14 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

OFITER SI CAVALER – Sefa DNA Laura Codruta Kovesi s-a impaunat la Tribunalul Bucuresti cu distinctiile primite de la doi presedinti de stat: „Sunt decorata de presedintii a doua state. Unul dintre ei nu m-a cunoscut personal niciodata, de unde inteleg ca a luat la cunostinta, a aflat de activitatea mea profesionala”. Lumeajustitiei.ro va prezinta decoratiile Codrutei Kovesi. De doua ori, directorul Secret Service SUA i-a dat certificat de apreciere (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

27 October 2015 15:56
Vizualizari: 7446

Unul dintre argumentele folosite de sefa DNA Laura Codruta Kovesi (foto) la Tribunalul Bucuresti, in procesul cu jurnalistii Razvan Savaliuc, Mihai Gadea, Mugur Ciuvica, Bianca Nae, Radu Tudor si SC Antena3 SA, a fost acela ca a primit decoratii de la doi presedinti de stat, iar unul dintre ei nu o cunostea: „Sunt decorata de presedintii a doua state. Unul dintre ei nu m-a cunoscut personal niciodata, de unde inteleg ca a luat la cunostinta, a aflat de activitatea mea profesionala”. In acest fel, Laura Codruta Kovesi a dorit sa arata ca activiatea ei profesionala ar fi apreciata la cel mai inalt nivel, si nu doar in Romania.


Intr-adevar, Laura Codruta Kovesi are mai multe distinctii profesionale, unele dintre ele fiind depuse la dosarul de la TMB. Ele au fost primite de la Traian Basescu, de la presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, si de doua ori de la directorul US Secret Service.

In ceea ce priveste decoratia oferita de presedintele Frantei, o distinctie similara a fost primita si de partenerul Codrutei Kovesi in lupta anticoruptie, prim-adjunctul SRI generalul Florian Coldea. Acesta a fost decorat, in 10 septembrie 2015, de ambasadorul Frantei, Francois Saint-Paul, cu insemnele de Cavaler al Ordinului National al Meritului. In ceea ce o priveste pe sefa DNA, aceasta este Ofiter al Ordinului National al Meritului.

De altfel, distinctiile profesionale sunt mentionate de Laura Codruta Kovesi in CV-ul sau existent pe site-ul DNA:

-Decoratia Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler oferita de Presedintele Romaniei, la data de 02.10.2012

-Decoratia „Ofiter al Ordinului National al Meritului” oferita de Presedintele Frantei la 18.05.2011

-„Certificat de apreciere pentru recunoasterea eforturilor speciale si a contributiei superioare la responsabilitatile de aplicare a legii de catre United States Secret Service” atribuit de Directorul Secret Service al S.U.A. - 2011

-Premiul „Cybercrime Fighter Award”, octombrie 2008, atribuit de compania McAfee, S.U.A.

-„Certificat de apreciere pentru recunoasterea eforturilor speciale si contributiei superioare la responsabilitatile de aplicare a legii de catre United States Secret Service” atribuit de Directorul Secret Service al S.U.A. - 2007

Lumeajustitiei.ro va prezinta distinctiile profesionale cu care se mandreste Laura Codruta Kovesi:

*Vedeti aici decoratiile primite de Codruta Kovesi

Comentarii

# Andrei Muresan Canada date 27 October 2015 14:59 +36

Lumea este plina de corupti si de nebuni. Ei isi dau reciproc distinctii si medalii, in timp ce omul de rand face coada la "ose sfinte", cu coatele si burtile goale. Pentru echilobru ar trebui sa fie decorata si Doamna Rarinca. Eu, ii dau cea mai veritabila distinctie de verticalitate, stima si recunostinta mea, fiu de detinut politic, alungat din Tara Romaneasca, dar respectat de "Lumea Noua". 

# unul din lumea cea mare date 27 October 2015 15:31 +21

chestia asta ma duce cu gindul la un fapt PETRECUT!!!daca cineva isi mai aminteste,dupa ce s/a intimplat ce s/a intimplat in 89 la tgv,si coana leana a pieerdut din diplomele,,cistigate pe merit,,(ca si koi(vesi) multe universitati si/au retras diplomele acordate.daca ODATA S/A INTIMPLAT ,ma gindesc eu ca s/ar putea repeta......si nu numai cu diplomele....si tgv nu/i foarte departe

# unul din lumea cea mare date 28 October 2015 10:56 +6

ptr andrei muresan canada// andrei, CREZI TU CA MERMELACII DIN MERMELICA inteleg?pentru multi dintre ei rarinca reprezint ,,o alta nenorocita ,,care LE/A INFRINT SISTEMUL si se uita cu multa ura la ea.uita/te la marea dezbatere ,,POLITICA,, care deviaza atentia la politic in loc sa se gindeasca practic, adica GROAPA( si nu aia a lui e.barbu),ci groapa politica(haul). tu crezi andrei, ca ar intelege cineva daca le/am spune ca in lumea noua CIND SE SAPA O GROAPA IN STRADA STA POLITIA CU FLASURILE APRINSE IN FATA GROPII PINA SE ASTUPA GROAPA!!!!!!!!crezi tu andrei, ca vreun judecator ar intelege ca intr/un asemenea caz in sua s/ar da despagubiri de multe milioane de $,punem pariu ca atunci cind familia o sa dea in judecata statul(primaria) si pe ,,gropari,, ......judecatorii le vor scoate ochii cu vreo citeva zeci de mii de euro.ANDREI DIN ASTA SE VEDE CIT DE MULT PRET PUNE MERMELICA PE VIATA MERMELACILOR PLATITORI DE TAXE(vezi si cazul rarinca ,O ALTA CRIMA A STATULUI)

# Advo Cat date 27 October 2015 16:03 +12

A depus distinctiile la dosar,ca probe? Nu cred ca le-a depus in original sau sa fi venit cu decoratiile pe piept si diplomele in poseta.Avocatii paratilor putea, deci, in conditiile art.292 al.2 C.pr.civ, sa ceara sa le prezinte instantei in original fix la acel termen de judecata, sub sanctiunea de a nu se tine cont de probele respective. Daca reclamanta era pe faza si invoca notorietatea potrivit art.255 al.2 C.pr.civ, avocatii si chiar paratii puteau spune in replica cum ca ei habar n-aveau,ca de altfel nimeni din sala. Nu ca ar contesta neaparat probele, poate asa o fi, cum sustine reclamanta, insa ei n-au vazut cu ochii lor originalele dar daca a depus copii+ poze cu insigne la dosar,reclamanta a presupus ca nici instanta sa nu aiba reprezentarea notorietatii acelor stari de fapt, astfel incat sa prezinte imediat originalele sub sanctiunea prevazuta de art.292 al.2 C pr.civ. Era loc si de festival juridico-distractiv, sentinta fiind oricum de anticipat. :lol:

# XXX date 27 October 2015 16:17 +17

Primul dintre preşedinţii care au decorat-o, cel al Franţei, a intrat deja la bulău, iar al doilea, cel al Romăniei, nici el nu se simte prea bine. Cu decoraţii primite de la şefi penali de state, un om normal nu s-ar lăuda. Ce om normal s-ar lăuda cu decoraţiile primite de la Ceauşescu, Slobodan Moloşevici, Radovan Karadzici, Viktor Ianukovici, Hitler, ori de la Stalin?

# ARGUS date 27 October 2015 17:17 +8

Regele Mihai a primit cea mai inalta distinctie a URSS,tocmai de la Stalin.Si ar trebui sa se rusineze?Eu zi NU,pentru ca aceasta disctinctie a fost luata in calitate de sef al unui stat care a contribuit la infrangerea Germaniei Ce e rusinos ca cineva a fost decprat de Ceausescu?Rusinos este sa fi primit decoratia/medalia fara vreun merit(doar pr pile).Problema este nu ca LUluta a fost decorata de Basescu si de Sarkozy (bravo ei,era procuror general)ci ca a primitacele certificate de la Serviciul Secret al SUA.oare de ce,pentru ca acest serviciu nu are nimic a face cu munca unui procuror.El trebuie sa il apere pe presedintele SUA si atat.In locul Lulutei nu as fi aratat acele ,,osanale,,ale SS.Nu ati  vazut ca si in 2007 si in 2011 ,certificatele sunt identice.Se dau si astea pe banda rulanta?

# Advo Cat date 27 October 2015 19:37 +3

Nu mi-l pot imagina pe Regele Mihai ca reclamant intr-un proces pt. lezarea onoarei si demnitatii, decat in aceleasi conditii ca si omul de rand, fara sa aiba pretentia de a fi considerat VIP, fost Rege al Romanie, decorat de nu stiu cine, ori ca invitat de onoare ,de notorietate publica, pe la Case Regale.Ar argumenta pur si simplu lezarea demnitatii, prestigiul si dreptul la viata sa privata prin principii de drept aplicabile oricarui alt muritor de rand, fara sa intimideze instanta.Si recunoscand dreptul la libera exprimare atata timp cat nu este ofensat absolut gratuit.Naiba stie de ce Codruta a apreciat crima de lezmajestate toate comentariile facute doar la o televiziune dupa ce un tigan a acuzat-o public ca a luat spaga.Era obligatia ei,ca sefa DNA, sa infirme public si rapid,prin conferinta de presa,o astfel de acuzatie inregistrata de toate televiziunile prezente langa duba politiei.Si sa anunte ca pe respectivul il va da in judecata pt. afirmatii publice mincinoase.

# Vladi Mir date 27 October 2015 18:43 +15

Este bine ca "doamna" L.C.K. este doctor, e foarte bine ca este si "ofiter" si este de-a dreptul formidabil ca peste toate astea mai este si "cavaler" ! Dar, dupa parerea mea natanga de om de rand, era de preferat ca aceasta colectionara de titulaturi bine(ne)meritate sa fie UN SIMPLU SI ONORABIL MAGISTRAT, DEVOTAT NECONDITIONAT LEGAMANTULUI FACUT IN FATA NEVAZATOAREI ZEITE CU CUMPANA DREPTATII IN MANA ! Si toti am fi avut numai de castigat !

# fraieru date 27 October 2015 19:55 +11

Luluța ar trebui să învețe că diplomele și medaliile nu țin loc de bun simț și profesionalism. Hârtiile acestea ascund în spate cu totul altceva decât caracter și știință.

# Goe date 27 October 2015 20:35 +11

Si Ceauseasca se umpluse de diplome si de titluri. Pe final nu prea i-au folosit.

# Salvamar date 28 October 2015 02:41 +8

Pot sa pun si eu o intrebare de ROMAN UIMIT? de ce te decoreaza un serviciu secret (adica de spionaj) al unei alte tari, fie ea si SUA? Este doamna Kovesi AGENT al unei puteri straine, fie ea si SUA? oare e momentul sa infiintam un servicu anti.,. cum am am avut un antiKGB? Este inadmisibil ca un procuror roman sa se laude cu aprecieri ale unui servicu secret strain, fie el si al SUA. De cand interesele unui stat chiar si aliat, sunt mai tari decat cele ale Romaniei? Ce vom face cu toti decoratii astia daca interesele Romaniei nu vor mai corespunde cu ale SUA? Credeti ca SUA este preocupata de interesele Romaniei sau de propriile interese? Oare ambasadorul Gitenstine si departamentul de stat nu ne-au aratat la referendum ca nu este interesat de ce crede si spune poporul roman si ca este interesat numai sa mentina in functie un presedinte care nu cracnea la orice cerea SUA? Cati ”decorati” are justitia romana? Asa se explica oare dosarul referendumului? Mai este Romania o tara LIBERA?

# Tom date 28 October 2015 11:42 +2

Daca aia au vrut s-o decoreze, trebuia sa-i refuze politicos si patriotic ? Poate ca i-a ajutat la prinderea unor teroristi periculosi.Oricum, obiectul litigiului cu jurnalistii nu a vizat respectivele decoratii sau distinctii,certificate, diplome,etc pt. ca reclamanta sa se justifice. Nici n-a aparut in public cu toate decoratiile pe piept, ostentativ, pt. a da jurnalistilor motive de caterinca.Exista jurnalisti si nu numai care ii comenteaza in public inclusiv pe Putin, Obama, Regele Mihai, Papa de la Vatican,Iisus Cristos, Dumnezeu... in termeni deloc magulitori. Na, in speta, daca a fost decorata atat de SUA cat si de Franta, sa nu mai comenteze nimeni nimic despre ea ? Pai, sa renunte la orice functie publica daca vrea liniste si pace , fara sa se mai enerveze cu democratia asta.Sa se mute la tara,sa creasca gaini, vaci, catei, sa sape pamantul si sa picteze...inclusiv sperietori de ciori, daca asa simte ea nevoia sa exprime :lol:

# Fane Gutu date 28 October 2015 11:52 +4

pt. Salvamar// mda...foarte corect comentariul si, din pacate, dintre foarte putine veritabile atitudini, romanesti, in special; iar...in ceea ce priveste intrebarea (retorica zic, din nefericire): "mai este Romani(c)a o tara libera?...:) cu amaraciune afirm ca nu stiu daca a fost vreodata cu adevarat, decat pe hartie poate si la nivel de "trompeta", DAR..."boboru' " muncitor are ceea ce merita probabil, cu ingaduinta "Celui de sus", caci sta si doarme-n bascheti in loc sa aiba o...veritabila ATITUDINE!

# Nicolae Clivet date 28 October 2015 08:57 +4

La D.N.A. venea des, mai ales in zilele de salariu, o doamna "Eli", Banciu Elisabeta, cu multe bijuterii din aur care trecea nestingherita de filtrul de la USA din D.N.A. pazita cu strasnicie de jandarmi. Se plimba pe holurile DNA ca voda prin loboda intreband daca nu mai doreste cineva bijuterii pe datorie. Sunt multi datornici trecuti pe carnetelul dumneaei si pe cel de la centrala telefonica ca din 2013, de cand s-a schimbat conducerea, acolo se facea plata. Propun ca Ambasada Turciei sa o avanseze pe doamna ELI in grad de ofiter pentru curajul deosebit de a face comert illegal cu aur de la turci, chiar in curtea D.N.A. iar pe cei din carnetel sa-i avanseze in grad de cavaler.

# unul din lumea cea mare date 28 October 2015 10:24 +1

ptr nicolae clivet//eu ti/am dat verde!!!!hmmmmmm,vajnicii aparatori ai (in)justitiei,bucatarii chinezi incurajeaza contrabanda si evaziunea.nu/i o noutate,de fapt ce nu ,,INCURAJEAZA CHIAR EI,, SINT CONVINS CA AI STIRNIT FURTUNA LA DNA DUPA CE A APARUT POSTAREA TA!!!!!!!!mi/o si imaginez pe baschetbalista cit de catranita a ajuns de dimineata si ce panarama a facut(ma mai intreb daca nu primesti tf de la fostii colegi,de intimidare(amenintare,ma gindesc ca stiind ca au telef urmarite nu/si permit sa te incurajeze)

# Tom date 28 October 2015 11:49 +3

Adica...tanti aia intra in DNA ca la coafor? :lol: Primul ministru ar trebui sa se simta discriminat daca ar exista dovezi certe in acest sens. :lol:

# adi date 28 October 2015 09:39 +4

Maculatura asta practic nici nu conteaza cind se vede foarte clar ca realitataea este chiar opusa motivelor pentru care a fost "laudata"in fituicile anexate.Mai bine o reteta de muraturi ,sarmale sau ceva gospodaresc sa ne arate ,poate la asta se pricepe mai bine....

# Love date 28 October 2015 17:07 +1

Inainte de a se lauda cu decoratiile primite de la straini, obligatia ei morala fata de romani si Romania era aceea sa spuna public de ce a infirmat rezolutia de incepere a urmaririi penale in Dosarul Revolutiei, fapt ce a condus, in mod firesc,la clasarea acestui dosar. Si masurile pe care le-a intreprins fata de cei culpabili de zadarnicirea aflarii adevarului. DE CE A TACUT, asteptand sa se adune praful pe acest dosar, implinindu-se termenul de prescriptie inclusiv pt. cei culpabili de modul defectuos in care si-au indeplinit obligatiile de serviciu ?

# dudu date 28 October 2015 18:52 -3

dl grefier clivet cit aur ai cumparat impreuna cu sotia de la eli? daca erai barbat desi nu poti fi atita timp cit faci o munca eminamente de femeie reclamai atunci nu acum cind nu mai faci parte din sistem numai tu stiii de ce.R U S I N E !!!!!!!!!!!!!!!!!!

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 28 October 2015 19:34 +1

ptr dudu//bai dudule!!!!! IMPORTANT este cit aur a cumparat clivet sau CE ILEGALITATI SE FAC CHIAR IN SEDIUL DNA SUB PRIVIRILE MUNTILOR DE MORALITATE SI LEGALITATE DE ACOLO.si cum zicea un predecesor al meu ,,BAAAAA!!!!! ESTE PROST PONTA CA NU FACE IMEDIAT ORDINE ACOLO!!!!!!!! CA PE EL L/ATI CONTROLAT CA SA INTRE......CUM DE O CONTTRABANDISTA INTRA IN INIMA DREPTATII SI JUSTITIEI !!!!!!!!!! bai dudule!!!!!!! dupa cum ai raspuns SE VEDE LA CIT VA DUCE MINTEA.... daca taceai filozof ramineai!!!! si mai cred una,ai fost pus SPECIAL SA RASPUNZI CA ASTA/I TACTICA LA DNA SA DENIGREZE CIND SE SPUN ADEVARURI DESPRE EI

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva