Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

DNA L-A INTERCEPTAT PE ANDRONIC NELEGAL – Se naruie dosarul in care procurorul Marius Bulancea i-a trimis in judecata pe Elena Udrea si jurnalistul Dan Andronic. Inalta Curte a dispus excluderea e-mailurilor lui Dan Andronic depuse de DNA la dosar, pe motiv ca acestea au fost obtinute nelegal. DNA are termen cinci zile sa precizeze daca mentine trimiterea in judecata a lui Udrea si Andronic, sau solicita restituirea cauzei (Minuta)

Luni, 11 februarie 2019 19:18 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Decizie crunta pentru DNA in dosarul in care procurorul Marius Bulancea (foto) a trimis-o in judecata pe Elena Udrea pentru o pretinsa spalare de bani, iar pe directorul ziarului Evenimentul Zilei, jurnalistul Dan Andronic, pentru o pretinsa fapta de marturie mincinoasa. Este vorba despre cauza in care Udrea este acuzata ca ar fi primit 3,8 milioane de euro de la omul de afaceri Bogdan Buzaianu si o creanta de 900.000 de euro reprezentand un imprumut acordat societatii care edita Evenimentul Zilei, urmand in schimb sa intervina la Ministerul Economiei si la Hidroelectrica pentru mentinerea pe care societatea lui Buzaianu le avea incheiate.


Inalta Curte a anulat luni, 11 februarie 2019, una dintre probele cele mai importante pe care DNA s-a bazat pentru inculparea Elenei Udrea si a lui Dan Andronic. Este vorba despre e-mailurile primite si trimise de catre Dan Andronic si documentele stocate pe hard diskuri de catre acesta, documente ce priveau activitatea societatilor SC Editura Evenimentul SRL si SC Capital SRL. Grav este insa motivul pentru care aceste interceptari a conversatiilor au fost eliminate de la dosar.

Probe obtinute nelegal

Din informatiile pe care Lumea Justitiei le detine, e-mailurile ar fi ajuns in posesia DNA fara ca parchetul anticoruptie sa fi avut mandat pentru a le intercepta. Cert este insa ca Inalta Curte a confirmat ca aceste probe constand in e-mailurile lui Dan Andronic au fost obtinute in mod nelegal.

Astfel, Inalta Curte a dispus eliminarea din dosar a respectivelor e-mailuri in temeiul art. 102 alin. 2-4 din Codul de procedura penala.

Art 102 – Excluderea probelor obtinute in mod nelegal

(2) Probele obtinute in mod nelegal nu pot fi folosite in procesul penal.

(3) Nulitatea actului prin care s-a dispus sau autorizat administrarea unei probe ori prin care aceasta a fost administrata determina excluderea probei.

(4) Probele derivate se exclud daca au fost obtinute in mod direct din probele obtinute in mod nelegal si nu puteau fi obtinute in alt mod”.

Pe de alta parte, ICCJ a dat termen DNA 5 zile pentru a se pronunta daca mentine trimiterea in judecata a Elenei Udrea si a lui Dan Andronic, sau solicita restituirea dosarului la parchet. Totusi, chiar daca DNA va mentine dispozitia de trimitere in judecata, dosarul se va judeca fara e-mailurile eliminate pe motiv ca au fost obtinute nelegal, ICCJ excluzand, in temeiul Deciziei CCR nr. 22 din 18 ianuarie 2018, orice referiri la e-mailurile obtinute nelegal si eliminand redarea continutului acestora.

Iata minuta Inaltei Curti:

“Admite contestatiile formulate de inculpatii Andronic Dan Catalin si Udrea Elena Gabriela impotriva incheierii din camera de consiliu din data de 01.10.2018 pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti - Sectia a II-a penala in dosar nr. 9725/2/2017/a1. Desfiinteaza, in parte, incheierea contestata si rejudecand: Admite exceptia invocata de inculpatii Andronic Dan Catalin si Udrea Elena Gabriela si, in temeiul art. 102 alin.2-4 C. proc. pen., exclude din materialul probator corespondenta electronica tip email primita/transmisa de catre Andronic Dan Catalin si documentele stocate pe hard diskuri in legatura cu activitatile desfasurate in vederea achizitionarii si administrarii S.C. Editura Evenimentul si Capital S.R.L. in perioada 23.04.2011- 08.12.2014, atasate la vol. 37 filele 3-240 d.u.p. nr. 604/P/2017 conform procesului verbal din 02.10.2017 nr. 87/P/2015.

In baza art. 345 alin. 3 C.proc.pen. dispune comunicarea prezentei incheieri Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie, Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie pentru a preciza, in termen de 5 zile, daca mentine dispozitia de trimitere in judecata a inculpatilor Andronic Dan Catalin si Udrea Elena Gabriela sau solicita restituirea cauzei.

In conformitate cu Decizia nr. 22 din 18 ianuarie 2018 a Curtii Constitutionale, dispune indepartarea de la dosarul cauzei a acestor mijloace de proba (vol. 37 filele 3-240 d.u.p. nr. 604/P/2017) precum si, in ipoteza mentinerii solutiei de trimitere in judecata, eliminarea referirilor la aceste mijloace de proba si eliminarea redarii continutului acestor mijloace de proba din Rechizitoriul nr. 604/P/2017 din data de 18.12. 2017.

Masura va fi dusa la indeplinire de catre Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie - Sectia de Combatere a Infractiunilor Asimilate Infractiunilor de Coruptie, caruia i se trimite dosarul de urmarire penala, urmand a fi restituit instantei.

Mentine celelalte dispozitii ale incheierii contestate referitoare la instituirea sechestrului asigurator.

Stabileste termen de judecata la data de 04 martie 2019, ora 09,00 sala Sectiei Penale, cu citarea inculpatilor, prin avocatii alesi. Definitiva. Pronuntata in camera de consiliu, azi, 11 februarie 2019”.

Accesari:3500

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 11 februarie 2019 22:21 +5

mie chiar imi pare rau ca andronic a sacpa.NU/L PLING EU PE ANDRONIC,CHIAR MERITA PUSCARIE!!!!!!!! SI SPER SA/I DEA DZEU INTR/'O ZI.BA LEPRA UITI CIND TE BATEAI CU PUMNII IN PIEPT ,,CA/I NECESARA LUPTA CONTRA CORUPTIEI IN ORICE FORMA,,CINE ZBIERA BA LEPRA???NU/TI MAI ADUCI AMINTE?ERA PE VREMEA MOROIULUI CIND ZBIERAI TU SI CU UDREA.CIT DE TARE/L BLAMATI SI CONDAMNATI AMINDOI PE NASTASE????!!!!!!IN SPECIAL AIA DE ALIMENTA NOAPTEA CA HOTII LA MOROIU,RATI AI DRACULUI CA DE LA VOI A AINCEPUT MARASMUL IN MERMELICA,DE LA VOI NI SE TRAGE!!!!!!!!

# ALEXANDRU date 12 februarie 2019 12:02 -2

Domnule TT in continuare tragi de timp din dorinta de ati pastra inalta functie, a imbrobodi opinia publica si puterea politica care te sustine si a asigura spatele gruparii de tip mafiot si criminal care a pus stapanire pe justitia romaneasca. dumneata nu intelegi ca : CCR a decis clar : 01. protocoalele sunt nelegale; 02. probele obtinute prin aplicarea acestora sunt nelegale; 03. completurile de judecata au fost nelegal constituite! In baza acestor DECIZII ale CCR dumneata erai obligat sa initiezi si sa prezinti guvernului adoptarea urmatoarelor OUG : 01. OUG de scoatere in afara legii a protocoalelor si a probelor rezultate din aplicarea lor; 02. OUG cu privire la nelegalitatea constituirii tuturor completurilor judecatori; 03. Guvernul sa invoce, cu maxima celeritate, la CCR nelegalitatea tuturor completurilor de judecatori; 04. HG privind desectretizarea Hotararii CSAT care a permis incheierea protocoialelor;

# ALEXANDRU date 12 februarie 2019 12:03 -1

05. OUG pentru amnistierea si gratierierea a tuturor cauzelor in care au functionat protocoalele nelegale. Dumneata in loc sa faci ceea ce trebuie si sa-ti asumi raspunderea pentru nelegalitatile savarsite de sistemul judiciar pe care-l pastoresti, zilnic vii cu bombite care au menirea, asa cum am spus, de MANIPULARE si erodare a coalitiei aflate la guvernare. Dumneata este CALUL TROIAN al ACESTEI GUVERNARI! RUSINE, RUSINE SA VA FIE!

# milica date 11 februarie 2019 23:54 -1

doar intreb pe cine stie mai bine, ca nu vreau sa inteleg gresit: deci probele clar exista, n-au fost obtinute legal, si e motiv de mare bucurie ca omul, desi pe baza probelor vinovat, o sa scape totusi datorita modului in care au fost obtinute probele. care era diferenta intre justitie si dreptate, ca le incurc mereu.

# DODI date 11 februarie 2019 23:57 +3

Ca multe dosare făcute doar pentru a da o aparență de neutralitate a DNA prin atacarea și altor partide sau oameni decât cei din PSD, dosarul lui Andronic a fost însăilat astfel că și un oligofren se prindea că este doar o făcătură. BULĂ-n CEAi nu și-a putut depășit condiția de repetent în ale dreptului și mare lustruiitor de fese slujiriste. Acest dosar, ca și cel al manelistului orban sau cel al dulăului blaga, este doar o furtună într-un pahar cu apă. Paharele de whisky au fost consumate de hăhăilă odată cu flota!.

# Edelweiss - Pionier al invocării art. 102 C.p.p. (2014-2015) date 12 februarie 2019 00:12 +4

Cât mă bucur să văd că în anul de grație 2018, prin aportul de pionierat și entuziast al unor Rarinci și Rarince, prevederile art. 102 Cod de procedură penală au căpătat substanță procedurală. Ce rău îmi pare că Io* am fost oleacă precoce și, din calitatea mea de primul postac condamnat la închisoare pentru postări pe ediția electronică a unui cotidian local, NU AM REUȘIT SĂ DECLANȘEZ ÎN CUGETUL UNOR PARADITORI BUCOVINENI ACEA REVELAȚIE A PROBEI NELEGALE, OBȚINUTE ÎN AFARA ORICĂREI PROCEDURI JUDICIARE, PRIN ACTIVITĂȚI INVESTIGATIV OPERATIV-NELEGALE. În cazul meu, s-a dispus „monitorizarea ” mea de fostul șef al IPJ Suceava – gunoiul Kaghebist crap ioan (la care acum LuJu îi face o nemeritată campanie din postura de „victimă” a DNA !!!). prin dispoziția internă nr. 671.727, semnată la data de 11 oct. 2013, s-a ordonat unui maladeț kaghebist de la o secție de poliție monitorizarea mea.

# Edelweiss - Pionier al invocării art. 102 C.p.p. (2014-2015) date 12 februarie 2019 00:13 0

Rezultatul abominabil al activității tânărului kaghebist a constituit fundamentul dosarului penal nr. 8856/314/2015 (4203/P/2014 al PJ Rădăuți). Sute de pagini imprimate, reprezentând comentariile mele pe internet au fost depuse la dosarul cauzei, atât în faza UP cât și în faza judecății. Pentru cine n-a sesizat nuanța, repet încă o dată: dispoziția de monitorizare are data de 11 oct. 2013 (douămiitreisprezece). Plângerea penală împotriva mea are data de 27 oct. 2014 (douămiipaisprezece!). LA dosar nu mai este nimic altceva, vreo încuviințare a instanței sau vreo ordonanță de-a parchetului. Doar atât: PROBELE OBȚINUTE NELEGAL, ÎN 2013, CU UN AN ÎNAINTEA DEPUNERII PLÂNGERII SUNT FOLOSITE DE NIȘTE GUNOAIE NAZISTE PENTRU INSTRUMENTAREA UNUI DOSAR DIN 2014. Am urlat despre art. 102 C.p.p. în plângeri adresate procurorului de caz. Prim-procurorului. În faza verificării legalității rechizitoriului. În faza judecății pe fond. În faza Apelului.

# Edelweiss - Pionier al invocării art. 102 C.p.p. (2014-2015) date 12 februarie 2019 00:14 +3

În excepție de neconstituționalitate a art. 106 C.p. În plângere CEDO soluționată prin inadmisibilitate. Numai la Dumnezeu-Tatăl și la Fața nevăzută a Lunii NU AM URLAT NELEGALITATEA PROBELOR. Și? Ce dacă? M-a băgat careva în seamă? 8 luni și 20 de zile de închisoare executate în regim penitenciar. Mă bucur că azi art. 102 C.p.p. este repus în drepturile sale firești. Dar nu mă bucur că de această reparație procesuală beneficiază niște jeguri băsiste, din tagma Hellenei Woodrea , sau cicisbeul arzoaicei pedeliste cu chiloții murdari de mârșăvii financiare și mânării neo-securiste – nimeni altul decât gazetarul cu lanț, zgardă și botniță, jurnalistul plagiator dan andronic. Concluzie: Boii ară și caii mănâncă. Sau, parafrazând fabula „Câinele și cățelul” a lui Alexandrescu – „Cățeii latră și Leii înfulecă ciolanul”

# Sergiu date 12 februarie 2019 03:12 +1

Avocatii isi freaca mainile de cand cu "zvonurile" de rejudecare. Pai cum adica? Tara de slugi d-asta. Adica dupa ce ca ai fost judecat in mod ILEGAL ( aici ma refer la toata lumea,nu doar la vipuri) sa platesti iar avocati sa umbli prin tribunale ??? Pai sa plateasca statul avocatii. In orice tara de pe planeta toate procesele ar fi fost anulate,dosarele clasate,dar in Ro totdeauna negrul e alb si invers. Mai hidosilor, pai nu va e rusine sa pretindeti iar bani de la oameni dupa ce ca voi stiati ca totul e ilegal dar nu v-a păsat si ati participat la genocid justitiar. Nimeni nu mai vorbeste raspunderea celor ce au facut aceste faradelegi, pe la tv doar de scaparea vipurilor se discuta si se urmareste mai mult scaparea javrelor si a marilor politicieni cand de fapt oamenilor de rand li s-au facut cele mai mari abuzuri si ilegalitati.

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Veti vota la referendumul pe Justitie al lui Iohannis?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 24.05.2019 – Presiuni pe fata in dosarul lui Liviu Dragnea

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER