3 iulie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MIRICA IN TREPIDATII – Exploziv: fostul prim-procuror Mihai Betelie ii face plangere penala pentru represiune nedreapta "incoruptibilei" Florentina Mirica: "Ajunsa procuror DNA, si avand ocazia perfecta sa se razbune, s-a sesizat din oficiu, punandu-ma sub supraveghere operativa timp de 6 luni... In ziua in care s-a pus in miscare actiunea penala a facut cerere de abtinere pe motiv ca este in relatie de dusmanie cu mine... Face de rusine corpul procurorilor"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

27 iulie 2018 18:32
Vizualizari: 10411

Probleme mari pentru deja fosta candidata la sefia DNA procuroarea Florentina Mirica. Fostul sau sef de la Parchetul Judecatoriei Buftea, ex-procurorul Mihai Betelie (foto), face plangere penala pentru represiune nedreapta impotriva Florentinei Mirica, pe care o acuza ca, imediat dupa ce a ajuns procuror la DNA, s-a razbunat pe el pentru ca i-a taiat din "privilegiile" de care se bucura la PJ Buftea, si i-a facut dosar penal, desi ea insasi a precizat ca se afla in relatie de dusmanie cu fostul sau sef. Anuntul privind plangerea penala impotriva procuroarei Florentina Mirica a fost facut de Mihai Betelie, dupa ce Lumeajustitiei.ro l-a contactat pentru a afla pozitia sa fata de dezvaluirile facute in editia din 26 iulie 2018 a emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 3, cand a fost prezentata o ancheta realizata de jurnalistii de la Sursa Zilei.


Ancheta Sursa Zilei arata ca, pe vremea cand era la Parchetul Judecatoriei Buftea, Florentina Mirica a fost anchetata de CSM, in urma unei sesizari disciplinare formulate de fostul sef sef, Mihai Betelie, si adjunctul acestuia, Nelu Carpen (la randul sau condamnat intr-un dosar instrumentat de Florentina Mirica). In sesizarea de la IJ, Mihai Betelie si Nelu Carpen aratau ca Mirica, impreuna cu sotul sau, Alexandru Adrian Mirica, nu au respectat in mod repetat ordinele prim-procurorului PJ Buftea, manifestand indisciplina si nesubordonare ierarhica.

Atitudinea "rebela" a sotilor Mirica era nejustificata, tinand cont de masurile extraordinare adoptate de procurorul Mihai Betelie in planul sau de management menit sa eficientizeze activitatea institutiei. Conform documentelor, dar si declaratiilor acordate de Mihai Betelie, la solicitarea Lumeajustitiei.ro, nemultumirile Florentinei Mirica si ale lui Alexandru Adrian Mirica au pornit de la noul sistem de redistribuire a dosarelor pe care fostul prim-procuror al PJ Puftea l-a implementat. O mai mare nemultumire a fost exprimata de Florentina Mirica in privinta ordinului de serviciu privind repartizarea procurorilor in subordinea birourilor de politie, care avea ca efect mutarea sotilor Mirica de la IPJ Voluntari, si precizeza Mihai Betelie, si pierderea unor "privilegii". Cei doi Mirica acuzau insa ca repartizarea pe posturi de politie gandita de Betelie afecteaza principiul principiul continuitatii. Lucru total nereal, dovedit nu doar de efectele noului sistem care a eficientizat activitatea procurorilor, ci si de procurorii care si-au exprimat aprecierea pentru masurile adoptate de Betelie.

Halucinant, documentele Inspectiei Judiciare aratau ca in perioada in care s-a aflat in subordinea lui Betelie, Florentina Mirica s-a dat in spectacol de mai multe ori, fiind de remarcat doua scene, respectiv:

-Scena din 30 iulie 2007, relatata de Nelu Carpen, cand Florentina Mirica a intrat in biroul acestuia si a aruncat in mijlocul camerei o punga plina cu gunoi, scena avand loc in prezenta unui grefier care a fost "socat de gestul procuroarei si de vociferarile acesteia vis-a-vis de imprejurarea ca femeia de serviciu din cadrul parchetului, Rodica Vlasceanu, se afla in concediu legal de odihna". Mirica era suparata ca femeia de serviciu era in concediu, fiind o "situatie intolerabila" pentru procuroarea care s-a visat sefa DNA.

-O alta scena, de-a dreptul ingrijoratoare si infioratoare, este cea din 30 noiembrie 2008, relatata de femeia de serviciu inspectorilor judiciari, potrivit careia in acea zi a intrat in biroul fostului prim-procuror al PJ Buftea Mihai Betelie, ocazie cu care a gasit "boabe de piper si petale de flori uscate imprastiate peste tot, pana si sub fotolii si langa suportul de steaguri". Fereasca Sfantul!

Caz scoala de represiune nedreapta

Ei bine, aceasta procuroare, candva subordonata lui Betelie, visatoare la functia de sefa a DNA, a promovat in 2011 la Directia Nationala Anticoruptie, moment in care a inceput infernul pentru Mihai Betelie. Sustinem aceasta caci, nici bine instalata la DNA, Florentina Mirica s-a sesizat din oficiu cu privire la pretinse fapte care ar fi fost savarsite de Mihai Betelie, ocazie cu care a dispus si supravegherea operativa a acestuia pentru 6 luni, timp in care a efectuat acte premergatoare urmaririi penale, a delegat politisti si investigatori sub acoperire si a certificat interceptarile din cauza. Stupoare, dupa toate aceste actiuni, care s-au desfasurat pe circa sapte luni, si cu cateva zile inainte de inceperea urmarii penale, procuroarea Florentina Mirica a formulat cerere de abtinere in cauza, pe motiv ca se afla in relatie de dusmanie cu Mihai Betelie, inca din 2008, cand acesta era seful ei la PJ Buftea. Va dati seama ca Mirica sigur a uitat de relatia de dusmanie pentru circa 7 luni, cat a efecutat acte in dosarul deschis din oficiu impotriva lui Mihai Betelie, insa si-a amintit brusc de aceasta stare cand era dosarul aproape gata.

Cererea de abtinere a lui Mirica a fost admisa de procurorul Lucian Papici, iar in dosar a fost numit procurorul Dan Badea, care nu a facut decat sa dispuna trimiterea in judecata a fostului sef al lui Mirica, avand toate actele efectuate de “dusmanul” lui Betelie, Florentina Mirica.

Pana la trimiterea sa in judecata, trebuie precizat ca Mihai Betelie a fost retinut si arestat in baza actelor facute de Mirica, totul incepand in 19 ianuarie 2012 cand, la orele 6 dimineata, s-a trezit cu mascatii si cu procurorul Gheorghe Popovici in casa lui, in cautarea unor “acte ale unei societati comerciale”.

Ghinonul lui Mihai Betelie a fost ca toate actiunile indreptate impotriva sa au fost puse in aplicare in perioada in care Binomul functiona intr-o veselie si erau slabe sansele de a scapa fara inchisoare, daca ajungeai tinta Statului paralel. Pe cale de consecinta, dupa ce Mirica i-a facut dosarul si s-a abtinut pe motiv de dusmanie, nu a mai durat mult pana cand Betelie a fost trimis in judecata, urmand ani de zile in instante in care acesta a incercat sa arate judecatorilor abuzurile din cazul sau, care ies la iveala, din pacate, abia acum.

Iata declaratia acordata de Mihai Betelie publicatiei Lumeajustitiei.ro:

"Uitasem de acest personaj sinistru din procuratura. Plin de ura, fara constiinta si cu o PREGATIRE PROFESIONALA PRECARA! Personaj care nu are NICIO legatura cu calitatile morale si profesionale pe care ar trebui sa le aiba un procuror si care face de rusine corpul procurorilor. E de ajuns sa va uitati la ea cum se exprima si ce comunica public. Opinia publica trebuie sa stie adevarul: dezvaluirile de la postul Antena 3 sunt absolut reale, dar incomplete.

In anul 2008, cand am preluat conducerea Parchetului Buftea, Mirica Florentina si sotul ei lucrau cu Politia Voluntari... Cand am sesizat DERAPAJE SI INTERESE in dosarele pe care le lucrau, spre binele lor, le-am repartizat alte activitati.

Sunt absolut convins ca nu faptul ca am sesizat Inspectia Judiciara a deranjat-o pe 'incoruptibila' Florentina Mirica, ci pierderea ANUMITOR privilegii la Voluntari. Si n-a uitat....

In 2011, ajunsa procuror DNA, si avand ocazia perfecta sa se razbune pentru PIERDEREA PRIVILEGIILOR in urma masurilor manageriale dispuse DE MINE la Buftea, S-A SESIZAT DIN OFICIU punandu-ma sub supraveghere operativa timp de 6 luni, PERSONAL EFECTUAND toate actele din dosar... Iar in ziua in care s-a pus in miscare actiunea penala a facut CERERE DE ABTINERE pe motiv ca este in RELATIE DE DUSMANIE cu mine, cerere care i-a fost aprobata de superiorul ei, procurorul Papici. EFECTIV toate actele care au stat la baza retinerii mele au fost facute de Florentina Mirica, cea care SINGURA, prin DECLARATIA SA DE ABTINERE a recunoscut ca era in RELATIE DE DUSMANIE cu mine, ceea ce înseamna REPRESIUNE NEDREAPTA! Retineti, ea a afirmat asta, nu eu. Si culmea e ca sefii ei de la acea vreme AU PERMIS ASA CEVA!!

Voi face plangere penala pentru represiune nedreapta!

Asta am avut de spus! Deocamdata".

Lucica a baut apa dupa Mirica

Analizand cauza lui Mihai Betelie, nu putem sa nu constatam asemenarea dintre dosarul lucrat in dusmanie de Mirica impotriva fostului sau superior de la PJ Buftea si un alt caz de actualitate, cel al procurorului Lucian Onea, zis Lucica, de la DNA Ploiesti si familia Cosma.

Asa cum ne amintim, la inceputul acestui an, fostul deputat Vlad Cosma si sora acestuia, Andreea Cosma, au prezentat inregistrari si probe care demascau modul de lucru si abuzurile procurorului Lucian Onea din unitatea de elita. A urmat o plangere penala la PICCJ indreptata impotriva procurorului Onea, care insa, timp de cateva luni, nu a afectat deloc activitatea "paraditorului".

Sustinem aceasta intrucat, in ciuda dezvaluirilor si plangerii penale depuse pe numele sau, Lucian Onea a continuat sa efectueze acte in dosarele care vizau familia Cosma, desi trebuia sa se abtina, aflandu-se in mod evident intr-o relatie de dusmanie.

Existand exemplul lui Mihai Betelie si evidenta din cauza Onea – Familia Cosma, anchetatorii ar face bine sa se sesizeze din oficiu si sa ancheteze si aceasta speta, inainte de a se ajunge la noi victime.

Comentarii

# Binomul DNA-SRI în splendoarea lui date 27 iulie 2018 19:58 +5

Tipa 'S-A SESIZAT DIN OFICIU' din deformație profesională :P . Că i-a picat fisa cu dușmănia abia cînd dosarul era gata... NIMIC PERSONAL...

# SRI ne veghează date 27 iulie 2018 22:44 +2

Duduia procuror DNA a avut numai intenții bune! De ce să stea SRI degeaba? O supraveghere operativă de 6 luni dă bine la bilanț și motiv de mărire a bugetului :) :) :) .

# MARIA date 28 iulie 2018 22:57 0

ce ziceti de o supraveghere de ani instrumentata ilegal de criminalii de la SRI si binomul Ponta Ghita...de ce nu termina mincinosul cu scandalul,,,,au santajat-o pe DNA Udrea

# Dana date 27 iulie 2018 20:30 +2

Felicitari domnului Mihai Betelie ! Nu se mai poate trai in tara asta , cu asa justitie .

# dan date 27 iulie 2018 22:29 +1

va mai urama o plangere impotriva NULITATI MIRICA FLORENTINA SI OBSEDATULUI SEXUAL VIREL CERBU.

# calam date 28 iulie 2018 11:03 0

cam multi psihopati la dna. piperul alb, piperul negru.magie in act, dar la cat e lumea de inculta - merge.Si mai este o nebuna la dna, aia cu negru.

# un mizantrop date 28 iulie 2018 14:02 +5

Nu Kovesi e imaginea hada a sistemului, ea e doar o provinciala mediocra profesional (si nu numai), avida de putere si imbatata de atentia pe care i-au dat-o "stapanii". Mirica e personificarea justitiei corupte in toata hidosenia ei, e tot ce s-a straduit binomul sa reinvie, de la stalinism la neonazismul pe care-l traverseaza sistemul de justitie in toata hidosenia lui, e "omul nou" reinviat din tenebrele evului mediu. Dincolo de "reeducarea" practicata in procuratura, marca Macovei, Mirica e personificarea "lucratorului" din anii ' 50, cu zestrea ei genetica pusa in slujba sistemului cu care-si rezolva umorile personale. Dupa iesirea ei publica, dupa faza cu "ciocolata la ghiseu" (asta a ramas nivelui ei, de barfa mahalalei si de "aranjat" dusmanii) e clar ca n-avea ce cauta in Procuratura, locul ei era departe de orice are legatura cu viata oamenilor, un control psihiatric se impune, de urgenta!

# Viorel Anghel date 28 iulie 2018 14:10 +4

Mi-e rusine de acesti procurori care îi fac de rușine pe cei care sunt cu adevărat profesioniști. Personal consider ca este oportună desființarea DNA! Afară cu acești frustrați. Adio DNA. RUȘINE! !!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 153
    • VERDICTUL ZILEI - Trebuie prelungita starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.07.2020 - “Bobita” a votat pentru “site-ul nefrecventabil”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva