CORNELIA SE UMPLE DE ACHITARI – La o zi dupa ce Tribunalul Neamt a dispus achitarea fostului primar Gheorghe Stefan din cauza lipsei probelor, DNA Bacau condusa de procuroarea Cornelia Hrincescu s-a facut din nou de ras la aceeasi instanta. Acuzati de trafic de influenta, fostul director ANL si un fost director din cadrul clubului Ceahlaul Piatra Neamt au primit ahitare tot pe motiv ca au fost trimisi in judecata fara sa existe probe (Minuta)

Vineri, 21 iunie 2019 12:54 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

O noua structura a parchetului anticoruptie este pe cale sa isi castige celebritatea. Desigur, nu datorita unor dosare complexe, de mare coruptie, care sa fie finalizate cu condamnari, ci din cauza esecurilor care vin pe banda rulanta. Este vorba despre DNA Bacau, unitate condusa de procuroarea Cornelia Hrincescu (foto).

DNA Bacau a suferit doua esecuri majore in doar 24 de ore. Mai exact, la o zi dupa ce Tribunalul Neamt a dispus achitarea pentru trafic de influenta a fostului primar din Piatra Neamt si lider PNL Gheorghe Stefan pe motiv ca “nu exista probe” (click aici pentru a citi), DNA Bacau s-a facut de rusine la aceeasi instanta. Acolo unde a incasat o noua achitare tot pe motiv ca “nu exista probe”.


Astfel, miercuri, 19 iunie 2019, Tribunalul Neamt a hotarat achitarea fostului director al Agentiei Nationale pentru Locuinte Marian Iftimie Nicorici si a unui fost director de la clubul de fotbal Ceahlaul Piatra Neamt Iulian Boghean, ambii trimisi in judecata de DNA Bacau pentru trafic de influenta. Solutia de achitare a fost dispusa in temeiul art. 16 alin. 1 lit. c) din Codul de procedura penala - “nu exista probe ca o persoana a savarsit infractiunea”. Sentinta nu este definitiva.

Iata minuta Tribunalului Neamt:

“In temeiul art. 396 al. 5 Cod procedura penala raportat la art. 16 al. 1 lit. c Cod procedura penala, achita pe inculpatii I M, si B I, ambii trimisi in judecata pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, prevazuta de art. 291 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 5 alin. 1 Cod penal. Constata ca inculpatii au fost asistati de aparatori alesi. in baza art. 275 al. 3 Cod procedura penala, cheltuieli judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare Pronuntata in sedinta publica din 19 iunie 2019. 
Document: Hotarare 85/2019 19.06.2019”.

Iata comunicatul DNA din 28 decembrie 2017 privind trimiterea in judecata a inculpatilor:

“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Bacau au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor:

IFTIMIE-NICORICI MARIAN, director general al Agentiei Nationale pentru Locuinte, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta

BOGHEAN IULIAN, director in cadrul la SC FC CEAHLaUL SA Piatra Neamt, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In cursul anului 2010, inculpatul Iftimie-Nicorici Marian, in calitate de director al Agentiei Nationale pentru Locuinte si inculpatul Boghean Iulian, director in cadrul SC FC CEAHLAUL SA Piatra Neamt, i-au pretins administratorului unei societati comerciale sa remita catre SC FC CEAHLAUL SA Piatra Neamt un procentaj de 5% din valoarea sumelor pe care societatea urma sa le incaseze de la Agentia Nationala pentru Locuinte, in baza contractelor privind construirea unor imobile/locuinte aflate in derulare.

Inculpatul Iftimie-Nicorici Marian a promis, in schimb, ca va interveni pe langa functionarii din subordine pentru ca platile catre respectiva societate comerciala sa nu fie intarziate.

Ca urmare a acestei solicitari, la data 6 septembrie 2010, intre SC FC CEAHLAUL SA Piatra Neamt (in care Boghean Iulian indeplinea functia de director de marketing) in calitate de prestator si o firma administrata de aceeasi persoana careia i se ceruse sponsorizarea, in calitate de beneficiar, a fost incheiat un contractul avand ca obiect servicii de reclama si publicitate in valoare de 112.900 euro. In temeiul acestui contract, in perioada 1 octombrie 2010 – 27 decembrie 2010, beneficiarul a platit suma totala de 61.709,96 lei in temeiul a doua facturi fiscale ce atestau servicii care in realitate nu au fost prestate.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamt.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Accesari:5707