8 decembrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROSTIA DNA OMOARA DOSARUL MICROSOFT 2 – Judecatoarea Liliana Ciuperca de la Tribunalul Bucuresti a dispus incetarea procesului penal fata de Dinu Pescariu si Claudiu Florica, acuzati de spalare de bani. DNA a facut cercetari pe teritoriul Elvetiei si Austriei fara a avea autorizatie din partea fostului Procuror General Augustin Lazar (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC

10 mai 2019 13:22
Vizualizari: 3900

O noua zi, o noua chifla marca DNA. Nu mai devreme de joi, 9 mai 2019, judecatoarea Liliana Ciuperca de la Sectia I Penala a Tribunalului Bucuresti a dispus incetarea procesului penal fata de oamenii de afaceri Dinu Pescariu si Claudiu Florica, trimisi in judecata de catre Directia Nationala Anticoruptie pentru spalare de bani. Motivul, dupa cum veti vedea mai jos, tine de faptul ca parchetul – pe vremea cand era condus de Laura Kovesi (foto) – nu a respectat o regula simpla.


Este vorba despre dosarul Microsoft II, in care DNA a anuntat inculparea celor doi pe 1 februarie 2018. Cauza a primit primul termen in camera preliminara abia pe 29 noiembrie 2018, pentru ca joi, 9 mai 2019, sa se aleaga praful de ea, in baza art. 16 alin. 1 lit. e Cod procedura penala: „lipseste plangerea prealabila, autorizarea sau sesizarea organului competent ori o alta conditie prevazuta de lege, necesara pentru punerea in miscare a actiunii penale”. Sentinta nu este definitiva, putand fi atacata cu apel.

Redam minuta hotararii 784/2019 pronuntate in dosarul nr. 3460/3/2018:

In baza art. 396 alin.6 C.pr.pen. in referire la art. 16 alin.1 lit e C.pr.pen. inceteaza procesul penal pornit impotriva inculpatului PESCARIU DINU MIHAIL pentru savarsirea infractiunii de spalare a banilor prev. si ped. de art. 29 alin.1 lit. a si c din Legea 656/2002 cu aplic. art. 5 C.pen., pentru lipsa autorizarii prealabile de catre procurorul general al Parchetului de pe langa ICCJ.

In baza art. 396 alin.6 C.pr.pen. in referire la art. 16 alin.1 lit e C.pr.pen. inceteaza procesul penal pornit impotriva inculpatului FLORICA CLAUDIU IONUT pentru savarsirea infractiunii de spalare a banilor prev. si ped. de art. 29 alin.1 lit. a din Legea 656/2002 cu aplic. art. 5 C.pen., pentru lipsa autorizarii prealabile de catre procurorul general al Parchetului de pe langa ICCJ.

Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronuntata in sedinta publica, azi 09 mai 2019”.

DNA n-a fost in stare sa citeasca doua articole din Codul penal

S-a ajuns aici din cauza ca Directia Nationala Anticoruptie, in mandatul Laurei Kovesi, a facut cercetari pe teritoriul altor tari (respectiv Elvetia si Austria) fara a avea autorizarea prealabila a Procurorului General din acel moment, Augustin Lazar.

Obligatia este continuta in articolele 9 si 10 din Codul penal.

Iata prevederile celor doua articole:

Articolul 9

Personalitatea legii penale

(1) Legea penala romana se aplica infractiunilor savarsite in afara teritoriului tarii de catre un cetatean roman sau de o persoana juridica romana, daca pedeapsa prevazuta de legea romana este detentiunea pe viata ori inchisoarea mai mare de 10 ani.

(2) In celelalte cazuri, legea penala romana se aplica infractiunilor savarsite in afara teritoriului tarii de catre un cetatean roman sau de o persoana juridica romana, daca fapta este prevazuta ca infractiune si de legea penala a tarii unde a fost savarsita ori daca a fost comisa intr-un loc care nu este supus jurisdictiei niciunui stat.

(3) Punerea in miscarea a actiunii penale se face cu autorizarea prealabila a procurorului general al parchetului de pe langa curtea de apel in a carei raza teritoriala se afla parchetul mai intai sesizat sau, dupa caz, a procurorului general al parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Termenul in care procurorul poate emite autorizarea este de pana la 30 de zile de la data solicitarii autorizarii si poate fi prelungit, in conditiile legii, fara ca durata totala sa depaseasca 180 de zile.

Articolul 10

Realitatea legii penale

(1) Legea penala romana se aplica infractiunilor savarsite in afara teritoriului tarii de catre un cetatean strain sau o persoana fara cetatenie, contra statului roman, contra unui cetatean roman ori a unei persoane juridice romane.

(2) Punerea in miscare a actiunii penale se face cu autorizarea prealabila a procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si numai daca fapta nu face obiectul unei proceduri judiciare in statul pe teritoriul caruia s-a comis.

Comentarii

# DODI date 10 mai 2019 14:04 +11

Dacă am fi avut magistrați (vorbesc de judecători nu de procurorii cabotini) care să doreau să afle adevărul și ar fi analizat dosarele (nu bilețelele galbene cu marca SRI), ar fi constatat că nici unul nu respectă condițiile legale și procedurale. Dar acoperiții patronați de garcea, coliva și alte precupețe nu au avut nici cel mai mic interes pentru o justiție dreaptă ci doar pentru respectarea ordinelor primite de la SECUritate. Așa se face că abia acum și abia câteva din dosare ne arată șubrezenia susținerilor, lipsa probatoriului și slaba calitate profesională a pupincuriștilor din DNA.

# FLORIAN W - S date 10 mai 2019 14:57 +16

Aici nu e prostie. A fost aranjamentul procuroarei MORARU  Iorga.A stiut ce a facut, bine de tot... pt Pescariu si Florica. EA tot  santajeaza cu niste sms-uri mai ales pe unul din SRI care ii dadea ordine direct pe cine sa aresteze...etc. Nu e Coldea...dar e pe duca din SRI. Sa nu uitam...s-a inregistrat singura in dosarul Romprest...dar o da dupa frunze acum . Treaba ei...pacat de SIIJ...va pierde toata sectia pe mana ei. Sa vedeti cat de curand.

# Mmda date 11 mai 2019 08:40 +1

Clar a fost aranjament , nu sunt ei chiar asa de tonti.Gasesc totusi ca daca exista aprobarea autoritatilor din tarile respective e aproape irelevanta aceasta "scapare".Oricum daca a stiut cena facut ,sa raspunda pt asta , sa fie chemata la SIIJ si sa scuipe tot ce a facut ...ca sa scape

# FLORIAN W - W date 11 mai 2019 14:37 +5

EA PE EA ? O gluma ! Nu stie probabil ce vine. Si apropo de inregistrarea ce si-a facut-o din greseala pe reportofonul gasit de alti procurori si pentru care acum spune disperare ca ar fi avut mandat ( CARE NU E)…nici cu gandul nu ganditi, ce punea la cale. Hai ca o sa fie tare cu IORGA asta. Si sa tot continue ea ca are sms-uri si alte alea puse de o parte.Jupaneasa sa-si aduca aminte de intermediarii familiei…Inca odata.Pacat de cei de la SIIJ ca vor disparea din cauza ei.

# ADI COPILUL MINUNE date 13 mai 2019 15:39 +3

Florian BUSCU ( Walter) - NICOLAICIUC - ADI ( Moraru Iorga)...asta de ce nu se verifica ? Un procuror cu dosar penal ce autoritate are sa se pronunte de vinovatia sau nevinovatia unui magistrat ? E peste putinta de penibil...mai ales cand stie cate a facut ! In loc sa stea la biblioteca la DNA se vrea din nou smechera. Nu vede ca i s-a infundat definitiv. Amagirea e o floare rara. Si creeaza si Sectiei momentul sfarsitului.

# MIHAIELA DRAGOSTEA SA date 14 mai 2019 16:02 +1

Dar de ce nu se scot arajamentele cu Dorinel ( Umbrarescu). Poreclita Flaneaua de Dorinel pt ca in tinerete tot purta acelasi flanel...Flanela si bine zis mai sus, sotul, Adi Minune au fost oamenii lui Dorinel...pe toate liniile. Omu cu Bani la greu... trebuia sa-si acopere combinatiile lui si a prietenilor  lui.Cum a ajuns MihaIEla la SIIJ...nu e un mister...pt cunoscatori.S-adepasit demult linia rosie...

# un mizantrop date 10 mai 2019 15:02 +1

Eu zic sa acceptam ca n-avem justitie, pentru ca pe formula aparator, acuzator, judecator, de cele mai multe ori lipseste un element, sau acuzarea (care a devenit o insailare politruca), sau judecatorul (strans de metehnele proprii sau de ticalosul apetit tortionar mostenit) si de multe ori apararea - cea mai ticaloasa situatie intr-o justitie reala. In tarile normale la cap, cand poti face dovada neimplicarii, sau ticaloasei conivente cu procurorul a aparatorului, avocatul isi pierde dreptul de practica, atunci cand nu e si condamnat penal...La noi, de cele mai multe ori mizezi pe prostia si incompetenta procurorului si un pic pe buna credinta a judecatorului, pentru ca un procuror nepregatit, intr-un proces real (totusi!) face mai mult decat un aparator vandut...Asa ca si daca procurorii astia au fost incompetenti, exista cineva care a mizat si castigat pe asta...Deci, da, n-avem stat de drept, numai ca va trebui sa le explicam degeneratior de la Bruxelles din ce ni se trage...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi Klaus Iohannis un presedinte dictator in al doilea mandat?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2019 – Omul lui Kovesi vrea sa-l faca pe Calin Nistor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva