Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

CADOU DE RAMAS BUN – La final de mandat, seful DIICOT primeste o veste ingrozitoare de la Inalta Curte. Dosarul Romgaz, in care ex-ministrul Adriean Videanu si omul de afaceri Ioan Niculae au fost trimisi in judecata pentru grup infractional organizat, a fost restituit la DIICOT. Decizia vine dupa ce in ianuarie 2018 ICCJ a constatat neregularitatea rechizitoriului, a dispus excluderea a aproape 100 de interceptari si comunicari si a declarat nule zeci de ordonante si acte (Minuta)

Vineri, 8 iunie 2018 14:18 | Scris de Bogdan GALCA | pdf | print | email

Ca si plecat din DIICOT, dupa ce ministrul Justitiei nu i-a propus prelungirea mandatului iar CSM a dat aviz pozitiv propunerii de numire a lui Felix Banila, Daniel Horodniceanu (foto) a primit un cadou extrem de neplacut din partea instantei supreme. Inalta Curte a constatat dezastrul total al DIICOT din dosarul Romgaz, la care procurorii au lucrat asa cum au stiut, cum au putut, sau cum au vrut timp de sapte ani, ca sa-i probeze, printre altii, pe fostul ministru Adriean Videanu si pe omul de afaceri Ioan Niculae, pe care i-au trimis in judecata in mai 2017, pentru grup infractional organizat. Doar ca nu prea pot sa ii probeze, iar desi a trecut mai bine de un an de la inaintarea dosarului in instanta, judecarea pe fond nu a inceput nici macar acum. Si nici nu va incepe probabil prea curand.


Astfel, joi 7 iunie 2018, Inalta Curte a aplicat o noua lovitura teribila DIICOT in dosarul Romgaz. Mai exact, instanta suprema a dispus restituirea dosarului la parchet.

Minuta ICCJ din 7 iunie 2018:

Restituie la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Structura Centrala, Sectia de combatere a criminalitatii organizate, cauza privind pe inculpatii Niculae Ioan, Videanu Adriean, Mirea Marin, Alesandru Dan-Victor, Palasca Viorel, Apan Ioana, Kramer Alpar, Toth Francisc, Stancu Lucian-Adrian, Veza Marius-Leonte, Ionascu Lucia si S.C. Interagro S.A., trimisi in judecata prin rechizitoriul nr. 146/D/P/2010 din 31 mai 2017 al acestei unitati de parchet.

Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Onorariul aparatorilor desemnati din oficiu pentru inculpatii Niculae Ioan, Videanu Adriean, Mirea Marin, Alesandru Dan-Victor, Palasca Viorel, Apan Ioana, Kramer Alpar, Toth Francisc, Stancu Lucian-Adrian, Veza Marius-Leonte, Ionascu Lucia si S.C. Interagro S.A., in suma de cate 230 lei, se plateste din fondul Ministerului Justitiei. Cu drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicarea incheierii pentru procuror, partea civila si inculpati. Pronuntata in camera de consiliu, astazi, 7 iunie 2018”. 

Decizia vine dupa ce, in acelasi dosar Romgaz, in 22 ianuarie 2018, Inalta Curte a constatat neregularitatea rechizitoriului, a dispus ca aproximativ 90 de interceptari si comunicari sa fie excluse din dosar, iar zeci de ordonante si acte din dosar au fost constatate nule. Tot atunci, instanta a cerut parchetului condus de procurorul Daniel Horodniceanu sa procedeze la remedierea neregularitatilor si sa comunice daca mentine dispozitia de trimitere in judecata a inculpatilor, ori solicita restituirea cauzei. Avand in vedere ca o mare parte din probatoriul DIICOT a fost exclus, iar in dosar nu prea mai exista nimic, ancheta ar trebui reluata aproape de la zero.

*Cititi aici mai multe detalii despre dosarul Romgaz

Accesari:7759

Comentarii

# Pintea date 8 iunie 2018 16:21 +3

Probabil ca asta este din categoria ”fa-te ca lucrezi”, ca sa obtina intentionat o achitare sau sa traga de timp. Nu stiu cum se face/stim cum se face, dar Videanu scapa mereu! Nu spunea Bica despre el si despre Ioan Niculae ca erau protejati de Coldea? Dosarul era in lucru din 2010, pe cand era Bica la DIICOT, asa ca a fost instrumentat prost tocmai pt ca instanta sa fie in imposibilitate sa pronunte o condamnare.

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 22.01.2019 – Veverita vizionara il consoleaza pe Lucica. Meet Antonia Pink

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER