19 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SA NU FIE UN DOSAR FACUT LA MISTO – Fix in perioada in care Inspectia Judiciara deruleaza un control la DNA, parchetul anticoruptie a dat drumul la dosarul in care este implicata compania RCS RDS, unde sefulet este iubitul Laurei Kovesi. RCS RDS este acuzata de dare de mita si spalare de bani pentru spaga ce ar fi fost data in vederea obtinerii drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga I. Colaboratorul DNA Ioan Bendei a fost la randul sau trimis in judecata

Scris de: G.T. | pdf | print

22 August 2017 16:41
Vizualizari: 6797

Dupa ce ani de zile au stat “cu curul pe dosar”, expresie folosita de sefa DNA Laura Kovesi in discutiile cu subalternii sai asa cum s-a putut auzi pe inregistrarea devastatoare prezentata de Romania TV, procurorii anticoruptie au dat drumul la dosarul “RCS RDS – Mitica Dragomir”. Dosar in care este implicata compania de cablu unde lucreaza iubitul Laurei Kovesi, coordonatorul de marketing RCS RDS Florin Nemes, cunoscut si din reclamele in care joaca rolul de puscarias (foto). Decizia DNA de a trimite dosarul in instanta vine la aproximativ patru ani de la momentul in care acesta a fost inregistrat la parchetul anticoruptie. Patru ani in care niciun procuror nu a fost interesat sa solutioneze aceasta cauza.

Iata insa ca brusc pe procurorii DNA i-a apucat harnicia, astfel ca au terminat dosarul RCS RDS. Totusi, nu putem sa nu remarcam faptul ca finalizarea acestei spete vine fix in momentul in care la DNA se desfasoara un control al Inspectiei Judiciare ce poate duce la demiterea Laurei kovesi. Tocmai de aceea este foarte posibil ca dosarul sa fi fost trimis in instanta doar pentru a nu se putea imputa de catre Inspectia Judiciara ca este tinut in nelucrare de catre DNA. Iar asta ne face sa ne gandim ca exista sanse mari ca dosarul sa fie facut atat de prost incat instantele sa nu poata dispune o alta solutie in afara de cea de achitare.


Iata comunicatul DNA privind finalizarea dosarului “RCS RDS – Mitica Dragomi”:

In dosarele mediatizate prin comunicatele nr. 448/VIII/3 din data de 5 mai 2017, nr. 498/VIII/3 din data de 17 mai 2017 si nr. 572/VIII/3 din data de 7 iunie 2017, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a inculpatilor:

DUMITRU DRAGOMIR, la data faptelor presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, sub aspectul savarsirii infractiunilor de:

-luare de mita

-complicitate la spalare de bani

BENDEI IOAN, la data faptelor administrator al SC RCS & RDS SA, sub aspectul savarsirii infractiunilor de:

-dare de mita

-complicitate la spalare de bani,

In acelasi dosar, au fost trimisi in judecata, in stare de libertate, urmatorii inculpati:

BADITA FLORIN-BOGDAN, la data faptelor administrator al SC BODU SRL, sub aspectul savarsirii infractiunilor de:

-complicitate la luare de mita

-spalare de bani,

BOGDAN-DUMITRU DRAGOMIR, la data faptelor, asociat unic al SC BODU SRL, sub aspectul savarsirii infractiunilor de:

-complicitate la luare de mita

-complicitate la spalare de bani,

S.C. BODU SRL, sub aspectul savarsirii infractiunilor de:

-complicitate la luare de mita

-spalare de bani,

S.C.RCS & RDS SA, sub aspectul savarsirii infractiunilor de:
-dare de mita,

-spalare de bani,

OPREA ALEXANDRU, la data faptei, directorul general si presedintele consiliului de administratie al S.C.RCS & RDS SA, sub aspectul savarsirii infractiunii de:

-complicitate la dare de mita,

DINEI MIHAI, la data faptelor, coordonatorul activitatii juridice a S.C.RCS & RDS SA, sub aspectul savarsirii infractiunilor de:

-complicitate la dare de mita,

-complicitate la spalare de bani,

SERGHEI BULGAC, la data faptei director general al SC RDS & RCS, sub aspectul savarsirii infractiunii de:

-spalare de bani,

SC INTEGRASOFT SRL (la data faptei detinuta de SC RCS & RDS SA), sub aspectul savarsirii infractiunii de:

-complicitate la spalare de bani,

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

Cu privire la infractiunile de dare si luare de mita:

In perioada aprilie 2009 - mai 2011, in scopul de a indeplini ori de a nu indeplini acte privitoare la indatoririle sale de serviciu, precum si de a indeplini acte contrare acestora, inculpatul Dumitru Dragomir, in calitate de presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (L.P.F.), cu sprijinul inculpatilor Badita Florin-Bogdan, Bogdan-Dumitru Dragomir si Bodu SRL, a pretins suma de 3,5 milioane de euro de la inculpatul Bendei Ioan in calitatea acestuia de administrator si actionar al RCS & RDS SA, din care a primit suma de 3.100.000 de euro de la RCS & RDS SA. Banii primiti au fost disimulati sub forma unor plati facute in cadrul unui contract de asociere in participatiune, incheiat la data de 15 august 2009, pentru finantarea afacerii Crystal Palace Ballrooms.

Contractul respectiv a fost incheiat intre societatile Bodu SRL, detinuta de Dumitru Dragomir si RCS & RDS SA, inculpatul Bendei Ioan beneficiind de sprijinul inculpatilor Dinei Mihai si Oprea Alexandru, administratori ai RCS & RDS SA.

Banii respectivi au fost pretinsi si primiti de inculpatul Dumitru Dragomir in contextul executarii, in perioada respectiva, a unui contract de cesiune a drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din LIGA 1, incheiat la data de 8 aprilie 2008 intre L.P.F. si consortiul constituit din societatea SC RCS & RDS SA, administrata de inculpatul Bendei Ioan si o alta societate.

Cu privire la infractiunea de spalare de bani:

In perioada 2015 – 2016, pe parcursul urmaririi penale desfasurate in prezenta cauza, intre societatile RCS & RDS SA, reprezentata de inculpatul Serghei Bulgac in calitate de administrator si director general (care a beneficiat de sprijinul inculpatilor Bendei Ioan si Dinei Mihai) si Bodu SRL, reprezentata de inculpatul Badita Florin-Bogdan (care a beneficiat de sprijinul inculpatilor Dumitru Dragomir si Bogdan-Dumitru Dragomir) si alte persoane juridice s-au incheiat mai multe acte juridice in legatura cu contractul de asociere in participatiune din data de 15 august 2009. A rezultat ca patru dintre aceste acte juridice reprezinta, in parte, forme alternative tipice de spalare de bani, prin care s-au stabilit raporturi juridice nereale, pentru a disimula adevarata natura a existentei sumei de 3.100.000 euro in patrimoniul societatii Bodu, dar si in scopul de a ajuta persoanele care au savarsit infractiunile de dare si luare de mita sa se sustraga de la urmarire penala. Practic, in urma unor operatiuni juridice complexe, a fost schimbata natura sumelor platite, acestea fiind transferate artificial inapoi in patrimoniul RCS & RDS.

Concret:

In cursul anului 2008, la nivelul L.P.F. s-a organizat o licitatie avand ca obiect cesiunea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din cadrul competitiei Liga I 'PARTENER', in sezoanele competitionale 2008-2009, 2009-2010 si 2010-2011.

In urma desfasurarii licitatiei cu strigare, consortiul de firme din care facea parte SC RCS & RDS SA a fost declarat castigator, pretul de adjudecare fiind de 101.150.000 euro (inclusiv TVA). In cursul anului 2009, in contextul crizei economice, asocierea de firme a solicitat L.P.F. acordarea unor conditii contractuale mai avantajoase.

In aceste imprejurari, inculpatul Dumitru Dragomir, urmarindu-si interesul personal, intrevazut din iminenta neindeplinire a obligatiilor contractuale ale consortiului, a solicitat reprezentantilor SC RCS & RDS SA sa intre intr-un parteneriat de afaceri cu firma pe care acesta o controla. Prin urmare, pentru a-l determina pe inculpatul Dumitru Dragomir sa sustina interesele SC RCS & RDS SA la nivelul L.P.F., in legatura cu executarea contractului de cesiune a drepturilor de televizare, la data de 15 august 2009, intre SC Bodu SRL-societate controlata de presedintele L.P.F. si reprezentata de inculpatul Badita Florin-Bogdan si SC RCS & RDS SA s-a incheiat un contract de asociere in participatiune.

Continutul contractului a fost anume conceput de parti astfel incat sa creeze aparenta unei asocieri tipice si sa mascheze cat mai bine vointa lor reala, aceea de a da, respectiv de a lua mita. In baza acestui contract, in perioada 18 august 2009 – 10 mai 2011, SC RCS & RDS SA a platit catre SC Bodu SRL, in 27 de transe, suma de 3.100.000 euro (13.059.290 lei). In perioada 2015-2016 partile implicate in incheierea contractului de asociere in participatiune, au actionat pentru 'spalarea' si 'curatarea' sa de caracterul infractional, in scopul disimularii originii ilicite a acestuia.

Astfel, intre SC RCS & RDS SA, SC Bodu SRL si Sc Integrasoft Srl au fost incheiate mai multe acte juridice, partile preocupandu-se exclusiv sa confere contractului de asociere in participatiune un caracter licit, in special in privinta sumei de 3.100.000 euro, platita in conditiile de mai sus. Aceste operatiuni, care s-au derulat pana in anul 2016, au condus in final la cumpararea de catre SC RCS & RDS SA a afacerii care a stat la baza contractului de asociere.
in vederea confiscarii speciale, procurorii anticoruptie au instituit masura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor ce apartin societatilor comerciale BODU SRL (pana la concurenta sumei de 16.771.659 lei) si RCS & RDS SA (pana la concurenta sumei de 13.714.414 lei).

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti cu propunerea de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# simplu date 22 August 2017 22:45 +2

Treaba-i simplă, ca si abuzul în serviciu darea si luarea de mita sunt pa! Cod procedură penală ,art.16 al1, fapta nu e prevăzută în legea penală.

# DODI date 23 August 2017 12:32 0

Cunoscută fiind foamea luluței după spectacolul cu cătușe și lipsa de profesionalism a întregului DNA, din scotocirea prin coșurile de gunoi ale instituției au găsit, puse la fezandat, un dosar în care fac front comun fostul securist Dragomir cu actualul securist, iubițeiul de costume vărgate și dudui plinuțe (eufemism peste supraponderalele de 150 de kile). Din precedentele dosare cunoaștem seriozitatea cu care luluța aruncă pe piață dosare catre impresionează doar prin cantitatea de hârtii de ambalat folosite și subțirimea dovezilor legate de fapte. Așa că nu ne va mira să aflăm că mita de 3.000.000 euro a fost o sponsorizare pentru firmele lui Dragomir și că în fapt banii s-au dus pentru sponsorizarea finalmente a SRI, instituția cu cel mai firav buget din România.

# Floare Albastra date 23 August 2017 13:34 0

Sa fim seriosi, ce se face in Romania fara mita in afacerile mari cu statul? Daca vrei avize, chiar si pentru o firma de transport, platesti/mituiesti. Daca vrei contracte- mituiesti. Si tot asa. Bietii procurori prind doar 1% din cazuri, probabil sau nici atat... Nu e corect ca unii sa fie prinsi sa sa stea in puscarie , iar altii, daca tot sunt neprinsi, sa stea in libertate.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva