuror sau politist sa fabrice dosare. Eu stiu de o singura fabricare de dosar care s-a lasat si cu condamnare. Cine fabrica dosare si cine nu-si respecta atributiile de serviciu nu se poate numi procuror sau magistrat. Nu exista complete favorabile parchetului sau nefavorabile parchetului. N-am purtat niciodata discutii cu vreun judecator inainte ca acesta sa pronunte o solutie, intr-un fel sau altul. Sunt discutii personale despre anumite teme profesionale, da se mai poarta discutii in care sunt anumiti colegi poate laudati, poate altii criticati, poate vorbim de jucatori de fotbal pe care ii laudam sau criticam. Nu a fost o barfa, a fost o discutie libera, colegiala purtata pe un ton foarte lax, nu au fost folosite cuvinte oficiale”.

Accesari:5891