Indaco.ro

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

TOVARASIA CEA DE TAINA – Iata cum s-au predat trei inspectoare de la IJ in fata sefilor DNA pe care cica ii controlau: “Kovesi insista... Radescu este de acord… Doamna inspector Focica confirma ca a lucrat in DNA, lucru de care este mandra... Doamna inspector Prisacariu arata ca este o situatie de care nu a mai auzit ca ar fi existat in precedent, fata de care isi prezinta scuzele... Felicita procurorii de executie si cu functii de conducere” (Procesul-verbal)

Luni, 11 septembrie 2017 17:47 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Halucinanta atitudinea pe care trei dintre inspectoarele trimise in control la DNA - Elena Radescu, Cornelia Irina Prisacariu si Mihaela Florina Focica (foto) – au avut-o in raport chiar cu conducerea acestui parchet si cu procurorii anticoruptie. Cele trei inspectoare practic s-au coalizat cu procurorii DNA impotriva celorlalte trei colege care au incercat sa faca pe bune controlul la DNA. Ne referim la inspectoarele Daniela Sanda Mates, Mihaela Hitruc si Monica Plesa, care au fost infierate de catre colegele lor, in special de catre Elena Radescu, aceasta din urma tinand isonul sefei DNA. In mod incredibil, inainte ca raportul final in urma controlului la DNA sa fie prezentat, cele trei inspectoare s-au antepronuntat vorbind inclusiv si despre faptul ca activitatea in DNA este “ireprosabila” si “impecabila”, dar au si adresat felicitari procurorilor. Mai mult, una dintre ele a tinut chiar sa isi ceara scuze in fata procurorilor DNA si a Laurei Kovesi.

Toate aceste lucruri se regasesc in procesul verbal din 25 august 2017, incheiat dupa sedinta in care Elena Radescu, Cornelia Irina Prisacariu si Mihaela Florina Focica au prezentat constatarile si concluziile preliminare ale controlului efectuat la DNA. Sunt incredibile afirmatiile facute de cele trei membre ale echipei de control, care isi cer scuze in fata lui Kovesi, isi ataca colegele si chiar cauta solutii la diverse probleme impreuna cu procurori DNA.


Radescu o acompania pe Kovesi

Spre exemplu, Elena Radescu inca de la inceput precizeaza ca: “Este regretabila aceasta sincopa de comunicare in cadrul echipei de control”, cu trimitere la faptul ca celelalte trei inspectoare au audiat procurori care isi incetasera activitatea la DNA, spre nemultumirea zeitei Kovesi. La fel de stupefiant este modul in care Elena Radescu se transformase intr-o portavoce a Laurei Kovesi. Oferim drept dovada doar urmatorul episod consemnat in procesul verbal:

Doamna procuror sef directie Laura Codruta Kovesi...insista ca, pentru echitate, conducerea Directiei Nationale Anticoruptie sa stie cine sunt fostii colegi procurori audiati pentru a putea formula un punct de vedere, fiind prima oara in ultimii 10 ani cand in cadrul unui control de fond sunt audiate persoane care nu mai lucreaza in acea institutie.

Doamna procuror Radescu Elena, coordonator al echipei de control a Inspectiei Judiciare, este de acord ca acest lucru este fara precedent”.

Incredibil, aceeasi Radescu da si sfaturi despre cum DNA poate contracara raportul Inspectiei, mai exact al inspectoarelor care au vrut sa faca pe bune controlul: “In opinia sa, aceste lucruri se pot lamuri pe calea unor obiectiuni la raportul Inspectiei Judiciare deoarece in Raport se vor exemplifica, probabil, situatiile privind o lipsa de comunicare sau o anumita comunicare”.

Focica se mandreste ca a fost in DNA, Prisacariu isi cere scuze

O alta inspectoare, procuroarea Mihaela Focica, da asigurari in aceeasi sedinta ca nu a existat vreun procuror pe care l-a audiat care sa spuna ca i s-a impus vreo solutie. Aceeasi Focica tine sa ii asigure pe procurorii din DNA ca este mandra ca la randul ei a lucrat in parchetul anticoruptie: “Doamna inspector Mihaela Focica arata ca i-a fost imputat de catre doamnele inspector care au plecat ca ar fi purtat discutii neprincipiale cu colegii din Directia Nationala Anticoruptie si ar fi prezentat probe din dosar, motiv pentru care nu au incredere in dumneai. Doamna inspector confirma ca a lucrat in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, in Sectia Judiciara Penala, lucru de care este mandra, si a constatat ca activitatea acestui sector este impecabila, astfel incat nu are sa cum sa afirme contrariul, iar despre prezentarea unor probe din dosar acestora nu poate fi vorba deoarece acestea au fost prezentate de chiar colegii procurori in cadrul controlului”.

De-a dreptul stupefiant este ceea ce a facut a treia procuroare de la sedinta cu procurorii DNA, Cornelia Prisacariu. Acesta si-a cerut scuze in fata Laurei Kovesi:

Doamna inspector Mihaela Focica arata ca, in calitate de membru al echipei care a controlat Sectia Judiciara Penala, a aflat tot astazi si preconizeaza ca regreta ca a acceptat prelungirea acestui control atunci cand colegele inspector au cerut acest lucru, la acel moment a acceptat acest lucru din colegialitate crezand ca, intr-adevar, nu si-au finalizat activitatea si ca au nevoie de ajutorul celorlalti membri ai echipei de control. Doamna inspector isi arata surprinderea ca, ulterior, timp de 4 zile a stat in sediul Directiei Nationale Anticoruptie, iar colegele inspector fac altceva la sediul Inspectiei Judiciare.

Doamna inspector Cornelia Prisacariu arata ca este o situatie de care nu a mai auzit ca ar fi existat in precedent, in sensul ca s-au efectuat audieri in afara structurii controlate, situatie fata de care isi prezinta scuzele”.

Ca la partid

De-a dreptul dezgustatoare sunt linguselile pe care inspectoarele trimise sa verifice DNA le faceau la adresa procurorilor anticoruptie, inainte ca, rapetam, raportul final al controlului sa fie redactat. Ca la congresele PCR:

Doamna inspector Mihaela Focica arata ca a constatat o activitate ireprosabila pentru care felicita procurorii de executie si cu functii de conducere din cadrul Sectiei Judiciare. (…) Actele intocmite de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sunt de calitate, buna pregatire profesional, implicare, este foarte greu in contextul actual in conditiile in care se pun presiuni externe asupra procurorilor

(…)

Doamna procuror Radescu Elena, coordonator al echipei de control a Inspectiei Judiciare, conchide ca volumul de activitate a depasit posibilitatile de munca, dar rezultatele au fost foarte bune, trendul fiind ascendent si, in consecinta, adreseaza felicitari procurorilor pentru activitatea depusa. (…) ...insa, in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, sefii se implica. (…) Avand in vedere rezultatele incontestabile, care se regasesc si in datele statistice, adreseaza felicitari Directiei Nationale Anticoruptie, care arata ca activitatea este pe un trend ascendent, fiind rezultatul muncii si efortului foarte mare.

(…)

Doamna inspector Cornelia Prisacariu felicita infiintarea si activitatea Compartimentului de Investigatii Financiare, cu finalitate foarte buna”.

Iata procesul verbal incheiat dupa sedinta DNA:

 

*Cititi aici integral procesul verbal incheiat dupa sedinta de la DNA cu inspectoarele Elena Radescu, Cornelia Irina Prisecariu si Mihaela Florina Focica

Accesari:6355

Comentarii

# DODI date 11 septembrie 2017 18:58 +13

Dacă se dorea o analiză corectă la DNA nu se alegeau în comisia respectivă (și mai ales la conducerea acesteia) procurori care au lucrat, sau care au avut legătură, cu DNA. Șeful Inspecției judiciare a început cu stângul această analiză pe care dorea să se bazeze dorel în ”parașutarea” luluței. În aceste condiții cele 3 procuroare care au înțeles să facă o treabă corectă se vor trezi ele însele puse sub lupa răzbunătoarei luluța și a leprelor din CSM. În România când se găsește unul care dorește să facă lucrurile corect apar imediat 3-4 lepre care nu numai că pun bețe în roate dar te fac troacă de porci. Totdeauna ratații profesionali fac front comun în fața inteligenței. Așa că dacă dorel vrea să facă ordine în sistem ar trebui să lase pedagogia de o parte și să treacă la singurele măsuri recunoscute de luluța și șleatha ei: cătușele și plimbarea prin fața televizoarelor.

# gogu de la strehaia date 12 septembrie 2017 08:06 +1

Radescu este prouroarea prin care,la comanda binomului au fost executati procurorii lele si iacobescu ?Radescu este cea care il ameninta pe acelas procuror iacobescu  ca ramane fara pensie pentru ca a fluierat in biserica? Rasescu este procuroarea care se deplasa la dna cu mijloace de transport puse la dispozitie de dna? si noi stim ce fel de limuzine are in doatre dna.Radescu este procurorul care avea in timpul controlului discutii tete-a-tete cu seful controlatilor?Si acest munte de moralitate este numit sefa echipei de control de la dna?si vrem sa fie obiectiva?

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Trebuie suspendat presedintele Iohannis pentru refuzul de a aplica decizia CCR care il obliga sa o revoce pe Kovesi?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 18.06.2018 - Presiuni pe Livia Stanciu sa-i cedeze locul lui Kovesi

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER