Indaco.ro

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

BICA LOVESTE DIN COSTA RICA – Exclusiv: iata contestatia in anulare facuta de fosta sefa DIICOT Alina Bica impotriva deciziei ICCJ de condamnare la 4 ani inchisoare cu executare pentru favorizarea faptuitorului. Bica acuza compunerea nelegala a Completului de 5 judecatori: “Maniera de desemnare a compunerii s-a realizat cu nesocotirea art. 32 din Legea 304/2004... Subsemnata a fost lipsita de calea apelului... Suspendarea executarii pedepsei si rejudecand achitarea subsemnatei” (Document)

Vineri, 23 noiembrie 2018 13:32 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Lumea Justitiei prezinta in exclusivitate miscarea de ultima ora facuta de fosta sefa DIICOT Alina Bica (foto). Aflata intr-un penitenciar din Costa Rica, Alina Bica solicita anularea condamnarii la 4 ani inchisoare cu executare dispuse in 26 iunie 2018 de Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti. Motivul invocat priveste nelegala compunere a Completului de 5 judecatori ICCJ. In mod normal, intr-o tara in care institutiile si Justitia chiar functioneaza, fara sa primeze comenzile privind executarea anumitor personaje sau solidaritatea de breasla, actiunea Alinei Bica ar trebui admisa de pe scaun, fiind evidenta – credem noi – incalcarea legii in cazul compunerii Completului de 5 judecatori al ICCJ.


In contestatia in anulare depusa de Bica la Inalta Curte prin intermediul aparatorului sau, avocatul Doru Traila, fosta sefa DIICOT acuza ca modul in care a fost compus Completul de 5 judecatori al ICCJ s-a realizat cu incalcarea dispozitiilor art. 32 din Legea 304/2004, in conditiile in care nu au fost trasi la sorti decat 4 dintre cei 5 membri, presedinta Sectiei penale a instantei supreme, Mirela Sorina Popescu, fiind considerata automat membru de drept si presedintele Completului. De asemenea, Alina Bica invoca in actiunea ei Hotararea Curtii Constitutionale din 7 noiembrie 2018, care a obligat Inalta Curte sa traga la sorti toti membrii Completelor de 5 judecatori, nu doar patru dintre acestia, confirmand astfel nelegala compunere a Completelor de 5. Nu in ultimul rand, fosta sefa DIICOT aminteste de jurisprudenta CEDO care a statuat necesitatea constituirii completelor de judecata in concordanta cu legea.

Drept urmare, Alina Bica cere suspendarea executarii pedepsei pana la judecarea contestatiei in anulare si, dupa rejudecare, achitarea ei.

Iata fragmente din contestatia in anulare formulata de Alina Bica, aceasta fiind atasata integral la finalul articolului:

“Va solicitam ca, prin hotararea pe care o veti pronunta, sa dispuneti:

1. In temeiul dispozitiilor art. 426 lit. d) din Codul de procedura penala, coroborat cu cele ale art. 431 din acelasi act normativ, admiterea in principiu a prezentei contestatii in anulare avand in vedere nelegala compunere a Completului de 5 judecatori, care a pronuntat decizia atacata, compunere realizata cu incalcarea dispozitiilor art. 32 din Legea nr. 304/2004, situatie confirmata de catre CCR, la data de 7 noiembrie 2018, cu ocazia identificarii conflictului de neconstitutionalitate, ocazie cu care a retinut ca incepand cu Hotararea nr. 3/2014, potrivit carora au fost desemnati prin tragere la sorti doar 4 dintre cei 5 membri ai Completurilor de 5 judecatori, contrar celor prevazute de art. 32 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, astfel cum a fost modificat si completat prin Legea nr. 255/2013,

si pe cale de consecinta, in temeiul dispozitiilor art. 430 din Codul de procedura penala, suspendarea executarii hotararii a carei anulare se cere, respectiv a Deciziei penale nr. 117/2018 pronuntata de Completul de 5 judecatori, pana la solutionarea contestatiei in anulare, cu consecinta suspendarii executarii pedepsei dispuse, avand in vedere ca subsemnata a fost lipsita de calea de atac a apelului.

2. In temeiul dispozitiilor art. 432 din Codul de procedura penala, ca urmare a desfiintarii deciziei atacate, rejudecand cauza, sa dispuneti admiterea apelului si pe cale de consecinta, in temeiul dispozitiilor art. 421 pct. 2 lit. a) Cod procedura penala, desfiintarea Sentintei penale nr. 1057/29 noiembrie 2016 (n.r. - mentinuta prin Decizia 117/2018 a Completului de 5) si, rejudecand cauza, achitarea subsemnatei in temeiul dispozitiilor art. 396 din Codul de procedura penala coroborate cu cele ale art. 16 alin. (1) lit. b din acelasi act normativ sub aspectul savarsirii infractiunilor de favorizare a faptuitorului, prevazuta si pedepsita de dispozitiile art. 296 Cod penal”.


Accesari:4647

Comentarii

# Vili date 23 noiembrie 2018 16:02 -4

Ce-i Bico, nu-ti mai place Costa Rica, a II-a tara ca violente? Nu-ti mai place sa umbli cu banii cash legati de gat, intr-o tara cu sute de infractiuni prin violenta, intr-o zi ? Te-au secat bodiguarzii de bani? Nici mazare n-a vrut Costa, a preferat sa fie pretin cu serpii, paianjenii, ... .

# DODI date 23 noiembrie 2018 16:57 +8

Săraca Bica. A fost folosită de sistemul pentru a ”naște” codurile lingăului de perdoiu-predoiu (pre 2, adică 1 fix!) întrucât șeful ei era ocupat cu linsul feselor lui hăhăilă. Apoi a fost folosită pe post de nadă pentru a o atrage pe Lenuța în Costa Rica, pentru ca metrasa prezidențială să fie pusă la dispoziția CIA. Acum Bica a ajuns la concluzia, firească de altfel, că Justiția românească, acționează doar la butoane, a creat anume mici fisuri în sentințe pentru a putea fi folosite de cei care au deservit cu conștiinciozitate sistemul. Bica este în așteptarea onorării de către sistem a promisiunilor făcute. Ceea ce, ținând cont de faptul că sistemul, este în puțin în comă, este improbabil. Dar, firește, speranța moare ultima. La români este un fapt probat de istorie.

# unul din lumea cea mare date 23 noiembrie 2018 17:37 +2

hai fa ca fuga fuguta va vaz pe otp asa cum va prorocisi

# Ultimul Charlot date 23 noiembrie 2018 18:06 +1

Bravo doama!!! Aratati-le acestor derbedei de magistrati ce costuri aduc Romaniei si actului de justitie prin nesocotirea procedurii. Iar rezistentii sa tina minte ce inseamna sa calci in picioare procedura penala. Astia incurca grav codul penal cu codul de procedura penala

# DOREL date 23 noiembrie 2018 20:36 +4

Bun, si atunci, daca nimeni nu este mai presus de lege, aceste costuri - si nu numai financiare - nu trebuie imputate autorilor ? That is the question ! Si b): cu atat mai mult cu cat legea a fost grosolan calcata in picioare de judecatorii celei mai inalte instante ! Si, atunci, astia mai merita sa fie o secunda judecatori ? Intreb, nu dau cu paru ...

# Pintea date 23 noiembrie 2018 21:42 +4

Acum toti contesta completul de 5 judecatori, dar pana acum au dormit. Bica a fost co-autoare la sinistrul cod penal care acum nu ii mai place! Ea si prietena Udrea au fost combinate in tot felul de potlogarii, aia la DIICOT s-a facut ca nu vede ce face Basescu si prietena comuna. Si nici ce se intampla la ICCJ in timpul dictaturii lui Stanciu, DIICOT nu vedea, nu auzea, doar tacea.

# un mizantrop date 24 noiembrie 2018 21:23 0

Bineinteles ca ai dreptate, dar, cine ai vrea sa le conteste?! Pana la favorizatii sistemului, indiferent ca se numesc Dragnea, Bica, Ponta, Udrea, d-astia care stiau ce cauta acolo si cat suflet i-au vandut dracului, oamenii normali, majoritatea nevinovti, sau nu atat cat sa sature binomul, n-aveau nicio sansa...Spune-mi cazul vreunui justitiabil care stia realitatea, sau, daca o stia, avea vreo sansa sa-si convinga avocatul sa reclame abuzurile alcatuirii sfintei si onoratei instante...Nici acum avocatii nu se inghesuie sa atace nelegalitatile, desi au decizii ale CC, au legi ale justitiei, au, la vedere, protocoalele ticaloase, dar stiu ca sunt parte a abuzului si abominatiilor judiciare...Asa ca, lasa-i pe ei cu ai lor sa inceapa, poate prind si altii curaj...

# Kalabal Amouk date 24 noiembrie 2018 23:32 0

Contestatia este inadmisibila in principiu. Pentru motivul ca a fost depusa tardiv. Termenul de formulare a contestatiei este de 10 zile de la luarea la cunostinta a propriei hotarari de condamnare.

# Totusi tare Bica ! date 26 noiembrie 2018 20:34 0

Acum nu ca n-a facut magarii dar e fata isteata ; nu cred ca va scapa complet dar nici nu se va lasa infundata

# comisaru ciordaru date 28 noiembrie 2018 15:27 0

Asa este. Strasnica palitura! Imi amintesc, si poate nu numai eu, de paliturile crancene date si cand era ,, mare si tare,, Cum vin timpurile astea?!

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Veti vota la referendumul pe Justitie al lui Iohannis?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 26.05.2019 – Deca(patorul) de la Brasov isi pierde urma

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER