DETONARE PE FACEBOOK – Stupefiant: vestitul judecator Vasilica Danilet recunoaste nonsalant ca in Romania se dau sentinte strambe: “De cand stiu eu, justitia asta, cu toate reformele facute, tot astfel stau lucrurile, adica intai pronuntam public solutia, apoi o motivam. Ei, nu ne intrebati ce se intampla cand la motivare ne dam seama ca am gresit solutia”

Joi, 8 noiembrie 2018 16:26 | Scris de Bogdan GALCA | pdf | print | email

Afirmatie stupefianta a vestitului judecator Vasilica Danilet (foto), care recunoaste ca in Romania se dau sentinte strambe. Danilet a postat pe Facebook un text halucinant, care intrece orice inchipuire, si care, in opinia noastra ar trebui sa intre in atentia Inspectiei Judiciare, avand in vedere gravitatea celor afirmate de fostul membru CSM.


Practic, Vasilica a recunoscut cu nonsalanta faptul ca in Romania exista judecatori care au pronuntat solutii strambe, dandu-si seama de acest lucru abia in momentul in care s-au apucat sa motiveze sentinta. Ceea ce inseamna in opinia noastra ca oameni nevinovati au fost bagati la puscarie fara vina, sau ca cei care au incalcat legea au scapat nepedepsiti. Vestitul Vasilica Danilet nu a precizat si daca are cunostiinta de cazuri concrete in care judecatorii au pronuntat decizii strambe, insa a tinut sa precizeze: “Ei, nu ne intrebati ce se intampla cand la motivare ne dam seama ca am gresit solutia”.

In opinia noastra, Inspectia Judiciara ar trebui sa se sesizeze dupa afirmatiile facute de Vasilica Danilet, judecator de penal, care nu s-a declarat deloc ingrijorat de faptul ca in Romania se dau sentinte strambe si care nu au nici cea mai mica legatura cu realitatea. Singura suparare a fostului membru a CSM este legata de faptul ca judecatorii trebuie intai sa pronunte solutia, si abia dupa sa o motiveze. Despre victimele magistratilor care au dat astfel de decizii n-a suflat vreo vorba, ca si cum acest lucru n-ar conta. Cand de fapt asta este tot ce conteaza!

Iata postarea lui Vasilica Danilet:

“Nu-i asa ca va ofticati ca mai intai sa apara solutia, apoi sa vina motivarea? Nu vi se pare si voua ca e ilogic?
Ei, bine, sa nu va mirati: de cand stiu eu justitia asta, cu toate reformele facute, tot astfel stau lucrurile, adica intai pronuntam public solutia, apoi o motivam. Ei, nu ne intrebati ce se intampla cand la motivare ne dam seama ca am gresit solutia...”.Accesari:5945