Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

BATALIA FINALA LA ICCJ, INAINTE DE CEDO – Inalta Curte va judeca recursul in casatie al jurnalistului Sorin Rosca Stanescu in dosarul "Rompetrol". Apararea a inventariat noua greseli majore, cea mai grava fiind aceea ca Rosca Stanescu era senator, dar a fost judecat de Curtea de Apel Bucuresti, desi competenta era a ICCJ. Pentru incalcarea drepturilor unui senator, Curtea de la Strasbourg a declarat admisibila plangerea lui Sorin Rosca Stanescu (Recursul in casatie)

Luni, 17 aprilie 2017 13:31 | Scris de L.J. | pdf | print | email

Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca marti, 18 aprilie 2017, recursul in casatie introdus de jurnalistul Sorin Rosca Stanescu  (foto) la aproape un an si zece luni dupa ce si-a executat pedeapsa pronuntata in 7 octombrie 2014, de Curtea de Apel Bucuresti. Sorin Rosca Stanescu a fost condamnat in celebrul proces Rompetrol la doi ani si patru luni de inchisoare cu executare pentru utilizare de informatii privilegiate pe piata bursiera si participarea cu acest prilej la un grup criminal organizat. A sustinut intotdeauna ca nu a obtinut nici o informatie privilegiata privind listarea actiunilor Rompetrol, intrucat informatia era publica si mediatizata intens in presa cu cateva saptamani inainte de acest eveniment.


Cu exceptia lui Dinu Patriciu care a decedat intre timp, SRS sustine ca nu a avut legaturi cu nici o alta persoana din grupul criminal si ca a facut cunostinta abia in penitenciar cu cetateanul mentionat in rechizitoriu.

In 2013, prima instanta, Tribunalul Bucuresti a consemnat printr-o incheiere ca faptele s-au prescris solicitand ca inculpatii sa se pronunte in legatura cu acest eveniment. Sorin Rosca Stanescu a facut o solicitare in scris prin care a cerut continuarea procesului. Nu i s-a permis sa-si exercite dreptul la ultimul cuvant, a solicitat recuzarea magistratului care era si Presedintele Tribunalului, i s-a respins cererea si a fost amendat. Apoi, acelasi Presedinte al Tribunalului Bucuresti, in sentinta pronuntata, l-a achitat pe SRS, argumentand ca acesta este total nevinovat la fel ca si ceilalti inculpati.

In urma recursului introdus de procurori, cauza a fost judecata de Curtea de Apel Bucuresti, fara a fi adusa de catre acestia nicio proba noua si schimbandu-i-se incadrarea chiar inainte de pronuntare.

Desi Sorin Rosca Stanescu era senator, cauza nu a fost judecata cum prevede legea, de catre Inalta Curte, ci de o instanta inferioara, respectiv Curtea de Apel Bucuresti.

Sorin Rosca Stanescu a actionat Statul Roman la CEDO, aratand ca in cazul sau au existat noua incalcari majore ale legii, iar plangerea sa a fost declarata admisibila, urmand sa fie judecata de judecatorii de la Strasbourg.

Maine, incepand cu 9.00 dimineata, la Inalta Curte va fi finalizat ultimul demers pe care SRS are dreptul sa il faca in Romania. In situatia in care va obtine castig de cauza intreg dosarul Rompetrol se va rejudeca. Sorin Rosca Stanescu a declarat in repetate randuri ca nici in aceasta situatie nu va uza de prescriptie si ca insista pana la capat pentru ca Justitia romana sa constate totala sa nevinovatie.

*Cititi aici recursul in casatie formulat de jurnalistul Sorin Rosca Stanescu

Accesari:15183

Comentarii

# DODI date 17 aprilie 2017 15:25 +13

SRS poate să îi mulțumească ”prietenului” său hăhăilă care, după dezvăluirile legate de traficul de armament ale bețivului național, a vrut neaparat să îl trimită în primitoarele, încăpătoarele și ”modernele” spații penitenciare. Ceea ce SRS a făcut și i-a folosit pentru că a avut ocazia să își deschidă ochii și să vadă pe adevăratul distrugător de țară. Că dosarul a fost o făcătură, judecată rapid de unii cu nașul în suflet, nu e uimire pentru nimeni. Poate doar pentru fraierii care mai populează așa zisul partid MP, în fapt o adunătură de ratați profesional sau ejectați ca inutilizabili de alte partide.

# ubu date 17 aprilie 2017 17:27 0

in paloda a cazut un meteorit. serendipipity

# ADEVARUL date 17 aprilie 2017 21:49 +3

DACA LE ZICE LULUTA MAGISTRATILOR SA SE ARUNCE IN FANTANA,CARE DINTRE EI COTCODACESTE IN FRONT,LA ORA ASTA? DUPA...CAND O SA PRINDA CURAJ,ACEIASI MAGISTRATI CARE NU UITA UMILINTA LA CARE I-A SUPUS MAFIA JUDICIARA BASISTA,CATE ZILE OR TRAI,AU SA FIE VITEJI,DOAR CA PANA ATUNCI...SA RECUNOASTEM,SUNTEM BATAIA DE JOC A UNOR SEMIDOCTI,DAR MAFIOTI. ASADAR,MESAJUL MEU DE SARBATORILE PASCALE PENTRU MAGISTRATI ESTE ACESTA: LA PLACINTE INAINTE!

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va cuprinde revolta cand vedeti magistrati care ies in strada impotriva legilor justitiei si a modificarii Codurilor?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 23.05.2018 – Negulescu protejat de elemente din SRI. Claudia Rosu pe lista neagra a PICCJ

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER