Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

UNEALTA STALINISTA – Plangere penala impotriva vestitului procuror DNA Emilian Eva: “Mi-a spus sa ma prezint a doua zi cu un aparator si cu haine groase ca ma baga la beci... Mi s-a adresat pe un ton amenintator, sfidator, a batut violent cu pumnul in masa folosind un limbaj trivial, suburban, prin acesta incercand sa ma intimideze... L-am intrebat de ce ma injura si ma ameninta, mi-a raspuns ca asta este tehnica de ancheta”

Duminică, 13 august 2017 12:30 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

La DNA se afla o plangere in care se denunta fapte extrem de grave comise de vestitul procuror Emilian Eva (foto), folosit de Sistem la mai multe executii, in frunte cu cea din “Dosarul Telepatia”, dar care a sfarsit el insusi saltat si aruncat dupa gratii de parchetul anticoruptie. Plangerea a fost depusa in urma cu aproximativ doi ani de unul dintre inculpati, in prezent ea aflandu-se la DNA Iasi, unde a fost trimisa de structura centrala a parchetului anticoruptie. Iar lucrurile care se dezvaluie in plangerea penala sunt cu adevarat cutremuratoare, dezvaluind un comportament si o gandire pur staliniste din partea lui Emilian Eva.

Plangerea vizeaza fapte de abuz in serviciu, divulgarea secretului profesional si purtare abuziva, fiind depusa de Ciprian Chirila, inclulpat intr-un dosar de coruptie si condamnat la 9 ani si 8 luni inchisoare printr-o sentinta indoielnica dispusa de judecatorul Adrian Chiriac de la Curtea de Apel Iasi. Un judecator a carui sotie, Cristina Chiriac, este procuroare la DNA Iasi si al carui unchi este anchetat de DNA Iasi, fiind aparat chiar de unul dintre inculpatii condamnati de Adrian Chiriac. Ciprian Chirila relateaza intalnirea pe care a avut-o cu Emilian Eva, in biroul acestuia din urma, fara ca un avocat sa fie de fata. Chirila dezvaluie cum a incercat procurorul DNA Eva sa il intimideze, folosind un limbaj trivial, injurandu-l, amenintandu-l si batand cu pumnul in masa, la propriu. Mai mult, Chirila dezvaluie ca procurorul Emilian Eva i-a transmis sa se intoarca a doua zi cu un avocat, dar si cu haine groase, pentru ca va fi bagat la beci. In momentul in care s-a prezentat a doua zi cu avocatul sau, Ciprian Chirila sustine ca Emilian Eva nu a recunoscut prima intalnire, intrebandu-l daca a mai fost vreodata la DNA.


Pe langa aceste aspecte, lui Emilian Eva i se aduc si alte acuzatii extrem de grave. Si anume ca s-ar fi folosit de functia sa de procuror DNA pentru a-i oferi informatii unui om de afaceri de care era extrem de apropiat.

De vazut acum cat va mai tine DNA plangerea impotriva fostei unelte a

Iata plangerea formulata la DNA impotriva procurorului Emilian Eva de Ciprian Chirila:

PLANGERE PENALA

Impotriva numitului Eva Emilian, fost procuror in cadrul D.N.A. Serviciul teritorial Iasi sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu, divulgarea secretului profesional si purtare abuziva.

Subsemnatul am fost subiectul anchetei penale intiate si efectuate de procurorul Emilian Eva in dosarul nr. 84/p/2009 in care am fost inculpat si trimis in judecata, cauza fiind inregistrata pe rolul Curtii de Apel Iasi sub nr. 1004/45/2012.

Procurorul Emilian Eva a retinut in sarcina mea comiterea infractiunilor de asociere in vederea comiterii de infractiuni (initiere), inselaciune, spalare de bani, participatie improprie la infractiunea de fals intelectual, uz de fals, instigare la infractiunea de marturie mincinoasa. In rechizitoriu s-a retinut, in esenta, faptul ca subsemnatul am achizitionat de la Ifteni Ghiorghi un teren in suprafata de 4705 mp. situat pe str. Caprelor nr 2 fata de care exista suspiciunea ca ar fi fost obtinut cu acte false.

In legatura cu acest teren fac precizarea ca eu l-am achizitionat contra sumei de 690.700 ron pretul pietei la acea data-anul 2008, printr-o tranzactie efectuata in fata notarului care a verificat la O.C.P.I. si A.N.A.F. Iasi legalitatea documentelor ce atestau dreptul de proprietate.

Intrucat am achizitionat acest teren in ideea de a-l comercializa ulterior (perioada respectiva fiind una propice tranzactiilor imobiliare intrucat valoarea terenurilor crestea de la an la an) am luat legatura cu mai multe persoane despre care stiam ca se ocupa cu afaceri imobiliare in vederea comercializarii terenului. Arat faptul ca eu am cumparat acest teren in anul 2008 cu 35 euro mp si l-am scos la vanzare in anii 2010-2011 sperand sa obtin in jur de 60 euro mp.

Una dintre persoanele la care am apelat in vederea identificarii potentialilor cumparatori, numitul Cristi Apetroaiei m-a contactat in perioada respectiva spunandu-mi ca a gasit o persoana interesata sa cumpere terenul de pe str. Caprelor nr.2 iar aceasta se numeste Giani Canschi despre care eu aflasem ca este un potent om de afaceri din judetul Iasi. Eu ii spusesem numitului Apetroaiei Cristi ca sunt dispus sa negociez vanzarea terenului incepand cu suma de 60 euro mp. Susnumita persoana, aflandu-se in posesia copiilor ce atestau dreptul meu de proprietate a luat legatura cu Giani Canschi ce s-a aratat interesat de tranzactie solicitandu-i documentele pentru a verifica starea terenului la O.C.P.I. si primaria Iasi. Stiu ca Giani Canschi luase legatura cu un notar care ii comunicase pe baza de documente oficiale - extras de carte funciara din care rezulta ca terenul respectiv nu era afectat de nici o problema juridica.

Am discutat personal cu Giani Canschi care mi-a spus textual 'sunt de acord sa achizitionez terenul de pe str. Caprelor nr. 2 insa doresc sa-ti ofer un pret mai mic intrucat terenul are probleme'. Nu am realizat pe moment la ce anume se referea Giani Canschi cand se referea la imprejurarea ca terenul ar avea probleme insa ulterior mi-am dat seama ca procurorul Eva Emilian care efectua o ancheta impotriva mea ii spusese prietenului sau deosebit de apropiat Giani Canschi despre faptul ca eu sunt cercetat in legatura cu terenul, context in care ii spusese ca il poate cumpara la un pret mai mic.

Imi amintesc ca numitul Giani Canschi mi-a spus in mod repetat ca terenul are mari probleme insa toate extrasele scoase de notarul sau de la O.C.P.I. Iasi si Primaria Iasi aratau contrariul si anume ca terenul nu este grevat de vre-o sarcina s-au alte probleme juridice si atunci eu am refuzat sa il vand la un pret mult inferior celui de achizitie.

Precizez ca in anul 2011, cu cateva luni inainte de discutiile purtate cu Giani Canschi fusesem chemat la D.N.A. Iasi de procurorul Eva Emilian care fara a-mi aduce la cunostinta vreo invinuire m-a insultat si m-a tachinat intrebandu-ma pe un ton ironic 'de unde ai avut bani sa cumperi terenurile din Iasi', spunandu-mi fara a-mi aduce la cunostinta vreo incalcare a legii ca voi pierde toate terenurile si ca ma va aresta. I-am replicat ca nu inteleg despre ce vorbeste, ca vreau sa apelez la serviciile unui avocat, iar procurorul Emilian Eva mi-a spus sa ma prezint a doua zi cu un aparator si 'cu haine groase ca ma baga la beci'.

Precizez ca in permanenta procurorul Emilian Eva mi s-a adresat pe un ton amenintator, sfidator, a batut violent cu pumnul in masa folosind un limbaj trivial, suburban, prin acesta incercand sa ma intimideze.

L-am intrebat de ce ma injura si ma ameninta iar procurorul Emilian Eva mi-a raspuns ca asta este tehnica de ancheta.

De fata la aceste discutii erau si ofiterii Costan si Turcanu despre care am aflat ca la momentul respectiv erau uneltele slugarnice ale procurorului Emilian Eva.

A doua zi m-am prezentat la D.N.A. Iasi impreuna cu avocatul Striblea Marius iar la referirile mele in legatura cu discutia neprincipiala pe care o purtasem in ziua precedenta, procurorul Emilian Eva a mintit senin 'dar ce tu ai mai fost pana acum aici?'.

Dupa cca noua luni (23.01.2012) eu am fost pus sub invinuire oficiala de catre procurorul Emilian Eva, in toata aceasta perioada el monitorizandu-mi toate miscarile si convorbirile. Sunt absolut convins ca procurorul Emilian Eva a furnizat prietenului sau apropiat Giani Canschi informatiile necesare acestuia in incercarea sa de achizitionare a terenului din Iasi de pe strada Caprelor nr. 2 la un pret inferior celui al pietei.

Mentionez ca nu am formulat prezenta sesizare pana in acest moment intrucat am realizat ce se intamplase doar in urma ultimelor informatii din mass- media. Dupa arestarea procurorului Emilian Eva, despre legaturile sale afective si de afaceri cu Giani Canschi, dandu-mi seama ca procurorul Emilian Eva folosea informatiile din anchetele pe care le conducea incercand sa dobandeasca el sau apropiatii sai prin santaj si intimidare bunuri valoroase la preturi de nimic.

Sunt convins de faptul ca eu am fost inculpat de procurorul Emilian Eva intrucat nu am cedat santajului subliminal pe care l-a exercitat asupra mea prin intermediul lui Giani Canschi.

Am aflat de asemenea din diverse surse ca procurorul Emilian Eva a pronuntat mai multe solutii de clasare a unor cauze in care fusesera cercetati de catre el, membri ai comisiilor de fond funciar din comuna Miroslava - Judetul Iasi, Nita Dan, Plamadeala, Lapusneanu si am motive sa cred ca inculparea mea in dosarul 1004/45/2012* si in legatura cu un teren situat comuna Miroslava - Judetul Iasi are legatura cu interesele mercantile ale apropiatilor sai si ale lui, in legatura cu acest teren fata de care se urmareste exproprierea mea.

In dovedirea celor mai sus expuse doresc sa analizati continutul stenogramelor din dosarul nr. 1004/45/2012*, sa procedati la audierea urmatorilor martori:

-Ifteni Gica Manuel

-Apetroaiei Cristi

si altii in conformitate cu necesitatile anchetei.

Atasez:

-stenogramele din dosarul nr. 1004/45/2012*

-articole din mass-media

Accesari:8845

Comentarii

# visu date 13 august 2017 14:57 +4

Pacat cu legile lui tudorel ca meritau adunate actele materiale peste 10-20!

# DODI date 13 august 2017 22:15 +5

Dacă este depusă plângerea la DNA o poate considera înmormântată. Nu va face luluța greșala să îl îngroape pe Eva, sluga ei prea plecată. Așa că pas.

# sas date 13 august 2017 22:19 0

Chiriac Cristina este sotia lui Chiriac Adrian...mai atenti la redactare. :P

# santinela date 14 august 2017 07:40 +3

Uitati-va la mecla acestui papagal.Curajos nevoie mare din spatele biroului de procuror fiindca altfel poti sa-i bagi dosarele pe git la propriu.In rest in puscarie sau pe strada este mielusel !!

# vanga... date 14 august 2017 08:37 +3

Adevărul spus și altfel... Eva Emilian este în acest caz persoană interesată, nu procuror. Un ”mic” detaliu: Iosif Eva, fratele procurorului este angajat pe funcția de director la două dintre firmele lui Giani Canschi, acesta din urmă are și firmă cu obiect de activitate imobiliarele... și Iosif Eva a avut firmă cu acest obiect de activitate. Deci, Eva Emilian era direct interesat de manipularea prețului în această tranzacție imobiliară ( nu-i singura), cercetarea penală în acest caz era doar instrumentul de șantaj în manipularea prețului, chestie ce la Eva Emilian a devenit o predilecție cu caracter patolgic. Dealtfel, nu-i primul caz, a se studia cazul Anatolie Mărgarint unde este folosită de către Eva Emilian pentru determinarea proprietarului fosta amantă, Ciofu. Faptul că DNA Iași în acest moment îi spală rufele murdare ale lui Eva e o altă poveste.

# costel cordeanu date 14 august 2017 16:18 0

ce bine ca Dumnezeu exista..cine credea ca acest om va plati si pe pamant ...daca se va verifica NUP urile date de acest nevertebrat. ..mare jale va mai fii la IASI VASLUI....in mod normal ar cam trebui verificate si astea avand in vedere cu ce se ocupa cetateanul..

# vanga... date 16 august 2017 23:20 0

Cand o s-ula vorbest, un defect genetic se da mare scula, pot afirma ca handicapat cum sunt , i-mi creste inima.

# costel cordeanu date 18 august 2017 15:27 0

:lol: :lol: TI DOARE TARIIII... EE ASTA O SA TE USUCE ...DACA AI AVEA SI CAP IN LOC DE S-ULA ...AI FACE O MARTURISIRE IN FATA NEAMULUI ROMANESC SI ISTORIA ITI VA FI RECUNOSCATOARE SI VEI FI TRECUT SI IN PAGINI GLORIOASE NU NUMAI IN CELE NASOALE....CA ORICUM NU AI CE PIERDE....AI FOST O UNEALTA SI VEI FII TRATAT CA O UNEALTA ..ADICA LA BULAU.

# vanga... date 18 august 2017 16:23 0

Al doilea comentariu semnat ”vanga...” e de fapt Eva Emilian așa îmi face tot timpul unde postez un comentariu împotriva lui, postează și el în numele meu, jignind.

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - De ce credeti ca presedintele Klaus Iohannis intarzie nepermis numirea la sefia DIICOT a procurorului Felix Banila?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 20.07.2018 – Bobita plange in pumni de oftica

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER