Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

DOSARUL LUI DRAGNEA, PE BUTUCI – Exploziv: Plangerea formulata in dosarul "Bombonica" impotriva Colegiului de conducere al ICCJ pentru ca a adoptat acte nelegale care au permis sefilor ICCJ sa prezideze Completele de 5, fara tragere la sorti: "Actele administrative a caror revocare partiala o solicitam sunt nelegale... Legalitatea constituirii si compunerii completului de judecata este o problema de ordine publica si de organizare judiciara". ICCJ merge pe langa lege din 2014

Marţi, 9 octombrie 2018 16:34 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Lumea Justitiei publica in exclusivitate documentul care poate obliga Inalta Curte de Casatie si Justitie sa respecte legea si sa constituie Completele de 5 judecatori prin trageri la sorti, exclusiv, fara ca din componenta acestora sa faca parte, de drept, sefii instantei supreme. Este vorba despre o plangere prealabila care poate conduce automat si la schimbarea Completului de 5 judecatori al ICCJ desemnat sa judece cauza 2401/1/2018, cunoscuta ca dosarul "Bombonica", in care presedintele PSD Liviu Dragnea, dar si fosta sotie a acestuia, Bombonica Prodana, au fost trimisi in judecata de DNA pentru pretinse fapte de coruptie (Click aici pentru a citi). Sustinem aceasta intrucat cel care a formulat plangerea prealabila in care a cerut, printre altele, reluarea tragerii la sorti in vederea desemnari judecatorilor care fac parte din Completele de 5, inclusiv a actualului Complet de 5 din dosarul "Bombonica", este avocatul Adrian Toni Neacsu (foto) de la Casa Neacsu, aparator al fostului director adjunct al DGAsPC Teleorman, Olguta sefu, la randul sau inculpata in dosarul "Bombonica".


Plangerea prealabila impotriva Colegiului de conducere al Inaltei Curti a fost formulata de avocatul Adrian Toni Neacsu in urma cu circa o saptamana, in cuprinsul acesteia reclamandu-se modul in care instanta suprema a decis modificarea Regulamentului privind organizarea si functionarea administrativa a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, respectiv in ce priveste dispozitiile art. 28 alin. (4) si art. 29 alin (1) din Legea 304/2004 privind organizarea judiciara, astfel incat presedintele si vicepresedintii ICCJ sa poata face parte in continuare, de drept, din Completele de 5. Totodata, avocatul Adrian Toni Neacsu solicita instantei, pe langa revocarea in parte a Regulamentului de organizare si functionare al ICCJ, si revocarea in parte a altor trei Hotarari ale Inaltei Curti, privitoare la stabilirea conducerii Completelor de 5 judecatori, apreciind ca dupa revocarea acestor prevederi se va putea intra in legalitate in privinta Completelor de 5 de la Inalta Curte.

Completele de 5 ale ICCJ, alese ilegal din 2014 pana in prezent

In cuprinsul plangerii prealabile formulata de avocatul Adrian Toni Neascu se dezvaluie totusi un lucru extrem de grav, care, in mod normal ar trebui sa conduca la anularea tuturor hotararilor pe care Completele de 5 ale Inaltei Curti le-au pronuntat din 2014 si pana in prezent.

Halucinant, Inalta Curte de Casatie si Justitie si-a modificat Regulamentul si a dat Hotarari care au modificat insasi Legea 304/2004, legea care inca de la 1 februarie 2014 stabilea alcatuirea Completelor de 5 exclusiv din judecatori trasi la sorti. Totodata, sub pretextul corelarii Regulamentului Inaltei Curti cu noul Cod de procedura penala, in vigoare tot de la 1 februarie 2014, Colegiul de conducere a adoptat Hotararea nr. 3/2014, care stabilea urmatoarele: “Completele de 5 judecatori sunt prezidate, dupa caz, de presedintele, vicepresedintii, presedintele sectiei penale sau decanul de varsta.”

Aceasta Hotarare era insa contrara, astfel cum avocatul Adrian Toni Neacsu arata in plangerea prealabila pe care a formulat-o, chiar dispozitiilor art. 32 alin. 5 din Legea nr. 304/2004, care stabilesc faptul ca toti judecatorii sunt trasi la sorti:

Nelegalitatea textului de lege este cu atat mai vadita cu cat reproduce intocmai forma art. 32 alin. 5 din Legea nr. 304/2004 anterioara modificarii efectuate prin Legea nr. 255/2013 si intrata in vigoare la 1 februarie 2014, intentia explicita a legiuitorului fiind tocmai aceea de a renunta la desemnarea de drept a unor membri ai completelor de 5, toti urmand sa fie trasi la sorti.

Potrivit art. 32 alin. 5 din Legea nr. 304/2004, Completul de 5 judecatori este prezidat de presedintele sau vicepresedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie doar atunci cand acesta face parte din complet potrivit alin. (4), adica doar atunci cand a fost tras la sorti pentru a face parte din complet.

Contrar dispozitiilor art. 32 alin. 4 din Legea nr. 304/2004, prin art. 29 alin. 1 s-a stabilit ca la tragerea la sorti in vederea desemnarii in completele de 5 judecatori urmeaza sa fie extrasi fie 4 judecatori, al cincilea fiind membru de drept”, fie 5 judecatori.

Potrivit art. 32 alin. 4 din Legea nr. 304/2004 toti judecatorii care fac parte din completele de 5 judecatori in materie penala trebuie trasi la sorti.

Cum un act normativ de grad inferior nu poate fi contrar legii, Regulamentul ICCJ este nelegal sub aspectele aratate.”

Judecata de un Complet constituit pe acte administrative

Fata de aceasta situatie, avocatul Adrian Toni Neacsu arata ca fostul director executiv adjunct al DGAsPC Olguta sefu este judecat de un Complet de 5 judecatori in materie penala constituit in baza unor acte administrative a caror reexaminare o solicita prin plangerea prealabila:

Legalitatea constituirii si compunerii completului de judecata este o problema de ordine publica si de organizare judiciara, iar subsemnata am dreptul sa fiu judecata de o instanta impartiala si in compunerea completului prevazuta de lege.

Potrivit art. 3 alin 7 din Codul de procedura penala, judecata se realizeaza de catre instanta in complete legal constituite, iar potrivit art. 354 alin.1 din Codul de procedura penala, instanta judeca in complet de judecata, a carui compunere este cea prevazuta de lege. De asemenea, am dreptul la un proces echitabil si la respectarea tuturor garantiilor procesuale.

Cum constituirea si compunerea completului de judecata desemnat a solutiona Dosarul nr. 2401/1/2018 s-a realizat prin acte administrative ale Colegiului de Conducere al ICCJ, am dreptul si interesul legitim de a obtine atat recunoasterea nelegalitatii acestora si reexaminarea lor, cat si o constituire si o compunere a acestuia in conformitate cu legea."

Prezentam in exclusivitate Plangerea prealabila formulata de avocatul Adrian Toni Neacsu:


Accesari:7787

Comentarii

# Cetateanul date 9 octombrie 2018 17:03 0

La CAB au fost deja respinse cateva actiuni pe fix acelasi obiect. Usurel cu guvernarea si liniste cu sistemu. Mai fandeaza putin pe loc nenea liviu si gata in 2-3 luni. E ca la fotbal, ocaziile se razbuna: daca ai puterea si te negociezi cu ea pe spatele prostilor vine si momentul in care chelneru (completu adica) apare cu nota.

# un mizantrop date 9 octombrie 2018 17:07 +7

"Culmea ironiilor/De rasul copiilor/ Sa pui cap betiilor/ In soseaua Viilor" Mare Pastorel si ca avocat tot mare! Sa fii obligat sa faci plangere la tartora iadului ICCJ, care a si pus la cale ticalosia... Ce o sa zica, "aaaa, baieti, am pus gresit virgula, scuze, sunt tarata de la "dosarul" de chiabur al bunicului, ce m-au mai persecutat securistii si comunistii, as fi putut ajunge gheneraleasa la SRI, ca arzoaica aia de Anaconda..."

# L.T. date 9 octombrie 2018 18:41 +5

Doar in Romania poti sa faci parte din sistem,sa lucrezi total pe langa lege si sa nu raspunzi.E de ras ca in acest domeniu avem profesori universitari,academicieni,doctori in Drept,maestri in avocatura,instante,fel de fel de mari specialisti in domeniu si sa poti sa intalnesti astfel de ineptii.E o mare rusine si vorba unora: totul se facea si inca se face dupa ureche.Degeaba ne legam ca nu suntem in stare sa facem o amarata de sosea de Centura,ca noi suntem la nivel de Centura in majoritatea domeniilor,ceea ce trebuie sa recunoastem,e o mare rusine,mai ales la un astfel de nivel si intr-un astfel de domeniu.

# DOREL date 10 octombrie 2018 07:26 +2

La cât de grav și repetat a încălcat legea ICCJ și numai pentru a pronunta condamnari politice, fără probe și fără vinovăție, trebuie curățenie generala! Părerea mea..

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Ce se va intampla in cazul audierii lui Carmen Iohannis in “Dosarul Caselor”?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 11.12.2018 – Werner are o noua ocazie sa faca parada de ipocrizie

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER