Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

TORTIONARII NU VOR RASPUNDERE – Procurorii DNA nu doresc sa plateasca pentru nenorocirile pe care le fac si sfideaza natiunea care cere raspunderea magistratilor: “Se intentioneaza instituirea unuia dintre cele mai severe regimuri europene de raspundere juridica pentru magistrati, in absenta unui sistem de asigurare pentru raspundere profesionala... Poate reprezenta o presiune asupra activitatii magistratilor, care vor fi, in permanenta, sub spectrul raspunderii materiale” (Document)

Miercuri, 8 noiembrie 2017 13:23 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Este incredibil cat tupeu pot sa aiba procurorii condusi de doctorita Laura Kovesi (foto). Autori a nenumarate ticalosii, abuzuri si inscenari, in urma carora carierele si vietile unor oameni au fost distruse, procurorii DNA se opun raspunderii magistratilor. Si o fac sfidandu-i astfel pe romanii care cer cat se poate de ferm - dovada fiind sondajele de opinie realizate in acest sens, care arata ca 90% dintre romani vor raspunderea magistratilor - ca judecatorii si procurorii sa plateasca pentru nenorocirile si erorile judiciare comise.

Cum era de asteptat, DNA a respins propunerile de modificare a Legilor Justitiei aflate in Parlament, carora le-a dat aviz negativ, anuntand, intr-un punct de vedere publicat miercuri, 8 noiembrie 2017, ca “se impune o pozitie ferma, de respingere in bloc a proiectelor”. Exista mai multe puncte care nemultumesc procurorii DNA, iar printre acestea si cel referitor la raspunderea magistratilor. Astfel, parchetul anticoruptie acuza ca se intentioneaza instituirea unuia dintre cele mai severe regimuri europene de raspundere juridica, fara sa existe un sistem de asigurare pentru raspundere profesionala. Uita sa spuna insa procurorii lui Kovesi ca nicaieri intr-o tara europeana unde statul de drept cu adevarat functioneaza nu exista asemenea mizerii, abuzuri si facaturi precum cele comise de DNA. De asemenea, tot in legatura cu raspunderea magistratilor, aceiasi procurori DNA care sunt demascati din ce in ce mai mult de catre instantele din tara si presa libera se victimeaza ca, vezi Doamne, in cazul adoptarii raspunderii magistratilor propusa in Legile Justitiei vor lucra sub presiune si vor fi mereu sub spectrul raspunderii materiale. Adica nu se va intampla ceea ce se intampla acum, cand procurorii DNA pot sa faca ce doresc, fara sa aiba teama ca vor plati pentru faptele lor. Caci, nu exista niciun caz de procuror DNA, asa cum nu exista niciun caz de magistrat, care sa fi platit material pentru o eroare judiciara comisa in urma careia statul a fost condamnat la daune.


Iata fragmentul din punctul de vedere al DNA referitor la raspunderea magistratilor:

Raspunderea magistratilor, deoarece se intentioneaza instituirea unuia dintre cele mai severe regimuri europene de raspundere juridica pentru magistrati, in absenta unui sistem de asigurare pentru raspundere profesionala. Modificarea dispozitiilor referitoare la raspunderea materiala si civila a magistratilor nu este necesara intrucat cadrul legislativ actual raspunde necesitatii de reglementare a raspunderii judecatorilor si procurorilor, fiind reglementate conditiile in care poate fi angajata raspunderea civila, disciplinara si penala a acestora, cu asigurarea garantiilor necesare respectarii independentei magistratilor;

In acelasi sens, referitor la modificarea art. 96 alin. 7, privitor la obligativitatea statului de a se indrepta cu o actiune in despagubiri impotriva judecatorului sau procurorului care a savarsit eroarea judiciara cauzatoare de prejudicii, consideram ca aceasta dispozitie poate reprezenta o presiune asupra activitatii magistratilor, care, astfel, vot fi, in permanenta, sub spectrul raspunderii materiale, desi, in unele cazuri, eroarea judiciara este rezultatul unui complex de imprejurari pe care magistratul nu le poate prevedea, de exemplu, al modificarii legislatiei, al schimbarii starii de fapt retinuta la un moment dat prin administrarea unor probe care nu puteau fi avute in vedere initial”.

Procurorii DNA vor sa se ancheteze intre ei

In acelasi context al fugii de raspundere, DNA mai are o problema. Si anume cu infiintarea directiei speciale de parchet care sa investigheze infractiunile comise de magistrati. Sustin procurorii lui Kovesi ca o asemenea unitate de parchet nu se justifica intrucat s-ar induce ideea ca exista o problema de infractionalitate in randul magistratilor. Tot DNA aminteste ca la nivelul parchetului anticoruptie exista deja Serviciul de combatere a coruptiei in justitie. Acel serviciu condus de procuroarea Florentina Mirica, una dintre favoritele Laurei Kovesi. Cu alte cuvinte, procurorii DNA nu doresc sa fie anchetati decat de unii de-ai lor. Fix cum se intampla in cazul plangerilor formulate impotriva Laurei Kovesi, care, indiferent unde sunt depuse, ajung inevitabil la parchetul condus de Laura Kovesi.

Iata fragmentul din punctul de vedere al DNA privind infiintarea directiei de parchet pentru investigarea infractiunilor savariste de magistrati:

Infiintarea Directiei pentru Investigarea Infractiunilor Savarsite de Judecatori si Procurori (art. 88 Sectiunea 21 din Legea 304/2004). Nu se justifica infiintarea unei astfel de structuri deoarece se induce ideea ca exista o problema de infractionalitate in randul magistratilor, care necesita o competenta speciala.

Nu exista studii din care sa reiasa ca fenomenul infractionalitatii in randul magistratilor este de o amploare atat de mare pentru a necesita infiintarea unei directii specializate pentru combaterea acestui tip de infractionalitate in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Pe de alta parte, infiintarea respectivei directii vine sa restranga competenta Directiei Nationale Anticoruptie, dupa calitatea persoanei, in ceea ce priveste combaterea coruptiei in mediul judiciar.

Curtea Constitutionala a precizat in considerentele Deciziei nr. 104/2009 ca nu se justifica un tratament juridic si procedural distinct pentru categoria magistratilor. Mai mult, in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie este infiintat Serviciul de combatere a coruptiei in justitie”.

*Cititi aici integral punctul de vedere al DNA

Accesari:13249

Comentarii

# Corina date 8 noiembrie 2017 13:52 +31

Sa plateasca. Au de unde. Daca constiinta si corectitudine nu au, bani au. Si inca destui. Ar fi bine ca ptr abuzuri grave, sa plateadca si cu libertatea lor, ptr ca si-au batut joc de ea. De libertatea altora.

# mitica date 8 noiembrie 2017 13:56 +5

Ce tot o dau in sus si-n jos cu "magistratii"! Sa fie clar, javrele astea nesimtite nu sunt magistrati, sunt slujbasi ai statului si pentru nenorocile pe care le fac, sa raspunda cu virf si indesat! HUUUOOO!

# Andrei Muresan date 8 noiembrie 2017 14:04 +12

Tata a fost inchis sapte ani si opt luni la Salcea pentru-ca s-a opus colectivizarii. Viata noastra a fost un cosmar. Comunistii ne-au luat tot. Eu nu am avut dreptul sa merg la facultate, desi am terminat liceul teoretic cu nota 10. Vad in Romania de astazi aceleasi metode si procedee staliniste in timp ce parte din poporul roman iese in strada pentru a o apara pe aceasta fiica de procuror comunist. Iohanis este prost tare, prost si indiferent fata de destinul celor condamnati pe nedrept. Este presedintele vostru si al securitatii care continua intr-o veselie, langa Hans, desfigurarea poporului roman.

# coca date 8 noiembrie 2017 14:22 +2

Dar dragi "magistrati" procurori, de sorginte sovietica, incheiati dragilor asigurari de malpraxis, precum avocatii, medicii si va plati asiguratorul cand o dati in bara. Si va plati pana cand nu va mai plati, si atunci veti deveni "o cladire cu bulina rosie" pentru care nimeni nu mai incheie contract de asigurare si veti fi out din "magistratura" procurorilor.

# Alin date 8 noiembrie 2017 14:38 +9

Domnilor procurori ..... va este teama ca faceți ceva abuzuri ? Posibil și cu siguranța ca faceți !!!! Dacă dv aplicați legea corect de ce sa va fie frica !!!! Atâta timp cât faceți dosare la comanda sau la influența anumitor persoane sunteți obligați sa răspundeți cu libertatea dv cât și cu partea financiară din buzunarul dumneavoastră ..... Toți angajați României răspund fata de funcția care o au .... doar dv nu .... de ce oare ??? Din cauza ca sunteți conștienți ca faceți cele mai mari abuzuri și roadster la comanda

# AndreiV date 8 noiembrie 2017 14:39 +11

Cred ca se impune iesirea de urgenta din ue.Ceea ce a instituit la noi ppe,germania,olanda, sua si alte state e mai grav decat pe vremea nazismului,iar tortionarii stalinisti,de care am auzit din anii 50 erau blanzi in comparatie cu politia politica instituita de strainatate la noi acasa.Impotriva lor se putea lupta. Acum orice incercare de a combate abuzurile ne sunt interzise.Imediat sar nemtii,sua,ppe si ne ameninta.Lor li se adauga si ong-urile antinationale,pline de ura si dornice de dezbinare,pentru a le face pe plac celor care ii platesc gras,in timp ce batranii si copii,mai ales,dar e valabil si pentru ceilalti romani, sunt umiliti,batjocoriti si condamnati la moarte inclusiv prin lipsa de medicamente.Nu au sarit nici un mitingiu cand economia tarii a fost distrusa,cand basescu a taiat salarii si nici cand liniile de fabricatie de la nemti si nu numai,produceau si poate mai produc mancare de proasta calitate si care ne este destinata exclusiv.La fel si cu medicamentele.

# Ghita Bizonu' date 8 noiembrie 2017 14:45 +2

AQdica ca cam asa " se ia una bucata cetetean X se pune inn catuse se baga 6 luni la "preventiv" ... si la final "falta nu exista" sau si mai bine "falta nu e prevazuta de legea penala" SI IO contribulabil trebe sa platestc ptr prostia lu porcuroru' ? Porcuroru ala care e platit excelent din impozitele mele?

# profesionalism date 8 noiembrie 2017 16:29 +7

Nu trebuie nici asigurare de malparaxis, nici frica, nici contre, nici publicitate. Trebuie doar aplicata legea. Doar legea. Fara opinii personale, fara executii, fara interventii politice, fara mandate ilegal obtinute. D-nii si dnele procuror trebuie sa inteleaga ca scopul lor nu este sa aresteze ci doar sa vegheze la buna aplicare a legii. Atat. Este necesara o schimbare de optica. Trebuie eliminate elementele de genul "Atentie! Eu sunt procuror DNA" ( Liana Monica Constantinescu, fost procuror, acum tanara pensionara). Necesitatea legii apare tocmai pentru a combate abuzurile facute. Daca isi vor face treaba corect, nici legea raspunderii nu va genera efecte. Le e oare teama de lipsa de predictibilitate a deciziilor judecatorilor? Ii cred, si mie mi-ar fi. Probabil stiu ei ce stiu.

# Alex date 8 noiembrie 2017 16:32 +3

Toata lumea de la mic la mare raspunde pentru ce face, ei de ce ar fi exclusi ? ca se mai cred securisti?

# escu date 8 noiembrie 2017 17:48 +2

Foarte rău că au fost consultați. Mai bine îi consulta un psiholog. Nu au înțeles nici acum că ei nu fac legi ci le aplică. Apoi, când Macovei a dat legile prin asumarea răspunderii nu au cârâit, deoarece le-a convenit să aibă putere, care ulterior s-a transformat în putoare. Așa cum toți plătesc pentru neglijență, greșeli, rea voință, incompetență etc. (vezi medicii, profesorii, alte categorii profesionale) așa și procurorii și judecătorii să plătească din buzunar și cu funcția, atunci când fac dosare la comandă și dau sentințe injuste, numai să-și arate că ei sunt Dumnezei pe pământ.

# Adrian date 8 noiembrie 2017 20:18 +2

Un caz recent de practica neunitare la Trib Timis dosarele 34405/325/2016 si 34406/325/2016 cu spete identice si numere consecutive dar cu solutii diametral opuse. La primul e valabil contractul de inchiriere si la doilea evacueaza titularul aceluiasi tip de contract desi exista o lege care i protejeaza de astfel de practici. Solutie definitiva. Cine raspunde?

# Sandu date 14 noiembrie 2017 11:47 0

Cuget: Daca Fam. Dragnea este grup infractional organizat ? Ce fel de grup este cel condus de sefa DNA care a organizat un grup de prcurori care au savarsit nrnumarate infractiuni. DIICOT nu ar trebui sa se sesizeze din oficiu ? Structura organizatorica este perfect de tp mafiot care are ca obiectv distruger de cariere si de vieti

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Lipsa adeverintei CNSAS pentru sefa ICCJ Cristina Tarcea ascunde colaborarea acesteia cu Securitatea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 17.12.2018 – Filari cu autoutilitara. Adevar sau provocare pentru junele Uncheselu

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER