RASPLATA PENTRU TORTIONAR – Procurorul Claudiu Dumitrescu a ramas mare sef in DNA in pofida revoltatoarelor inscenari pe care si-a pus semnatura. Dumitrescu a fost uns din nou de procurorii CSM la conducerea Serviciului de combatere a infractiunilor impotriva intereselor financiare ale UE din DNA, desi a girat executiile presedintelui Senatului Calin Popescu Tariceanu, ex-ministrului Cristian David si fostului judecator CCR Toni Grebla. Cerem tragerea la raspundere a lui Dumitrescu (Documente)

Joi, 27 iunie 2019 17:57 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Inscenarile impotriva unor oameni politici de la cel mai inalt nivel si impotriva unor importanti demnitari ai statului roman reprezinta reteta pentru procurorii care vor sa ajunga mari sefi in DNA. Procurorul Claudiu Dumitrescu (foto) a fost uns la conducerea unui serviciu din DNA in pofida faptului ca a girat executiile pe care DNA le-a orchestrat impotriva celui de-al doilea om in stat, impotriva unui fost ministru si impotriva unui judecator CCR. Executii soldate in instanta cu achitari definitive.

Doar in ultimele doua luni Claudiu Dumitrescu a incasat trei lovituri teribile, care in mod normal, credem noi, ar fi trebuit sa atraga atat indepartarea acestuia din DNA, si chiar din magistratura, cat si tragerea sa la raspundere. Concret, ne referim la cazurile lui:

-Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului, liderul ALDE, al doilea om in stat;

-Cristian David, fost ministru de Interne, plimbat in catuse, umilit public si tinut 3 luni in arest;

-Toni Grebla, fost judecator CCR, la randul sau umilit public si defilat in catuse.


Cu trei achitari la bord in doar doua luni, Dumitrescu a primit din nou sefia

Toti trei au fost trimisi in judecata prin rechizitorii confirmate de Claudiu Dumitrescu. In opinia noastra, achitarile crancene dispuse chiat de Complete de 5 judecatori ale ICCJ ar fi trebuit sa puna punct carierei lui Claudiu Dumitrescu cel putin in DNA. Nu s-a intamplat asa. Si nu doar ca nu s-a intamplat, insa dimpotriva Claudiu Dumitrescu a fost chiar pus mare sef in DNA.

Aflat ani buni la carma Sectiei a II-a din DNA, procurorul Claudiu Dumitrescu a fost uns recent de Sectia pentru procurori a CSM la conducerea Serviciului de combatere a infractiunilor financiare ale Uniunii Europene din cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie din cadrul DNA. De fapt, este o mentinere a lui Dumitrescu la sefia acestui serviciu, in conditiile in care procurorii din CSM au hotarat prelungirea delegarii in aceasta functie: “Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat prelungirea delegarii in functia de procuror sef al Serviciului de combatere a infractiunilor de coruptie impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene din cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie a Directiei Nationale Anticoruptie a domnului DUMITRESCU CONSTANTIN CLAUDIU, procuror in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - nivel central, incepand cu data de 23.07.2019, pana la ocuparea functiei prin numire, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni”.

Procurorii din CSM ar putea afirma in apararea lor ca doua dintre achitarile definitive au venit dupa decizia de prelungire a delegarii. Chiar si asa, simplul fapt ca procurorul Claudiu Dumitrescu a fost implicat in facatura impotriva celui de-al doilea om in stat era de ajuns pentru Sectia pentru procurori a CSM sa refuze o noua delegare. Ca sa nu mai spunem ca in doua dintre cele trei dosare fusesera prountate achitari inca de la fond, solutiile venind cu mult inainte ca Dumitrescu sa fie pus sef in DNA.

Dumitrescu a girat abuzul in cazul David

Decizia de mentinere a lui Claudiu Dumitrescu in fruntea serviciului ce se ingrijeste de interesele financiare ale UE a fost luata de procurorii din CSM in sedinta de marti, 25 iunie 2019. Fix in acea zi iesea la iveala o odioasa insecenare pusa la cale de DNA. Inscenare in care apare si numele lui Claudiu Dumitrescu. Este vorba despre dosarul fostului ministru de Interne Cristian David, solutionat in 25 iunie 2019 cu achitare definitiva pe motiv ca “nu exista probe” de catre un Complet de 5 judecatori al ICCJ (click aici pentru a citi). Rechizitoriul in aceasta cauza a fost intocmit de vestitul procuror Doru Tulus, insa confirmat in cele din urma de Claudiu Dumitrescu (vezi facsimil 1).

Practic, Dumitrescu a garantat un dosar care iata in final s-a dovedit a fi o sinistra facatura. Este bine ca lumea sa stie ca procurorul Claudiu Dumitrescu avea posibilitatea de a infirma rechizitoriul, asa cum avea posibilitatea de a infirma referatul de retinere al lui Cristian David si apoi cererile de arestare si prelungire a arestului preventiv dispus fata de fostul ministru. Caci Cristian David a stat in arest aproximativ 3 luni in dosarul in care a fost achitat definitiv.

Inscenare pentru Tariceanu cu semnatura lui Dumitrescu

Cu doar doua luni inainte de decizia definitiva din dosarul lui Cristian David, Inalta Curte, tot in Complet de 5 judecatori, punea punct unei alte facaturi DNA in care implicat a fost acelasi Claudiu Dumitrescu. Ne referim la dosarul presedintelui Senatului Calin Popescu Tariceanu pe care DNA a vrut sa il scoata din viata politica. In 22 aprilie 2019, Tariceanu a fost achitat definitiv in dosarul in care a fost trimis in judecata pentru marturie mincinoasa (click aici pentru a citi), printr-un rechizitoriu din 6 iulie 2016, semnat de procurorul Cornel David Deca, pana de curand sef al DNA Brasov, si confirmat ulterior de Claudiu Dumitrescu, pe atunci sef al Sectiei a II-a DNA (vezi facsimil 2). Si de aceasta data, asa cum afirmam mai sus, Claudiu Dumitrescu a garantat practic o scandaloasa inscenare impotriva celui de-al doilea om in stat. Desigur, procurorul Dumitrescu se poate apara spunand ca nu el a fost procuror de caz. Asa este, Claudiu Dumitrescu nu a fost procuror de caz, dar avea posibilitatea de a infirma rechizitoriul din cazul fostului presedinte al Senatului. Iar in conditiile in care presa a semnalat inca de la bun inceput ca acest dosar miroase de la o posta a facatura si ca se va termina cu achitare, ne e greu de crezut ca un procuror cu atat de multa vechime precum Claudiu Dumitrescu nu si-a dat seama de acest lucru.

Executie cu sprijin de la SRI

In fine, ultima inscenare girata de procurorul Claudiu Dumitrescu a iesit la iveala joi, 27 iunie 2019. Este vorba despre cazul fostului judecator CCR, actual secretar general al Guvernului Toni Grebla, cel pe care DNA si SRI l-au scos cu forta din Curtea Constitutionala, intrucat s-a opus Legilor Big Brother si care a fost achitat definitiv de un Complet de 5 judecatori al ICCJ (click aici pentru a citi).

Si aici avem din nou aceeasi poveste. Rechizitoriul a fost intocmit de doi procurori. Doru Tulus, cel care a fost si dosarul lui Cristi David, si Marius Vartic, cel caruia DNA i-a saltat fratele ca sa-l forteze astfel sa-l execute pe Grebla. In ceea ce priveste confirmarea rechizitoriului, aceasta a fost facuta de acelasi Claudiu Dumitrescu (vezi facsimil 3).

Sunt doar trei cazuri in care procurorul Claudiu Dumitrescu a girat mizeriile comise de colegii sai din DNA. Si in acest fel a devenit, in opinia noastra, complice la distrugerea unor cariere si poate chiar si a unor vieti. Tocmai de aceea Lumea Justitiei solicita indepartarea lui Claudiu Dumitrescu nu doar din DNA, ci si din magistratura, caci ramanerea sa in sistem poate fi considera ca fiind pericol public. Si nu doar atat, credem ca procurorul Claudiu Dumitrescu ar trebui tras la raspundere pentru implicarea sa in cele trei inscenari de mai sus, dar si pentru alte fapte similare comise in trecut.

Accesari:7121