PROCURORUL STOINA SI-A FACUT PRAF MERTANUL – Imagini spectaculoase de la accidentul comis de procurorul DNA Eugen Stoina, aflat sub influenta bauturilor alcoolice. Un adevarat carambol: trei masini au fost avariate, iar Mercedesul E Class al procurorului s-a facut praf pana la habitaclu. Se estimeaza ca Eugen Stoina avea o alcoolemie de 3,02 la mie si peste 80 km/h cand a spulberat masinile de pe Kiseleff (Video)

Vineri, 12 ianuarie 2018 12:50 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Au aparut primele imagini de la accidentul comis de procurorul DNA Eugen Stoina, joi 11 ianuarie 2018, care s-a urcat baut la volan. Si nu este vorba despre o simpla tamponare, ci de un incident destul de grav, chiar daca acesta nu s-a soldat cu victime. Eugen Stoina a facut praf patru masini: Mercedesul sau E Class (foto 1) si alte trei autoturisme.


Imaginile au fost prezentate, vineri 12 ianuarie 2018, de postul Romania TV. Accidentul a avut loc pe Soseaua Kiseleff din Capitala, unde s-a produs un carambol, dupa ce procurorul DNA Eugen Stoina a intrat in fundul masinii din fata sa. Surse au delcarat pentru Lumeajustitiei.ro ca Eugen Stoina (foto 2) ar fi avut o viteza foarte mare in momentul producerii accidentului, estimandu-se ca acesta ar fi circulat cu aproximativ 80 de km/h. Este foarte posibil daca avem in vedere ca Mercedesul E Class al lui Eugen Stoina a fost distrus pana la habitaclu, iar in momentul impactului airbegurile i-au sarit in fata procurorului DNA.


Dosar penal. Kovesi a cerut revocarea lui Stoina din DNA

Amintim ca in urma accidentului PICCJ a deschis dosar penal, cauza fiind inregistrata pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica. De asemenea, sefa DNA Laura Kovesi a decis sa ceara CSM aviz pentru revocarea din functie a procurorului Eugen Stoina, confirmand ca acesta s-a urcat la volan desi consumase bauturi alcoolice.

Iata comunicatul DNA:

In conformitate cu notificarea facuta de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie la data de 11 ianuarie 2018, ora 19:30, pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica a fost inregistrat un dosar penal avand ca obiect un accident rutier in care a fost implicat un autoturism care apartine si care era condus de procurorul Stoina Eugen.

Accidentul s-a produs in Bucuresti la data de 11 ianuarie 2018, in jurul orei 15:00, iar in urma impactului nu au rezultat victime care sa fie spitalizate. Din datele care ne-au fost comunicate, a rezultat faptul ca cel care a produs accidentul de circulatie, prin aceea ca nu a pastrat distanta regulamentara intre vehicule, este procurorul Stoina Eugen si ca acesta se afla sub influenta bauturilor alcoolice.

Precizam ca in ziua producerii accidentului, acesta se afla in concediul legal de odihna pentru perioada 11-12 ianuarie 2018, aprobat de seful de sectie.

Avand in vedere aceste imprejurari, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis in aceasta seara, catre Sectia pentru Procurori a C.S.M., solicitarea de aviz in vederea revocarii domnului Stoina Eugen din functia de procuror D.N.A., in conformitate cu dispozitiile art. 87 alin. 8 rap. la art. 87 alin. 2 din Legea 304/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare”.

UPDATE - confom primelor informatii neoficiale, prezentate de Antena 3, procurorul Stoina ar fi avut 3,02 la mie alcool in sange, aflandu-se in prag de coma alcoolica (vezi foto).

Din accident nu au rezultat raniti care sa necesite spitalizare, singurul accidentat mai serios fiind procurorul, care si-a spart nasul, sangera puternic si nu se putea tine pe picioare din motive lesne de inteles.

Accesari:8151