STRIGAT DIN AREST – Mariana Rarinca, femeia arestata la plangerea sefei ICCJ, i-a scris procurorului-sef DNA, Laura Codruta Kovesi, din Penitenciarul Targsor: "De ce ma aflu aici?... De ce nu crede nimeni ca Livia Stanciu are datorii? Procurorii care m-au anchetat au fost partinitori fata de Livia Stanciu... De ce DNA-ul a mobilizat o intreaga echipa daca nu pentru a ridica de la mine orice petic de hartie care ar fi prejudiciat imaginea Liviei Stanciu?" (Scrisoarea)

Duminică, 19 octombrie 2014 12:10 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Aruncata dupa gratii dupa ce DNA a acuzat-o de santaj fata de presedinta ICCJ Livia Doina Stanciu, careia i-a transmis ca va da in vileag "fapte imaginare, in scopul de a dobandi pentru sine, in mod injust, un folos patrimonial" in cuantum de 20.000 euro, Mariana Rarinca (foto), femeia care a lucrat alaturi de Andrei Stanciu, sotul sefei instantei supreme, decedat intre timp, este pusa in situatia de a se lupta singura pentru a-si dovedi nevinovatia. Lipsita de aparare, avocatii din oficiu iesind rand pe rand din cauza, fara acces la dosar, fara a fi ascultata si fara a i se acorda un minim credit, Mariana Rarinca i-a transmis procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, o scrisoare in care enunta mai multe aspecte peste care procurorii anticoruptie au trecut cu vederea si care ii puteau asigura libertatea.


Printre filele dosarului nr. 22674/3/2014 repartizat judecatorului Andi Mihai Malaliu de la Sectia I penala a Tribunalului Bucuresti se regaseste o scrisoare pe care Mariana Rarinca i-a transmis-o in data de 20 august 2014 sefei DNA, Codruta Kovesi. In cuprinsul scrisorii care se intinde pe trei pagini si care este trimisa din Penitenciarul Targsor, Mariana Rarinca, aflata in stare de arest din data de 10 iunie 2014, dezvaluie aspecte din viata presedintei ICCJ care, sustine aceasta, au fost trecute cu vederea de procurori DNA pe care ii acuza ca "au fost partinitori fata de Livia Stanciu si nu s-au sfiit sa o arate".

Scrisoarea Marianei Rarinca contine mai multe intrebari adresate Laurei Codruta Kovesi multe dintre ele in legatura cu modul de lucru al procurorilor DNA in acest dosar. Mariana Rarinca o intreaba astfel pe Kovesi de ce a fost necesar ca DNA sa mobilizeze o intreaga echipa la perchezitia domiciliara avand ca scop ridicarea oricarui petic de hartie "care ar fi prejudiciar imaginea Liviei Stanciu", dar si de ce a omis DNA sa mentioneze in rechizitoriu "inscrisuri in care erau mentionate fapte imaginare in legatura cu familia Stanciu".

In aceleasi document existent la dosar Mariana Rarinca acuza Directia Nationala Anticoruptie ca nu a fost interesata sa afle daca afirmatiile pe care le-a facut la adresa Liviei Stanciu sunt sau nu imaginare.

In finalul scrisorii, Mariana Rarinca afirma ca isi doreste doar sa aiba parte de un proces echitabil si aminteste ca in fata legii toti suntem egali in drepturi, "indiferent de pozitia pe care o ocupam in societate".

Prezentam in continuare scrisoarea transmisa de Mariana Rarinca din Penitenciarul Targsor procurorului-sef DNA, Laura Codruta Kovesi:

"Doamnei Laura Codruta Kovesi,

Ma numesc Rarinca Mariana si ma aflu in Penitenciarul de femei Tirgsor. De ce ma aflu aici? Pentru ca am fost acuzata de DNA ca am santajat-o pe Livia Stanciu cu suma de 20.000 euro in schimbul nedivulgarii unor 'fapte imaginare' cunoscute de mine despre familia Stanciu.

Nici un mesaj si nici o convorbire telefonica nu spune ca am cerut asa ceva, ci toate mesajele spun ca vreau sa-mi plateasca datoria care o are la mine. De ce nu crede nimeni ca Livia Stanciu are datorii? A se vedea somatii de plata emise de ANAF Galati pe numele Livia Stanciu si somatii emise de EOS KSI Romania SRL, Departamentul Recuperare Creante, tot pe numele Livia Stanciu, somatii pe care aceasta a refuzat in mod constant sa le onoreze.

DNA-ul nu a fost interesat sa afle, nici macar o clipa, daca faptele cunosccute de mine sunt sau nu imaginare. Pentru o 'fapta imaginara' asemanatoare cunoscuta de mine s-au facut arestari la ASE Bucuresti.

Inca de la inceput, procurorii care m-au anchetat au fost partinitori fata de Livia Stanciu si nu s-au sfiit sa o arate.

Fac mentiunea ca daca intentia mea era sa fac publice anumite fapte, le faceam. Motivul pentru care nu le-am facut a fost 'rusinea' ca am lucrat pentru asemenea familie in al carei cuvant nu poti conta indiferent de functia pe care o detine.

De ce DNA-ul a mobilizat o intreaga echipa, 8-9 persoane si 2 masini, pentru a veni la Galati sa faca perchezitie daca nu pentru a ridica de la mine orice petic de hartie care ar fi prejudiciat imaginea Liviei Stanciu?

De ce DNA-ul a omis sa mentioneze in rechizitoriu si in procesul-verbal de perchezitie inscrisuri in care erau mentionate fapte imaginare in legatura cu familia Stanciu?

Nu vreau decat sa am parte de un proces echitabil, conform Legii 135/2010 art. 8 si sa beneficiez de art. 5; 9 pc. 1; 10 pc. 1,2,5 ale aceleiasi legi.

In fata legii vreau sa fim egali in drepturi, indiferent de pozitia pe care o ocupam in societate".

*Cititi aici integral scrisoarea Marianei Rarinca adresata Laurei Codruta Kovesi

Accesari:5755