DNA A VRUT SA PACALEASCA SERBIA – Intrucat in dosarul de extradare al lui Sebastian Ghita erau doua mandate de arestare, autoritatile romane au ales sa elimine unul, cu mana judecatorului Gheorghe Casandrescu de la CA Ploiesti. In loc sa ii citeze avocatii alesi, judecatorul a citat un avocat din oficiu care a pus concluzii la ison cu DNA: "Avocatul din oficiu este de acord cu sustinerile parchetului si formuleaza acelasi concluzii de emitere a unui nou mandat de arestare"

Duminică, 27 ianuarie 2019 15:37 | Scris de E.D. | pdf | print | email

Documente bomba prezentate la Romania TV care demonstreaza ca pe numele fostului deputat Sebastian Ghita a fost emis un mandat de arestare fara a fi indeplinita procedura legala. Cea care este acuzata de Ghita de incalcarea drepturilor fundamentale este chiar Curtea de Apel Ploiesti, prin judecatorul Gheorghe Casandrescu, pe care fostul deputat a acuzat-o sambata seara, 26 ianuarie 2019, intr-o interventie la Romania TV, ca nu a respectat procedura de citare si a emis mandatul de arestare pe numele sau in lipsa avocatului ales. Mai mult, la momentul la care s-a judecat propunerea DNA Ploiesti de arestare a sa, Sebastian Ghita (foto 1), in loc sa fie reprezentat de avocatul ales, a fost reprezentat, din cauza lipsei citarii, de un avocat din oficiu care a pus aceleasi concluzii ca procuroarea Cerasela Raileanu de la DNA Ploiesti.


Totul s-a intamplat in dosarul nr. 1398/105/2017 privind extradarea lui Sebastian Ghita din Serbia, in care s-a dispus luare masurii arestarii preventive a acestuia, astfel cum a propus DNA Ploiesti.

Din informatiile pe care le detinem, s-a ajuns la situatia in care drepturile procesuale ale lui Sebastian Ghita sa fie incalcate chiar de instanta, dupa ce autoritatile din Serbia au cerut Statului roman sa reglementeze si sa clarifice cum a fost posibil ca in acelasi dosar de extradare sa existe doua mandate de arestare.

Avocat acuzat ca tine partea DNA

Pentru clarificarea situatiei, judecatorul investit cu solutionarea cauzei a citat initial, la data de 3 aprilie 2017, in camera de consiliu avocatii alesi ai lui Sebastian Ghita, pentru ca ulterior, in 14 aprilie 2017, la momentul judecarii contestatiei formulate de DNA Ploiesti, prin procuroarea Cerasela Raileanu, judecatorul Gheorghe Casandrescu sa citeze, atentie, avocatul din oficiu, in persoana lui Antonio Enache Parau (foto 2). Acesta din urma, desi il reprezenta pe Sebastian Ghita, a inteles sa fie de acord cu sustinerile DNA Ploiesti si sa formuleze concluzii de admitere a contestatiei in vederea emiterii unui nou mandat de arestare pe numele fostului deputat. Acest lucru reiese chiar din inchierea de sedinta din data de 14 aprilie 2017 a Curtii de Apel Ploiesti, pe care o prezentam mai jos: "Avocat din oficiu Parau Enache Antonio avand cuvantul pentru inculpatul Ghita Antonio Aurelian, arata ca este de acord cu sustinerile reprezentatului parchetului si formuleaza aceleasi concluzii de admitere a contestatiei si emiterea unui nou mandat de arestare pe numele inculpatului Ghita Sebastian".

Judecatorul Gheorghe Casandrescu, bun de ancheta

Documentele pe care le prezentam mai jos releva ca in baza concluziilor DNA si ale avocatului din oficiu Antonio Enache Parau, judecatorul Gheorghe Casandrescu, in prezent pensionat, a dispus admiterea contestatiei la executare formulata de DNA Ploiesti, anularea mandatului de arestare preventiva nr. 88/UP emis la 15 martie 2017 de Tribunalul Prahova, si a mandatului nr. 1 emis la 3 aprilie 2017 emis de Curtea de Apel Ploiesti, si emiterea unui nou mandat de arestare fata de Sebastian Ghita, "pentru totate infractiunile pentru care s-a pus in miscare actiunea penala". La acea data, judecatorul Casandrescu a stabilit si ca solutia poate fi atacata in termen de 3 zile de la comunicare.

Surpriza insa, in 20 aprilie 2017, judecatorul Gheorghe Casandrescu a revenit asupra solutiei dispunand din oficiu "indreptarea erorii materiale strecurata in minuta si dispozitivul sentintei penale nr. 102/14.04.2017, in sensul ca in mod gresit s-a mentionat, referitor la calea de atac ca fiind 'cu drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicare' in loc de 'definitiva' cum este corect".

De altfel, in interventia telefonica de la Romania TV, fostul deputat Sebastian Ghita a acuzat ca avocatul Antonio Enache Parau poate fi parte a "grupului infractional organizat al lui Onea si al lui Negulescu", atata timp cat a aparat interesele DNA Ploiesti si a fost de acord cu arestarea sa.

Iata ce a declarat Sebastian Ghita la Romania TV:

"Ceea ce mi s-a intamplat mie este ceva ce prezint de cateva zile multor oameni si aproape nu le vine sa creada. Practic, cu toate ca se stia cum trebuie se fiu citat, se stia care sunt aparatorii mei alesi, erau depuse delegatii, judecatorul se hotareste sa faca o camera preliminara sau o camera de consiliu si in acea camera de consiliu, nu mai citeaza avocatii mei sau pe mine. Hotaraste sa emita un nou mandat, convocand un avocat din oficiu. Eu nu-l cunosc pe acest domn avocat. Nu stiu daca acest domn avocat nu e parte a acestui grup infrational organizat al lui Onea si al lui Negulescu. Acel avocat putea sa-mi apere interesele, putea sa spuna 'ma abtin' sau 'nu stiu despre ce este vorba'. Niciun avocat nu poate vorbi in numele cuiva pe care il reprezinta si in mod ilegal, in mod ciudat, aproape cred ca aranjat, acel avocat sa spuna 'sunt de acord cu procurorul si cu arestarea'. Numai pe timpul lui Ceausescu se intampla astfel de ilegalitati, de incalcari de drepturi. Nu stiu cum pot sa comentez cand vad ca persoana care trebuia sa ma reprezinte, acest domn Parau, a pus concluzii in numele meu, spunand ca e de acord cu eu am fost arestat".

Pentru acest parcurs si mod de judecare a dosarului privind arestarea sa, Sebastian Ghita anunta ca va face plangere penala impotriva judecatorului Gheorghe Casandrescu la Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie.

Iata cum s-a derulat judecata pe arestul preventiv al lui Sebastian Ghita la Curtea de Apel Ploiesti:


Accesari:5837