MANELISTUL PENETRAT LA BAUTURA – Dezvaluiri despre cum s-a scurs inregistrarea in care procurorii DNA Oradea unelteau pentru cumintirea judecatorilor incomozi cu dosare penale: „A fost facuta de insusi Ciprian Man, pe propriul telefon. Isi inregistra toate intalnirile, pentru eventual santaj... A ajuns sa aiba inregistrari compromitatoare cu colegi de la DNA si PICCJ, personal si sefi din politie, SRI... Man, la vanatoare, s-a imbatat pana la inconstienta. Cineva i-a dat jos cateva inregistrari”

Miercuri, 9 ianuarie 2019 12:58 | Scris de Valentin BUSUIOC | pdf | print | email

Continua dezvaluirile de infarct despre faimosul paraditor Ciprian Man (foto 1 stanga), fostul sef al DNA Oradea. Ultimele informatii aparute in spatiul public arata ca inregistrarea publicata recent de avocatul Razvan Doseanu, in care „Manelistul DNA” vorbea cu mai multi colegi de la respectivul serviciu teritorial despre intimidarea unor judecatori locali, a fost facuta chiar de Man, acesta avand obiceiul sa-si inregistreze toate intalnirile, ca sa aiba dupa aceea material de santaj (click aici pentru a citi). De altfel, asa ar fi ajuns magistratul sa detina inregistrari nu doar cu colegi din DNA Oradea si din structura centrala a Directiei Nationale Anticoruptie, ci si cu procurori PICCJ si chiar cu sefi din Politie si din diverse servicii secrete.


Cel putin asta sustine preotul greco-catolic Chris Terhes (foto 2), presedintele Coalitiei Romanilor din SUA, intr-un status postat pe Facebook marti, 8 ianuarie 2019. Conform informatiilor obtinute de Terhes, Ciprian Man ar fi fost victima unei brese de securitate: procurorul s-ar fi imbatat tun la o partida de vanatoare, iar cineva ar fi reusit sa ii sustraga din telefon mai multe inregistrari audio-video, precum si fotografii, inclusiv cea pe care a publicat-o Doseanu pe Facebook saptamana trecuta.

Dar partea mult mai grava este alta: acelasi Terhes relateaza cum „Manelistul DNA” s-ar fi laudat in stanga si-n dreapta ca se bucura de protectia SRI si a sefilor din Ministerul Public, asa ca ar fi putut oricand sa se razbune pe oricine s-ar fi gandit sa-l dea in gat.

Nici fosta sefa DNA Laura Kovesi nu ar fi straina de cazul lui Ciprian Man, paraditorul beneficiind de incuviintarea acesteia pentru fiecare pas pe care-l facea. De altminteri, Man si Kovesi au lucrat cot la cot chiar si la DNA Central, in perioada in care oradeanul a facut parte din colegiul de conducere al Directiei Nationale Anticoruptie, mai scrie Terhes.

Iata postarea lui Chris Terhes:

Multi, pe buna dreptate, se intreaba cine a facut inregistrarea de la DNA Oradea. Unii spun ca o alta persoana decat cele 5 a caror voce se aude in inregistrare, altii ca SRI-ul, altii ca vreun politist judiciar din DNA.

Inregistrarea a fost facuta de insusi procurorul DNA Ciprian Man, pe propriul telefon, care-si inregistra toate intalnirile, cu oricine, pentru eventual santaj, imi spun mai multe persoane din Bihor care-l cunosc de aproape.

Daca ascultati cu atentie inregistrarea, o sa constatati ca Man este cel mai aproape de microfonul care a facut inregistrarea.

Ca urmare a faptului ca Man isi inregistrata toate intalnirile, inclusiv cele de lucru de la DNA, imi spune aceleasi surse, acesta a ajuns sa aiba inregistrari compromitatoare cu:

- toti colegii si personalul din DNA Oradea (procurorii Chirculescu - pensionat intre timp - si Ardelean, precum si politistul Ile Marius, de exemplu, ii erau aghiotanti in abuzuri);

- colegi de la DNA Central (Ciprian Man a facut parte din colegiul de conducere al DNA si a fost dus de Kovesi la DNA Central, participand la multe sedinte de acolo);

- colegi din Parchetul General (era protejat de anumite persoane din conducerea Ministerului Public);

- personal si sefi din politie si din servicii (SRI, DGA, DIPI).

Multi se intreaba in zona Bihor, si nu numai, cum de Man a fost lasat atatia ani neatins, desi a distrus atatia oameni (unii chiar au murit din cauza lui) iar abuzurile ii ajunsesera de notorietate.

Chiar zilele acestea, de exemplu, Man ameninta o serie de persoane din Bihor, unii colaboratori de-ai sai de voie ori de nevoie, ca daca spun ceva despre el se va "razbuna", deoarece nimeni nu se poate atinge de el pentru ca are protectia SRI si a sefilor din Ministerul Public.

Daca vorbiti cu oameni din Bihor care cunosc maruntaiele justitiei o sa aflati ca Man de ani de zile se lauda in zona ca are protectie atat de la SRI, cat si de la conducerea Parchetului General si DNA, nu doar pentru ca le executa ordinele, dar si pentru ca are inregistrari compromitatoare cu ei.

Acum se intelege de unde are astfel de inregistrari: daca nu-i punea pe interceptari abuzive (despre alta intr-o alta postare) isi inregistra toate intalnirile.

Tot ce facea Man la Oradea era stiut la DNA Central si incuviintat de Kovesi ori alti procurori sefi de la centru.

Aduceti-va aminte cum Onea de la Ploiesti, care era tot sef de structura teritoriala, spunea ca o suna pe Kovesi sa-i aprobe orice actiuni facea sau sa aiba discutii "operative" periodice cu ea. Asa facea si Man. Asa i-a inregistrat Man si pe sefii sai, care-i aprobau actiunile, imi spun aceleasi surse.

Cum a ajuns inregistrarea de la Man la presa?

Aceleasi persoane din Bihor mi-au spus ca Man, la o partida de vanatoare fiind, s-a imbatat pana la inconstienta iar cineva i-a dat jos cateva dintre inregistrarile audio/video si pozele pe care atunci le avea pe telefon. Printre acele inregistrari era si aceasta care a fost facuta publica acum.

Cum a confirmat deja si procurorul Adina Florea, Ciprian Man impreuna cu altii de la DNA Oradea vor fi audiati miercuri, 9 ianuarie 2019, de catre Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, intr-un dosar penal deschis in rem ca urmare a unei plangeri facute de Romanian Community Coalition.

Infractiunile cercetate in acel dosar, cu privire la posibilele fapte comise de procurorii DNA Oradea, sunt:

- santaj,

- cercetare abuziva,

- abuz in serviciu,

- inducerea in eroare a organelor judiciare,

- grup infractional organizat,

toate in modalitatea instigarii, complicitatii si autoratului.

Oricine are date si informatii cu privire la activitatea infractionala a procurorilor DNA Oradea pot sa ni le comunice pe adresa coalitiaromanilor@gmail.com, cu CC pe cterhes@gmail.com, sau sa-mi scrie pe privat. Confidentialitatea este garantata”.

Accesari:8889