DIACONU, PRINS INTRE ADRESE – Fostul presedinte al ANAF Gelu Diaconu reactioneaza dupa ce judecatorii CAB Ovidiu Richiteanu Nastase si Ciprian Alexandru Ghita l-au citat cu mandat de aducere in procesul colonelului SRI Daniel Dragomir: „Am aflat de pe Lumea Justitiei... Am ramas mirat, pentru ca eu nu am primit absolut nicio citatie...De doi ani de zile am buletinul schimbat... In orice caz: pot conta suta la suta pe prezenta mea acolo”

Joi, 6 decembrie 2018 13:27 | Scris de Valentin BUSUIOC | pdf | print | email

Stupoare pentru ex-presedintele ANAF Gelu Diaconu (foto 1). Acesta a aflat din Lumea Justitiei ca a fost citat cu mandat de aducere in procesul fostului colonel SRI Daniel Dragomir (foto 2). La termenul de vineri, 7 decembrie 2018, Diaconu este asteptat sa dea declaratii de martor in procesul in care Curtea de Apel Bucuresti a dispus sesizarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie fata de procurorul militar DNA Mihai Gheorghe (in vederea efectuarii urmaririi penale pentru obstructionarea justitiei) si fata de judecatorul CAB Florin Purigiu (pentru efectuarea urmaririi penale fata de abuz in serviciu si fals intelectual) – click aici pentru a citi.


Audierea lui Diaconu are loc in conditiile in care denuntatorul lui Dragomir, afaceristul Rami Ghaziri, ar fi sustinut ca ofiterul SRI in rezerva ar fi facut interventii in favoarea sa pe langa fostul sef al ANAF.

In acest context, Gelu Diaconu a declarat pentru Lumea Justitiei ca n-avea nici cea mai mica idee ca trebuie sa se prezinte la termenul de vineri, 7 decembrie 2018, pentru simplul fapt ca nu a primit niciun fel de citatie: nici prin posta, nici prin telefon, asa cum procedasera de exemplu cei de la DNA in diverse dosare in care il citasera ca martor. Ca o paranteza, Diaconu a amintit ca procurorii anticoruptie n-au ratat ocazia sa-si dea in petic, Serviciul Teritorial Brasov punand in scena in ianuarie 2017 o intreaga desfasurare de forte (cu jandarmi, girofaruri etc.), pentru a-l aduce cu mandat pe fostul presedinte al Fiscului.

Iata relatarea lui Gelu Diaconu:

Eu astazi (n.r. miercuri) am aflat, din articolul de pe Lumea Justitiei, cum ca as fi citat cu mandat de aducere, pentru a da declaratii in calitate de martor in dosarul respectiv. Am ramas mirat, pentru ca eu nu am primit absolut nicio citatie. Atat la instanta anterioara (Tribunalul Bucuresti), cat si la parchetul care a instrumentat cauza, eu m-am dus cu foarte mare lejeritate cand am fost citat.

Asa ca pur si simplu cred ca este o eroare a instantei. Astazi (n.r. miercuri) am trimis un mail in care i-am informat ca am luat la cunostinta din spatiul public despre intentia lor de a ma ridica cu mandat, spunandu-le ca nu mi-au trimis nicio citatie si ca ar trebui sa verifice acest lucru. Presupun ca ei sunt intr-o mare eroare: eu de doi ani de zile am buletinul schimbat. Locuinta de la fostul domiciliu am instrainat-o prin contract notarial. Acum am domiciliul in judetul Ilfov, intr-o comuna alaturata Bucurestiului. Probabil n-au verificat lucrul asta si au trimis citatia aiurea. Cred – n-am de unde sa stiu.

Deci a fost mult zgomot pentru nimic si – mai mult ca sigur – o neglijenta in activitatea instantei. Daca vor face gestul de a ma duce cu mandat, cand eu ma prezint benevol, anuntandu-i ca am aflat din mass media (vedeti ca mass media are un rol benefic pentru societate?), daca vor face asa ceva, atunci ma gandesc ca e o actiune la fel de precipitata si de abuziva ca si aceea de acum aproape doi ani, cand un procuror superficial, care nu citise un proces verbal de predare a unei citatii, m-a umflat cu mandat la DNA Brasov, sa dau declaratii tot ca martor. Atunci era un abuz; acum sunt absolut convins ca e o eroare, pe care instanta o sa si-o corecteze.

In orice caz: pot conta suta la suta pe prezenta mea acolo. Cert este ca atunci cand se iau astfel de decizii, ar trebui sa fie mai rigurosi. Exista o aplicatie informatica unde daca introduci CNP-ul unei persoane, afli instantaneu domiciliul, daca si l-a schimbat sau nu... Asa ca era pur si simplu o chestiune de un minut, sa vada daca au trimis corect citatiile. Mai puteau face un lucru foarte simplu: sa ma citeze telefonic, asa cum am fost citat la parchet. Telefonul meu e aproape public – il stiu mii de oameni. Puteau foarte usor sa-mi dea un telefon. Ce atata tevatura, cu aducere cu mandat? E aiurea. Dar eu voi fi acolo – nu e problema.

Accesari:2329