WERNER IL TINE PE IACOB SEF LA DNA, PE SEST – Procurorul Marius Iacob a ramas adjunct la DNA, desi a fost sanctionat disciplinar de ICCJ si apoi si-a dat demisia din functie. A fost posibil gratie presedintelui Iohannis, care nu a binevoit sa semneze nici pana azi decretul de eliberare a lui Iacob din functia de adjunct al DNA. Dupa ani buni in care a condus DNA, Iacob cere sa fie lasat sa revina la PICCJ. Tot la PICCJ vrea sa plece si procurorul care a nenorocit-o pe pensioanara Mariana Rarinca

Luni, 15 aprilie 2019 19:00 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Plecare bomba din DNA! Dupa ani de zile in care a condus DNA cot la cot cu Laura Kovesi, procurorul Marius Iacob (foto) paraseste parchetul anticoruptie. Iacob intentioneaza sa se intoarca la PICCJ, acolo de unde a fost adus la DNA cu ani in urma de catre Laura Kovesi.

Pe ordinea de zi a sedintei Sectiei pentru procurori a CSM figureaza doua cereri ale procurorului Marius Iacob. Prima dintre ele vizeaza continuarea activitatii la DNA dupa incetarea mandartului de adjunct al parchetului: “Nota Directiei resurse umane si organizare nr.5804/2019; 7402/2019 privind solicitarea domnului procuror IACOB MARIUS CONSTANTIN de continuare a activitatii la Directia Nationala Anticoruptie la incetarea mandatului de procuror sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie”. Practic este o cerere banala, pe care o face orice procuror cu functie de conducere caruia urmeaza sa ii expire mandatul.


Iacob in continuare adjunct DNA, in pofida deciziei ICCJ

Interesant este insa ca Marius Iacob continua sa fie adjunct al DNA in pofida sanctiunii disciplinare constand in avertisment pe care a primit-o de la Inalta Curte. Asa cum se stie, functiile de conducere din DNA nu pot fi detinute de catre procurori care au fost sanctionati disciplinar. Mai mult, in urma deciziei Inaltei Curti prin care a fost sanctionat cu avertisment, Marius Iacob a anuntat ca a demisionat din functia de adjunct: “Da, este adevarat, am demisionat! Demisia mea este un gest de onoare. Nu vreau sa expun institutia”.

Cu toate acestea, iata ca Marius Iacob continua sa fie adjunct al DNA. Dovada este chiar cererea prin care a solicitat ca dupa expirarea mandatului sa isi continue activitatea ca simplu procuror de executie in DNA. Mai mult, pe site-ul DNA, Marius Iacob continua sa figureze ca adjunct al DNA.

Dar cum a putut ramane Marius Iacob adjunct al DNA, in pofida faptului ca a fost sanctionat disciplinar si chiar si-a dat demisia? Ei bine, totul a fost posibil gratie presedintelui Klaus Iohannis care nu a semnat nici pana azi decretul de eliberarea lui Marius Iacob din functia de adjunct al DNA, asa cum ar fi trebuit sa se intample avand in vedere nu doar sanctiunea disciplinara, cat si demisia procurorului. De altfel, reprezentantii DNA au confirmat pentru Lumea Justitiei ca Marius Iacob este in continuare adjunctul parchetului, tocmai pe motov ca Iohannis nu a semnat decretul de eliberare din functie.

Iacob vrea sa plece la PICCJ. La fel si procurorul care a nenorocit-o pe Rarinca

Totusi, in pofida acestei solicitari de continuare a activitatii la DNA, dupa expirarea mandatului, Marius Iacob nu are de gand sa ramana in parchetul anticoruptie. Pe aceeasi ordine de zi a CSM, figureaza o alta cerere a aceluiasi Marius Iacob. De aceasta data, este vorba despre o cerere prin care Iacob solicita avizul CSM pentru a se transfera la PICCJ. Adica sa plece din DNA.

Marius Iacob ar putea pleca la PICCJ nu singur, ci impreuna cu alti trei colegi din DNA. Este vorba despre procurorii Vasile Ionita, George Daniel Cojocaru si Iulian Pancescu, acesta din urma fiind cel care a semnat rechizitoriul in odiosul dosar fabricat impotriva pensionarei Mariana Rarinca, trimisa in judecata la plangerea partenerei de nadejde a DNA Livia Stanciu.

Accesari:3023