MIRICA PLEACA DE LA DNA – Vestita procuroare Florentina Mirica isi ia talpasita din parchetul anticoruptie, dupa un scandal pe care l-ar fi avut cu adjunctul DNA Calin Nistor si adjunctul Sectiei I DNA Danut Volintiru. Mirica a facut cerere de continuare a activitatii la Parchetul Tribunalului Bucuresti. Ani de zile, procuroarea Florentina Mirica a condus serviciul din DNA responsabil cu fabricarea dosarelor impotriva magistratilor

Joi, 22 noiembrie 2018 15:06 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Plecare bomba din Directia Nationala Anticoruptie. Vestita procuroare Florentina Mirica (foto centru) isi ia talpasita din parchetul anticoruptie pentru a-si continua activitatea la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Florentina Mirica a facut o cerere in acest sens catre Sectia de procurori din cadrul CSM, care urmeaza sa stabileasca daca solicitarea va fi sau nu admisa. Cererea procuroarei Mirica urmeaza sa fie discutata in sedinta din data de 26 noiembrie 2018: “Nota Directiei resurse umane si organizare privind cererea doamnei MIRICA FLORENTINA de incetare a activitatii la Directia Nationala Anticoruptie - nivel central si continuarea activitatii la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti(vezi facsimil).


Foarte interesant, plecarea lui Mirica are loc la cateva zile dupa un scandal pe care l-a avut cu adjunctul DNA Calin Nistor si adjunctul Sectiei I DNA Danut Volintiru. Asa cum Lumea Justitiei a dezvaluit in data de 6 noiembrie 2018, la “Vorbe de fumoar”, cauza disensiunilor ar fi fost decizia lui Nistor si Volintoru de a infirma rechizitoriul pe care Florentina Mirica l-a facut in “Dosarul DIPI 2”, dosar fata de care Inalta Curte a dispus in aprilie 2018 sa fie finalizat in sase luni, dar care ar fi fost facut de mantuiala. Mai mult, in acelasi dosar unul dintre inculpati ar fi murit de cancer in timpul anchetei, iar alti doi s-ar fi imbolnavit tot de cancer (click aici pentru a citi).

Stapana peste dosarele magistratilor

Procuroarea Florentina Mirica este cunoscuta in special gratie functiei de sefa a serviciului care se ocupa cu fabricarea dosarelor impotriva magistratilor, inclusiv impotriva judecatorilor care solutionau dosare ale parchetului anticoruptie. Ani de zile Mirica a condus Serviciul de combatere a coruptiei in justitie, considerat chiar de asociatiile profesionale ale magistratilor drept un instrument de santaj impotriva judecatorilor si procurorilor. De altfel, de curand s-a aflat ca sub Mirica acest serviciu a deschis, atentie, aproape 3500 de dosare impotriva magistratilor, numeroase fiind nu in urma unor plangeri depuse de justitiabili, ci dupa sesizari din oficiu.

Protejata de Kovesi, Mirica s-a dezis de fosta sefa DNA

Pe de alta parte, ca sa amintim doar un reper din activitatea lui Mirica, trebuie spus ca aceasta procuroare a incasat cea mai scandaloasa achitare DNA din 2017. Ne referim la dosarul doctorului Yassin, care a fost achitat impreuna cu un alt inculpat dupa ce ambii au fost tinuti in arest preventiv timp de 1 ani si alte cateva luni in arest la domiciliu (click aici pentru a citi). De asemenea, tot Mirica a ramas in istorie dupa ce a facut o gafa de proportii in rechizitoriul din dosarul “Oprea – DIPI”, deconspirand numele denuntatorului sub acoperire (click aici pentru a citi).

Nu in ultimul rand, trebuie spus ca Florentina Mirica s-a numarat printre procurorii preferati ai Laurei Kovesi, dar aceasta s-a dezis de fosta sefa DNA imediat dupa revocarea Lulutei. Aspect dezvaluit de ministrul Justitiei, Tudorel Toader: “O distinsa doamna candidat la functia de procuror sef al DNA spunea ca are, ma rog, in cadrul directiei o competenta manageriala foarte redusa, ca este doar sef la o Sectie si nu la o Directie, ca are doar cativa procurori pe care ii coordoneaza, si in felul acesta, am inteles, noi toti din Comisie, eu ca ministru si cei patru secretari de stat, ca se distanta de managementul realizat de fostul procuror sef(click aici pentru a citi).

Accesari:6188