Indaco.ro

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

BOMBA LUI DRAGNEA – Liderul PSD a invins Curtea lui Tarcea. Judecatoarea Alina Ghica de la CAB a anulat tragerea la sorti a Completelor de 5 judecatori efectuata de Cristina Tarcea in 9 noiembrie 2018: "Anuleaza Hotararea nr. 137/2018 a ICCJ... Suspenda executarea Hotararii nr. 137/2018". Curtea de Apel Bucuresti a sesizat CCR privind art. 32 din Legea 304/2004 in legatura cu Completele de 5. Toate dosarele de la Completele de 5 raman in aer

Vineri, 23 noiembrie 2018 15:41 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Noi v-am spus ca nu-s legale. Judecatoarea Alina Ghica de la Curtea de Apel Bucuresti a admis vineri, 23 noiembrie 2018, cererea formulata de liderul PSD Liviu Dragnea, prin care a solicitat anularea tragerii la sorti efectuate de sefa Inaltei Curti Cristina Tarcea in 9 noiembrie 2018, prin care a fost stabilita noua componenta a Completelor de 5 judecatori ai instantei supreme pe anul 2018. Solutia CAB a fost data in cadrul dosarului in care Liviu Dragnea, reprezentat de avocata Flavia Teodosiu, a solicitat anularea Hotararii Colegiului de conducere a Inaltei Curti nr. 89/2018, prin care instanta suprema a refuzat sa aplice noua forma a Legii nr. 304/2004, care stabilea ca toti membri Completelor de 5 judecatori trebuie trasi la sorti. Dat fiind ca intre timp Inalta Curte a adoptat Hotararea nr. 137/2018, prin care a procedat la efectuarea de noi trageri la sorti pentru Completele de 5 judecatori, Curtea de Apel Bucuresti a decis sa suspende aceasta Hotarare pana la solutionarea definitiva a cauzei.


De asemenea, judecatoarea Alina Ghica (foto 2), fosta presedinta a CSM, a dispus sesizarea CCR in privinta prevederilor art. 32 alin. 1 din Legea nr. 304/2004, cele pe care tocmai Cristina Tarcea nu le-a aplicat atata vreme.

Asa cum ne amintim, Hotararea Colegiului de conducere nr. 137 din 8 noiembrie 2018 a fost adoptata la doar o zi de la data la care Curtea Constitutionala a Romaniei a constatat existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si ICCJ, generat de instanta suprema prin refuzul de a pune in aplicare noile dispozitii ale Legii 304/2004 privind organizarea judiciara, referitoare la componenta Completelor de 5 judecatori.

Odata cu suspendarea de catre Curtea de Apel Bucuresti a Hotararii Colegiului de conducere al ICCJ nr. 137/2018, au fost suspendate si efectele acesteia, respectiv noile complete trase la sorti de Cristina Tarcea.

Ceea ce inseamna ca pana la ramanerea definitiva a solutiei, Completele de 5 actuale nu isi pot desfasura activitatea, iar dosarele raman in aer.

Inalta Curte, judecator in propria cauza

Sentinta CAB nu este definitiva, recursul urmand sa se judece chiar la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Va dati seama totusi de aberatie? Curtea de Apel Bucuresti anuleaza o hotarare a Colegiului de Conducere al Inaltei Curti, solutia poate fi contestata fix la Inalta Curte, unde urmeaza sa fie judecata, culmea, de magistratii care au refuzat sa aplice lege si care ale caror actiuni reprezinta chiar obiectul litigiului in discutie.

Cum ramane totusi cu articolul 6 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, unde se precizeaza ca in timpul judecatii partile trebuie sa aiba parte de o instanta independenta si impartiala? Unde este impartialitatea? Ca noi nu o vedem!

Cum ramane si cu principiul fundamental potrivit caruia "nimeni nu poate fi judecator in propria cauza"? Ca noua ni se cam pare ca Inalta Curte este judecator intr-o cauza in care este parte. Sau doar noua ni se pare?

Iata ce prevede articolul 6 din Conventia EDO:

"Orice persoana are dreptul la judecarea cauzei sale in mod echitabil, in mod public si in termen rezonabil, de catre o instanta independenta si impartiala, instituita de lege, care va hotari fie asupra incalcarii drepturilor si obligatiilor sale cu caracter civil, fie asupra temeiniciei oricarei acuzatii in materie penala indreptate impotriva sa."

Prezentam in continuare minuta pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti in dosarul nr. 7249/2/2018:

"Admite cererea modificata. Admite cererea de interventie accesorie. Anuleaza Hotararea nr. 137/08.11.2018 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Colegiul de Conducere. In baza art. 15 alin. 1 din Legea nr. 554/2004, modificata si republicata, suspenda executarea Hotararii nr. 137/08.11.2018, emisa de parata, pana la solutionarea definitiva a cauzei. In baza art. 29 alin. 4 din Legea nr. 47/1992, modificata si republicata, sesizeaza Curtea Constitutionala a Romaniei cu solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 32 alin. 1 din Legea nr. 304/2004, modificata si republicata. Cu recurs, in termen de 5 zile de la comunicare, in ceea ce priveste capatul de cerere referitor la suspendarea actului administrativ . Cu recurs, in termen de 15 zile de la comunicare, in ceea ce priveste capatul de cerere privind anularea actului administrativ. Pronuntata in sedinta publica, azi, 23.11.2018."

* Cititi aici Hotararea 137 a Colegiului de conducere ICCJ privind organizarea tragerii la sorti a Completelor de 5

Accesari:10324

Comentarii

# DODI date 23 noiembrie 2018 15:59 +21

Când se va gândi garcea să respecte legile din țara asta? Răspunsul nu poate veni decât atunci când însuși ciolanis și tractoristul vor respecta legile din țară și vor da un exemplu de corectitudine și egalitate de șanse pentru toți muritorii. Atunci când și cățeii vor fi judecați la fel cu dulăii. Iar veverițele și alte asemenea animăluțe vor învăța carte. Să sperăm că se apropie scadența, iar cleptomanul imobiliar, flocoasa răvășitoare, tractoriștii și alții asemenea lor vor primi ce merită: câți ani cu execuTARE!

# DOREL date 24 noiembrie 2018 00:28 +2

Raul treuie tăiat de la radacina, trebuie reformata din temelii ICCJ care și-a trădat menirea, desființarea completelor de 5 judecatori, înlăturați judecătorii compromisi, introducerea softului specializat în soluționarea litigiilor, deschisa arhiva SIDA + puși la plata vinovații de încălcarea grosolana a legii de la 1 feb. 2014!

# Faraoaie date 23 noiembrie 2018 16:11 -10

Pai ce ai făcut Liviule, e bine așa?! MCV ne va felia, cum naiba sa îți aperi drepturile cetățenești, e ok așa? Te rog mult sa ți revii, ești de la PSD, ciuma roșie... Știi ce te mai rog?! Sa îți iei costum dungat, ca gest de fronda.... Te rog mult, fa-o!!!

# morarescu date 23 noiembrie 2018 16:22 +5

Felicitari pentru verticalitate ! Momente dificile pentru imaginea ICCJ...

# Ultimul Charlot date 23 noiembrie 2018 18:09 +5

Derbedeii de magistrati incurca voit codul penal cu codul de procedura penala. Cancerul justitiei romanesti. Afara cu derbedeii!!! Bravo domnule Dragnea. Curatati pana la os justitia

# DOREL date 24 noiembrie 2018 17:33 0

Ai mare dreptate, mai draga, in sistem sunt mult prea multi derbedei/bisnitari/golani/impostori, mai multi decat in orice alt mediu ! Si b): de aceea este necesara - la modul absolut si imediat - reformarea justitiei (ma rog, a Autoritatii Judecatoresti) ! Cu siguranta !

# Nicu date 23 noiembrie 2018 18:12 +2

Da' cu pulimea care v-a votat în proporție covârșitoare să le faceți și lor dreptate în dosarele construite la ordin, pe protocoale ilegale, pe interceptări trunchiate, judecați de "magistrați" securiști? Hă, ce faceți cu pulimea, o căutați înainte de alegeri?

# Se indreapta lucruri date 23 noiembrie 2018 18:27 +5

TU, sef de ICCJ aplici legea dupa bunul plac, faci complete de 5 judecatori pe langa lege? CSM , nu va sesizati? Inspectia judiciara?! Daca nici asta nu e abatere disciplinara atunci facem fiecare cum VREA/ DACA VREA/ CAND VREA, dar nu trageti la raspundere doar functionari publici iar MAGISTRATI/ Ofiteri de politie - NU!! ca ei este imun!!!!. SI mai strigati ca politicul subrezeste INDEPENDENTA JUSTITIEI! PAI TU JUDECATOR O SUBREZESTI, O INCLINI si O TERFELESTI, asa ca vinovatii sunteti VOI, dar aruncati cu piatra in ALTII, ca se poarta.

# Laura date 23 noiembrie 2018 19:49 +3

Felicitari doamnei judecator pt curaj.Tragerea la sorti este nelegala pt tot omul de rand ..A inlaturat 4 judecatori din.complet in mod abuziv pt ca a vrut sa puna altii..mai buni.Daca e lege,sa fie lege si pt Iccj.

# Faracatuse date 23 noiembrie 2018 19:52 +2

Ce m ați înroșit :)) Am minus7 dar m-a șochează ca nimeni nu prinde ironia... offf nu avem leac...

# Pintea date 23 noiembrie 2018 21:24 +6

Ce-o fi patit Alina Ghica de-a facut o asemenea isprava?? Dar la ICCJ mor sperantele. Nu ati vazut ca din 113 judecatori, 80 sant dintre cei care au votat numirea completelor in formula anticonstitutionala? Si aici mai este o aberatie: Dragnea s.a. a fost judecat la fond la de catre un complet de 3 judecatori, iar acum in calea de atac se judeca tot la ICCJ la un complet format din 5 fantastici. In calea de atac te duci la instanta superioara; aici faptul ca sant in plus 2 judecatori fata de asa-zisul fond, ii confera acestuia rang de instanta superioara? Adica mai sus de ICCJ? Sau ICCJ de 5 o cenzureaza pe ICCJ de 3?

# Ce mai cauta Tarcea parcea la justitie ? Bye ! date 23 noiembrie 2018 23:32 +1

Tudorel ar trebui s-o evalueze ... :-*

# niku date 24 noiembrie 2018 00:45 +2

Liviule, nu mai este timp , chiar daca ai castigat o batalie ,nu ai castigat razboiul , asa ca la iccj sunt 70% infectati si o sa iti dea si daca esti nevinovat. Sunt asa de inversunati si frustati incat nu mai judeca 80% din dosare corect. Pedepsele din ultimii 10 ani nu au nici o ratiune sau vre o aplicare a vreunui cod penal civi sau de procedura ! ICCJ =RULETA RUSEASCA

# Franklin date 24 noiembrie 2018 07:28 -1

Ce ironie. Cea batjocorita de toata lumea acum cativa ani pentru ca era o basista notorie si stalp al sistemului si statului parallel a ajuns sa-l scape pe Dragnea de soroc. Oare de ce? Ce de jigodii! Nu-si mai aminteste nimeni cum umblati dupa urmele papusii Barbie si ale lui Hahaineala prin toate fundaturile Asiei?

# Laura date 24 noiembrie 2018 08:21 +1

Nikule, m-ai făcut să plâng prin ceea ce ai spus. Pentru că vorbele tale conţin crudul adevăr. Dacă la nivelul ăla oamenii au frustrări, dacă la nivelul ăla oamenii își permit luxul de a avea prejudecăţi, suntem pierduţi ca naţie. Justiţia nu trebuie să aibă ranchiună şi nici prejudecăţi, trebuie să-l judece pe om după ceea ce a făcut şi gravitatea faptelor sale. De ce să joace ea, dânsa, justiţia, politic? Ce-i lipseşte dânsei, justiţiei? A primit totul de la societate, de la stat.

# DESTEAPTATE ROMANE... ICJC, TARCEA TREBUIE SA RASPUNDA date 24 noiembrie 2018 09:54 +6

Nu-i vorba de Dragnea ci de noi romanii, de toti romanii incepand cu oamenii simplii si terminandcu elitele, cu personalitatile din cultura, justitie, politica, mass-media, cu toti analistii de toate felurile din toate televiziunile si jurnalele. INTREBARI ELEMENTAR DE SIMPLE: DACA NESOCOTESTI SAU NU RESPECTI LEGEA, INSEAMNA CA DE FAPT INCALCI LEGEA? CAND INCALCI LEGEA SI PRODUCI PREJUDICII TREBUIE SA RASPUNZI? RASPUNSUL DA LA AMBELE INTREBARI IL STIE ORICE ROMAN OBISNUIT. CARE -I SITUATIA IN ROMANIA, TOT ROMANUL CARE INCALCA LEGEA RASPUNDE SI PLATESTE PENTRU ACEASTA, MAI PUTIN MAGISTRATII, UNII POLITICIENI UNII SEFI DE INSTITUTII INCEPAND CU SRI SI TERMINAND CU PRESEDINTELE TARII. TOTI ACESTIA POT INCALCA LEGEA SI POT PRODUCE PREJUDICII SI NU RASPUND SI NICI NU PLATESC. JOHANNIS , MAIOR, KOVESY, COLDEA, STANCIU, LAZAR, TARCEA, CSM, ICJC NU VOR RASPUNDE NICIODATA, CUM N-A RASPUNS NIMENI DIN TOT REGIMUL BASESCU. IN ACEST TIMP ROMANII OBISNUITI ZAC IN PUSCARII.

# imun/teanu date 24 noiembrie 2018 10:44 +2

Ca la noi la nImInea, dar "cutuma" deja (si de la Lulutza), "eu ma judec pe mine"! De fapt problema e mult mai "adanca". Practic, instantele ICCJ au fost obligate la o adevarata greva generala. Ca peste tot, produce inevitabil PAGUBE, "proportionate" /cand grevele ilegale se pot da si verdicte de plata a lor de catre vinovati. In caz, revenind, vinovata e doar o "pripire". Aici a dnei. Tarcea, probabil acum cam pripita, si "la foc mic". Luand-o inaintea procedurilor (sa nu le stie una ca ea! /cum ar sta in asa fOnctzie!), si sa arate ca ar fi ea "mai ceva" ca insasi si Curtea! Nu ar trebui ca Min. Finantelor sa-i demareze o actiune "in regres" de recuperare a pagubelor pe care cu dezinvoltura le-a produs aceasta fiinta de "atlas biologic"? Un mascul ca ministrul ar trebui si sa aiba ce-i trebuie. Sau "mai ceva" o fi dotata, prin cine!, doamna in cauza?

# imun/teanu date 24 noiembrie 2018 10:53 +1

De ce "bomba"! Adicatelea, DOAR simplul fapt a constata legalitatea sau ilegalitatea sa fie in "statul nostru de drept" o bomba, cum s-ar mai zice, "paradox"?! Atunci, cum un evadat era odata "una victima inoHente della justitia" nu ne mai ramane decat sa evadam toti.

# AndreiV date 24 noiembrie 2018 14:18 +3

Acum se va vedea cum functioneaza completurile de judecata.Cine va avea curajul sa spuna nu,fara a fi catalogat ca facand parte din statul paralel si din politia politica.Probabil vor veni cu o motivare parapsihologica sau de genul telepatiei.Vor raspunde oare vreodata pentru abuzurile savarsite.E vorba de d.l Nastase condamnat fara probe directe, doar pentru a fi dat exemplu,sau d.l Voiculescu si intreg lotul,invocandu-se chiar si tepepatia, sau mairecent d.l Nita fara probe(procurorii n-au putut proba),dar „nici acuzatul nu si-a putut dovedi nevinovatia”.E foarte mult profesionalism aici sau incompetenta crasa,politie politica si executare intocmai a ordinelor celor care vor distrugerea Romaniei.Cred ca e nevoie de o justitie facuta de magistrati competenti, morali,a caror singur scop sa fie acela de a aplica coret legea,in litera si spiritul ei si mai ales sa apere adevarul si dreptatea,iar promovarea magistratilor sa aiba la baza,exclusiv, criterii de competenta si moralitate.

# PROCES NUREMBERG PT POLITIA POLITICA DIN JUSTITIA ROMANIA date 24 noiembrie 2018 19:52 +1

Nu se va face niciodata o adevarata justitie cu magistrati competenti PANA CAND ACTUALELE SI TRECUTELE VARFURI DIN JUSTITIE, DIN DNA, PARCHETUL GENERAL, CSM CU ASA ZISA SECTIE PENTRU PROCURORI, ICJC, ADICA LIVIA STANCIU, C TARCEA, BOGDAN, KOVESY ADICA TOATA FAUNA DE CUCUVELE, VEVERITE, LAZARICI, ONEA,NEGULESCU, MACOVEI, PRUNA, ETC... NU VOR FI JUDECATI SI CONDAMNATI PENTRU INCALCAREA LEGII. TOCMAI EI CARE TREBUIAU SA APLICE LEGEA NU SA O INCALCE. PANA TOTI ASTIA NU RASPUND NIMIC NU SE VA SCHIMBA. TREBUIE UN PROCES NUREMBERG AL REGIMULUI DE POLITIE POLITICA DIN JUSTITIA ROMANA.

# [email protected](de fapt :) date 26 noiembrie 2018 00:58 +2

‘geaba te gandisi bre la toti cei enumerati mai sus .Sunt doar cozi de topoare.Nu faci asa ceva din propria initiativa si nesustinut .Alte persoane trag sforile ,persoane ce servesc interese straine ,cu implicatii halucinante ,cu sume astronomice .Din pacate Dragnea stie toate astea si totusi merge blat , duce un razboi mascat , cu mize comice , oarecum personale , neavand de gand sa divulge nimic din toata grozavia asta .Pt ca daca ar face asta , ar avea sustinere totala din partea populatiei .Dar nu o face .Ii da inainte cu cioacele lui pline de vrajeala :se aude ca ...,mi-a soptit o pasarica...,poate o sa vorbim alta data despre subiectul asta...etc.Nu e un barbat adevarat de stat , sa spuna cu subiect si predicat tot ce stie , cu probe , pe care sigur le are.Dar nu o face.Oare de ce ?Oare pt ca si el el a mancat la masa aia mare a tradatorilor de tara si de neam ???

# comisaru ciordaru date 27 noiembrie 2018 13:00 0

Bomba,petarda,tot cam pe acolo se invart. Cert este ca nu-i indicat sa ai de-a face cu asa ceva. Cu alte cuvinte.... poti scapa de dracu si sa dai de tac-su. Ptiu,drace!

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Veti vota la referendumul pe Justitie al lui Iohannis?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 26.05.2019 – Deca(patorul) de la Brasov isi pierde urma

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER