Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

DNA IN RAFALA – Curtea de Apel Constanta a facut tandari un nou dosar fabricat de parchetul lui Kovesi. Instanta a mentinut sentinta de achitare a cinci inculpati acuzati de inchipuite infractiuni de mita. CA Constanta a schimbat temeiul achitarii din “nu exista probe”, in “fapta nu exista”. Iata de ce nu vor “profesionistii” de la DNA o lege serioasa a raspunderii magistratilor (Minuta)

Luni, 4 decembrie 2017 16:51 | Scris de Bogdan GALCA | pdf | print | email

O noua mizerie a procurorilor Laurei Kovesi (foto) a fost devoalata in instanta. DNA a incasat o lovitura teribila in urma cu cateva zile, cand Curtea de Apel Constanta a dispus achitari pe linie in cazul a cinci inculpati trimis in judecata pentru inchipuite infractiuni de dare si luare de mita.


Concret, Curtea de Apel Constanta a pronuntat, in 29 noiembrie 2017, decizia definitiva in dosarul trimis in instanta de DNA-Constanta, in decembrie 2015, dosar in care vizatidoi functionari din Ministerul Sanatatii, un ofiter de politie si doi reprezentanti ai unor socoetati comericiale. Doi dintre inculpati, mai exact functionarii din Ministerul Sanatatii, au fost acuzati de luare de mita, respectiv complicitate la dare de mita, un farmacist si reprezentant in acelasi timp al unei societati comerciale a fost acuzat de dare de mita, iar administratorul unei societati comerciale si un ofiter de polite din IPJ Constanta pentru complicitate la dare de mita. Cei cinci fuseseri achitati si de catre Tribunalul Constanta in baza art. 16 alin. (1) lit. c), din Codul de procedura penala potrivit caruia „nu exista probe ca o persoana a savarsit infractiunea”. Curtea de Apel Constanta a mentinut decizia de achitare, dar a schimbat temeiul din art. 16 alin. (1) lit. c) in art. 16, alin.1 lit.a C.p.p care prevede ca “fapta nu exista”.

Aceasta noua achitare ingroasa zestrea procurorilor DNA care, iata, trimit oameni in judecata pentru inchipuite fapte, ii supun oprobiului public si le pun stampila de corupti, pentru ca la final acestia sa se dovedeasca a fi nevinovati. Aceasta noua mizerie a DNA confirma din nou, daca mai este cazul, ca avem nevoie de o lege corecta prin care magistratii sa raspunda pentru abuzurile pe care le fac si pentru destinele distruse. Spre exemplu, oare va plati cineva in cazul de fata, pentru ca viata a cinci oameni a fost distrusa de “profesionistii” DNA? In opinia noastra, asta ar trebui sa se intample cat mai rapid, la fel cum ar trebui ca doctorita Kovesi sa publice pe site-ul DNA si deciziile de achitare, nu doar trimiterile in judecata cu care se mandreste atat de mult.

Iata minuta Curtii de Apel Constanta din 29 noiembrie 2017

“Solutia pe scurt: In baza art. 421 pct. 1 lit. b Cod procedura penala respinge ca nefondat apelul declarat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Constanta impotriva sentintei penale nr. 143/04.04.2017 pronuntata de Tribunalul Constanta in dosarul nr. 7766/118/2015. In baza art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedura penala admite apelurile declarate de inculpatii Tanase Stefania Claudia, Spaiu Laura, Tanase Cosmin, Dobrin Zana si Cota Pascu Nicoleta Silvia impotriva sentintei penale nr. 143/04.04.2017 pronuntata de Tribunalul Constanta in dosarul nr. 7766/118/2015. In baza art. 423 alin. 2 Cod procedura penala desfiinteaza in parte sentinta penala apelata si, rejudecand: In baza art. 396 alin. 5 Cod procedura penala raportat la art. 16 alin. 1 lit. a Cod procedura penala achita inculpata Tanase stefania Claudia pentru savarsirea infractiunii de dare de mita prev. de art. 6 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 290 Cod penal. In baza art. 396 alin. 5 Cod procedura penala raportat la art. 16 alin. 1 lit. a Cod procedura penala achita inculpata Spaiu Laura pentru savarsirea infractiunii de luare de mita prev. de art. 6 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 289 alin. 1 Cod penal. In baza art. 396 alin. 5 Cod procedura penala raportat la art. 16 alin. 1 lit. a Cod procedura penala achita inculpatul Tanase Cosmin pentru savarsirea infractiunii de complicitate la dare de mita prev. de art. 48 alin. 1 Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000 in referire la art. 290 Cod penal. In baza art. 396 alin. 5 Cod procedura penala raportat la art. 16 alin. 1 lit. a Cod procedura penala achita inculpata Dobrin Zana pentru savarsirea infractiunii de complicitate la dare de mita prev. de art. 48 alin. 1 Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000 in referire la art. 290 Cod penal. In baza art. 396 alin. 5 Cod procedura penala raportat la art. 16 alin. 1 lit. a Cod procedura penala achita inculpata Cota Pascu Nicoleta Silvia pentru savarsirea infractiunii de complicitate la dare de mita prev. de art. 48 alin. 1 Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000 in referire la art. 290 Cod penal. Mentine celelalte dispozitii ale sentintei penale apelate, in masura in care nu contravin prezentei decizii. In baza art. baza art. 275 alin. 3 Cod procedura penala cheltuielile judiciare avansate de stat in apel raman in sarcina acestuia. In baza art. 272 Cod procedura penala suma de 520 lei, reprezentand onorarii partiale aparatori desemnati din oficiu - avocat Panaitescu Eugenia (130 lei), avocat Neagu Anca Valentina (130 lei), avocat Olteanu Adrian (130 lei) si avocat Scupra Florin (130 lei), se avanseaza din fondurile Ministerului Justitiei in favoarea Baroului Constanta. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica astazi, 29.11.2017”.

Iata minuta Tribunalului Constanta din 4 aprilie 2017:

Solutia pe scurt: s.p. In baza art. 386 C.p.p. schimba incadrarea juridica pentru inculpata Spaiu Laura din infractiunea prevazuta de art. 6 si 7 lit.c din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 289 alin.1 C.penal in infractiunea prevazuta de art. 6 din Legea 78/2000 rap. la art. 289 alin.1 C.penal. In baza art. 396 alin.5 C.p.p. rap. la art. 16 alin.1 lit.c C.p.p. achita pe inculpata TANASE STEFANIA CLAUDIA - pentru comiterea infractiunii de dare de mita prevazuta de art. 6 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 290 C.penal, intrucat nu exista probe ca inculpata a savarsit infractiunea. In baza art. 396 alin.5 C.p.p. rap. la art. 16 alin.1 lit.c C.p.p. achita pe inculpata SPAIU LAURA- pentru comiterea infractiunii de luare de mita prevazuta de art. 6 din Legea 78/2000 rap. la art. 289 alin.1 C.penal, intrucat nu exista probe ca inculpata a savarsit infractiunea. In baza art. 396 alin.5 C.p.p. rap. la art. 16 alin.1 lit.c C.p.p. achita pe inculpatul TANASE COSMIN - pentru comiterea infractiunii de complicitate la dare de mita, prevazuta de art. 48 alin.1 C.penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 290 C.penal., intrucat nu exista probe ca inculpatul a savarsit infractiunea. In baza art. 396 alin.5 C.p.p. rap. la art. 16 alin.1 lit.c C.p.p. achita pe inculpata DOBRIN ZANA - pentru comiterea infractiunii de complicitate la dare de mita, prevazuta de art. 48 alin.1 C.penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 290 C.penal., intrucat nu exista probe ca inculpata a savarsit infractiunea. In baza art. 396 alin.5 C.p.p. rap. la art. 16 alin.1 lit.c C.p.p. achita pe inculpata COTA PASCU NICOLETA SILVIA - pentru comiterea infractiunii de complicitate la dare de mita, prevazuta de art. 48 alin.1 C.penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 290 C.penal., intrucat nu exista probe ca inculpata a savarsit infractiunea. In baza art. 275 alin.3 C.p.p. cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, azi, 4.04.2017”.

Iata comunicatul DNA din 9 decembrie 2015:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Constanta au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor:

SPAIU LAURA, consilier cu grad profesional superior la Directia Politica Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale – Compartimentul autorizare si monitorizare unitati farmaceutice din cadrul Ministerului Sanatatii, la data savarsirii faptei, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita,
TANASE STEFANIA CLAUDIA, farmacist diriginte si reprezentant al unei societati comerciale, sub aspectul savarsirii infractiunii de dare de mita,

COTA PASCU NICOLETA SILVIA, administrator al unei societati comerciale, TANASE COSMIN, ofiter de politie in cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice si DOBRIN ZANA, consilier cu grad profesional superior cu atributii de control la Directia Politica Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale – Compartimentul autorizare si monitorizare unitati farmaceutice din cadrul Ministerului Sanatatii, sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la dare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

La data de 27 august 2015, inculpata Tanase Stefania Claudia a remis, cu titlu de mita, inculpatei Spaiu Laura, consilier cu grad profesional superior cu atributii de control la Directia Politica Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale, bijuterii in valoare de 1.500 lei, cu prilejul exercitarii de catre aceasta din urma a atributiunilor de serviciu, ce constau in efectuarea inspectiei unui punct de lucru al firmei, cu destinatia 'farmacie', procedura prealabila necesara avizarii deschiderii unor noi puncte de lucru farmaceutice.

Inculpata Tanase Stefania Claudia a beneficiat de sprijinul inculpatei Dobrin Zana si al inculpatului Tanase Cosmin care, impreuna, au convenit asupra necesitatii remiterii mitei si a valorii aproximative a acesteia, precum si de sprijinul inculpatei Cota Pascu Nicoleta Silvia care i-a procurat bijuteriile respective, cunoscand scopul remiterii lor.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanta.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Directtei Generale Anticoruptie.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Accesari:7770

Comentarii

# DODI date 4 decembrie 2017 18:46 +6

Poza aceasta este splendidă. Degajă multă... feminitate această făptură. Mai că îți vine s-o iei... (la goană, la pumni, la bătaie, etc. - alegeți voi una din variante!). Dacă nu ai ști pe cine reprezintă a-i crede că este una dintre florăresele din centrul Bucureștiului, fericită și te-a înșelat cu cîțiva lei la un buchet de flori șterpelite de pe morminte. Din păcate ea fură multe zile ale unor oameni care își pierd ulterior vremea prin tribunale să-și demonstreze... nevinovăția. Pentru că ea în afară de cătușe nu știe să demonstreze altceva. Tot ea este principala responsabilă pentru subsolul în care a afundat încrederea cetățenilor în cea a mai rămas din justiția română.

# TataMare date 4 decembrie 2017 21:42 +6

Dosarul este din 2015. Trei ani de zile oamenii aia au fost tracasați, hărțuiți si stresați chiar dacă erau nevinovați . Cine le plătește suferința? Luluța? Procurorii ei? Nooo !!! Nobody. Polițaiul a fost suspendat toată perioada asta. Cine-i plătește pierderile salariale??? Luluța??? Nooo!!! Credeți ca oamenii au fost asistați de avocați din oficiu??? Wrong. Au avut avocați angajați care au muncit pe bani, nu pe semințe de floarea-soarelui!! Plătește Luluța??? Nooo!!! Ce mai tura-vura , s-a făcut dreptate!

# santinela date 5 decembrie 2017 08:15 +5

Sa primesti achitari peste achitari ( zeci de dosare )pentru "fapta nu exista" si tu sa "rinjesti" ca vaca, alaturi de multumitul neamului pentru activitatea DNA-ului, inseamna ca trebuie sa fi plecata cu vaca de mult timp !

# Zorro date 5 decembrie 2017 16:46 +4

Expresia "adormita Maicii Domnului" va zice (acum) ceva ? :-) Desfintati DNA , "ecsact" pe dos cum fu creeat ; astfel dolofana va merge pe santier la Sibiu , unde se stie ca-s mari oportunitati .

# Puie Monta date 5 decembrie 2017 16:53 +7

Legea raspunderii magistratiilor , urgent si cu obligativitatea clara a raspunderii , asa cum noi toti platim daca facem o greseala/infractiune . PS. Scoateti si tampenia cu imunitatea presedintelui !

# Ţuţu date 6 decembrie 2017 18:30 0

Degeaba vă revoltaţi că exista achitări pe bandă rulantă sau în rafală. Chestiunea răspunderii magistraţilor procurori pentru achitările imputabile a fost omisă in discutiile Comisiei pt. modificarea legilor justiţiei referitor la răspunderea magistraţilor. Probabil nu există interes ca această chestiune să fie reglementată, fiind fără relevanţă destinele distruse , stresul si suferinţele cauzate inculpaţilor prin rechizitorii aiurea, de un proces indelungat, pana la o achitare definitivă. Poza propune privitorului să închidă ochii, prin imitare,la fel ca şi căscatul de somn sau de plictiseală, la o chestiune spinoasă care vizează exclusiv procurorii ...

# Beton ! date 5 decembrie 2017 23:40 +2

Poza care face cat o mie de cuvinte :eek: :o :D

# Viorel date 7 decembrie 2017 07:51 0

Fotograful ar trebui premiat iar personajul... (nu-mi luați ideea în serios), ar trebui mutat la DIICOT . Se pot tipări fluturași cu imaginea și textul: ”Teroriști de pretutindeni, petreceți alături de Ea !! Categoric, teroriștii vor ocoli România ca Aghiuță tămâia.

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Sefii Completelor de 5 ale ICCJ, care nu au fost trasi la sorti, prezideaza ilegal sedintele de judecata?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 17.10.2018 – Kovesi ramane la PICCJ, fratele traducatoarei Pruna nu a scapat

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER