20 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

„UNITATEA DE ELITA” L-A REZOLVAT PE CEORT – DNA Ploiesti l-a trimis in judecata pe procurorul Catalin Ceort de la PICCJ pentru o presupusa infractiune de luare de mita. Dosarul se anunta din start a fi extrem de subtire, dupa ce Inalta Curte a ridicat controlul judiciar al lui Ceort, la doar doua saptamani dupa ce acesta fusese instituit de parchetul lui Kovesi

Scris de: Gilda POPA | pdf | print

20 April 2017 16:59
Vizualizari: 11534

Directia Nationala Anticoruptie a dat publicitatii o noua victorie intr-un dosar instrumentat de “unitatea de elita” a Parchetului, cum este supranumita structura DNA Ploiesti, anuntand trimiterea in judecata a unui nume cu greutate in breasla magistratilor – procurorul Catalin Ceort de la Sectia de urmarire penala si criminalistica a PICCJ. Victoria este, insa, stirbita de faptul ca procurorii de la DNA Ploiesti, condusi de Lucian Onea (foto), nu au reusit sa convinga Inalta Curte de necesitatea mentinerii masurii controlului judiciar dispus impotriva lui Catalin Ceort, fiind nevoiti sa il trimita in instanta in stare de libertate. In acelasi dosar, potrivit comunicatului transmis joi, 20 aprilie 2017, de DNA, anchetatorii anticoruptie l-au trimis in judecata, reusind mentinerea sub control judiciar, pe avocatul suspendat in cadrul Baroului Bucuresti Victor Ignat, acuzat de complicitate la luare de mita.


Reamintim ca Inalta Curte de Casatie si Justitie a desfiintat ordonanta DNA prin care fata de procurorul Catalin Ceort fusese dispusa masura controlului judiciar printr-o decizie din 3 martie 2017, la doar doua saptamani dupa ce DNA a anuntat punerea in miscare a actiunii penale si inculparea acestuia. Intreg dosarul este construit, asa cum rezulta din rechizitoriu, pe acuzatiile potrivit carora, in decembrie 2016, Ceort ar fi cerut prin intermediul avocatului Victor Ignat 260.000 de euro de la un om de afaceri, astfel incat sa adopte o masura favorabila fata de acesta intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani. Nu a existat vreun flagrant la procurorul Ceort, ci doar la avocatul Ignat (trimis in judecata sub control judiciar) care, precizeaza DNA, ar fi fost prins cu 30.000 de euro.

Iata comunicatul DNA privind trimiterea in judecata:

”Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus trimiterea in judecata,

in stare de libertate, a inculpatului Ceort Catalin Nicolae, la data faptei procuror in cadrul Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia Urmarire Penala si Criminalistica, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita,

si sub control judiciar, a inculpatului Ignat Victor, la data faptei avocat suspendat in cadrul Baroului Bucuresti, sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la luare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In cursul lunii decembrie 2016, inculpatul Ceort Catalin Nicolae, in calitate de procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia Urmarire Penala si Criminalistica, in mod indirect, prin intermediul inculpatului Ignat Victor, a pretins suma de 260.000 de euro de la un om de afaceri (martor in cauza), cercetat pentru comiterea unor infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani intr-un dosar penal aflat in instrumentarea magistratului.

Acesti bani au fost pretinsi de inculpatul Ceort Catalin Nicolae in legatura cu indeplinirea unui act ce intra in indatoririle sale de serviciu sau in legatura cu un act contrar acestor indatoriri, in sensul adoptarii unei solutii favorabile fata de martor in cauza respectiva.

La data de 27 decembrie 2016, in scopul aratat mai sus, inculpatul Ignat Victor a primit de la omul de afaceri suma de 30.000 de euro, moment in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu propunere de a se mentine masura preventiva dispusa in cauza”.

Iata minuta ICCJ din 3 martie 2017:

”Admite plangerea formulata de inculpatul Ceort Catalin Nicolae impotriva ordonantei de dispunere a controlului judiciar din data de 22 februarie 2017, emisa in dosarul nr. 363/P/2016 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie–Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti. Revoca masura controlului judiciar dispusa prin ordonanta mai sus mentionata.

Cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia.

Onorariul partial cuvenit aparatorului desemnat din oficiu, in suma de 35 lei, ramane in sarcina statului. Definitiva”.

Comentarii

# DODI date 20 April 2017 20:09 +2

În stilul deja arhicunoscut DNA crede că dacă la un dosar își trec inițialele și dorințele nu mai este necesar să și probeze alegațiile prin care înainte a trimis oameni în arest preventiv, iar acum în control judiciar. Scopul DNA nu este neaparat condamnarea unor oameni ci distrugerea carierelor lor politice și/sau profesionale. Când ai ajutoare ca zdreanță, dorel și gheena nici nu trebuie să depui un efort prea mare ca să îți faci de cap. Te ajută și alți ocupanți abuzivi de fotolii.

# hmm date 20 April 2017 21:17 +2

CHIAR LUJU SCRIA MAI DEMULT CUM A FOST PUS ILEGAL ACEST CEORT SEF LA INEC...UN ZDRANGA-FLEANCA...

# Dubito ergo cogito date 21 April 2017 09:28 +1

Că avocatul a fost prins în flagrant, asta am înţeles-o. Dar de unde reiese că procurorul ştia ce face avocatul? De unde rezultă că procurorul era "destinatarul" mitei? Dacă un traficant de influenţă susţine că mita cu care a fost prins în flagrant era destinată şi acceptată de şeful DNA, atunci şeful DNA va fi trimis în judecată?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva