Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

INTERVENTIA LUI CIUVICA – Avocata lui Kovesi a luat foc cand a realizat ca procesul cu jurnalistii Antena 3 se va amana din cauza cererii de interventie a Grupului de Investigatii Politice: "Intre DNA si Ciuvica nu exista niciun fel de raport juridic". Replica lui Mugur Ciuvica a starnit rasete: "Ba exista, ca dumneavoastra veniti cu masina DNA la proces"

Miercuri, 20 septembrie 2017 16:27 | Scris de L.J. | pdf | print | email

Kovesi da in clocot! Curtea de Apel Ploiesti a amanat pentru data de 7 noiembrie 2017 procesul in care sefa DNA Laura Codruta Kovesi i-a chemat in judecata pe jurnalistii Razvan Savaliuc, Mihai Gadea, Mugur Ciuvica, Radu Tudor si Bianca Nae pentru a le cere daune de 1.000.000 lei pentru declaratiile facute in emisiunile de la Antena 3. Aceasta dupa ce la termenul de miercuri, 20 septembrie 2017, presedintele Grupului de Investigatii Politice (GIP), Mugur Ciuvica, a formulat cerere de interventie accesorie pentru GIP in favoarea sa in dosarul nr. 6043/3/2015.


Actiunea lui Mugur Ciuvica le-a surprins pe judecatoarele Marilena Panait si Valentinta Gheorghe si a picat ca o bomba mai ales pentru avocata Laurei Kovesi, Daniela Frasie, care s-a inrosit brusc la fata. Probabil de nervi...

Dupa ce Mugur Ciuvica a inmanat cate un exemplar al cererii de interventie accesorie formulate catre instanta de judecata, avocatei lui Kovesi si lui Razvan Savaliuc, a fost evidentiata lipsa de la proces a intimatei parate Directia Nationala Anticoruptie - parte in dosar dupa ce senior-editorul Lumeajustitiei.ro a chemat institutia condusa de Kovesi in judecata pentru comunicatele de presa denigratoare emise la adrea jurnalistilor - avocata Daniela Frasie a rabufnit: "Este incredibil! As putea spune ca la cata lume este in sala poate mai vrea cineva sa faca o cerere de interventie... Este ceea ce anticipam la inceput cand a fost facuta prima actiune de acest tip de domnul Savaliuc, ca se vor putea depune la infinit astfel de cereri din partea oricarei organizatii".

Schimbul de replici de la termenul din 20 septembrie 2017 a fost cu totul spectaculos si il prezentam in sinteza mai jos:

"Avocata Daniela Frasie: Ma intreb astazi, dupa cererea depusa, domnule Ciuvica care ar fi justificarea depunerii acestei cereri?

Mugur Ciuvica: Ma asteptam sa lecturati cererea si apoi sa mai intrebati ceva, daca nu e clar.

Avocata Daniela Frasie: Se tergiverseaza procesul la infinit, pentru ca asa cum am mai spus, stam la adapostul unui text sarac de lege, care permite astfel de cereri in orice moment si se pot face tot felul de interventii. Intr-o complicitate, partile au facut inca o cerere de interventie. Chiar si pentru noi, ceea a statuat acest proces este foarte limpede. Este banal spunand ca singura arma pe care o are instanta in acest dosar este doar Codul de procedura civila. Aceasta solicitare este inadmisibila.

Avocatul Marius Arizan, aparator al jurnalistilor Antena 3: Doamna presedinta, acum nu punem in discutie interesul celui care a formulat cererea accesorie. S-a pus problema ce interes justifica. Problema este ca nu se solicita a se comunica DNA, ci ca avem dreptul procedural care spune ca dupa ce se comunica partilor din dosar, se poate pune in discutie cererea.

Presedinta Marilena Panait: Punem in discutie daca este important ca DNA sa ia cunostinta de cererea de interventie depusa la dosar de domnul Ciuvica, avand in vedere ca DNA are calitate de parat reconventional si nu este prezenta la termenul de azi.

Avocata Daniela Frasie: Intre DNA si Ciuvica nu exista niciun fel de raport juridic!

Mugur Ciuvica: Ba exista, ca veniti cu masina DNA la proces.

Avocata Daniela Frasie: Dar nu se poate!

Presedinta Marilena Panait: Vorbiti cand va da voie instanta!"

Finalul sedintei de judecata a starnit din nou rasetele salii. Presedinta completului a anuntat ca amana cauza pentru data de 7 noiembrie 2017, anunt care a agitat-o din nou pe avocata Frasie: "Cat ati spus, 7 noiembrie... da' nu se poate un termen mai scurt, in octombrie?"

In acel moment, presedinta Completului Marilena Panait a inceput sa rasfoiasca foile cu termenele de judecata, fiind intrerupta de senior editorul Lumeajustitiei.ro, Razvan Savaliuc: "Dar de ce nu in decembrie? Eu consider ca v-ati pronuntat doamna presedinta".

Dupa aceasta interventie, judecatoarea Marilena Panait a stabilit: "7 noiembrie 2017, nu avem mai scurt. Suntem incarcati de dosare".

Accesari:39264

Comentarii

# Mikael date 20 septembrie 2017 16:41 -11

Dezinformarile, minciunile si fabulatiiLE pot instala o falsa perceptie asupra realitatii. (Florian Coldea)

# Michelle date 21 septembrie 2017 08:20 -3

8) Asta e valabila și pt cei din asa zisa " justitie". Totuși când mai vine Ministrul Justiției cu pachetul legislativ?? Trebuia sa vina de o săptămână,  acum iar o sa găsească motive de amânare căci CCR a găsit iarăși art.neconstituționale ? Tot codul penal romanesc este neconstituțional si ilegal si in continuare se judeca in Romania si se dau condamnari de catre niste mafioti.De când i s-au rezolvat prin rejudecare dosarele lui Dragnea,Tăriceanu și Oprea nu mai prea se dorește a se face nimic, pachetul legislativ nu mai e o prioritate. Ministrul asta al justiției este ministru pt România sau doar pt Dragnea, Tăriceanu și Oprea?  Pai dacă e asa mai are totul vreun sens? Este clar ca absolut toți inclusiv Dragnea  Tăriceanu si Tudorel sunt niște mincinoși care au făcut tot acest circ doar pt a-și rezolva doar problemele pur personale,  niște mafioți toți.  :cry:

# Miki Duță date 21 septembrie 2017 10:24 0

Eu n-aș fi putut gândi atât de profund. :lol: Ești o mișelă serioasă. BRAVO !

# Alexa date 20 septembrie 2017 16:57 +33

:lol: ce lume..ce tara ..?! BRAVO Ciuvica,nu te dezmintii !!! :lol:

# dan date 21 septembrie 2017 09:01 -2

Draga Alexa, In primul rand recunosc ca sunt securist, frate cu Kovesi, tradator, sorosist, etc. Nu sunt convins nici ca nu sunt idiot si/sau spalat pe creier. Deci nu te chinui sa ma caracterizezi, ma cunosc destul de bine ;-) Dar as avea totusi o remarca: Voi, legalistii de pe acest site, cei care luptati cu dragonul, va puteti excita atat de mult (+27 incurajari la comentariul tau !!) doar pentru ca Ciuvica a facut sala sa rada? Asta este satisfactia voastra? Asta va hraneste? Asta este tipul de lider asteptat? Cu cat vad mai multe astfel de situatii, cu atat cred ca DNA-ul face bine ce face. Altfel, habar nu am, probabil ca adevarul e pe undeva pe la mijloc... Dar ura voastra ascunde orice altceva decat dreptate si justitie. Sus, pe aceasta pagina, in dreapta sus, scrie un motto; cititi-l si legati-l de tipul vostru de reactie. O sa ajungeti la concluzia ca voi gresiti. No ofense :)

# ADN date 21 septembrie 2017 10:37 0

Tu nu ai inteles sau nu ti-a placut gluma spontana cu masina si raportul juridic.

# Alexa date 21 septembrie 2017 13:31 0

:lol: Ai pierdut o mare ocazie sa taci ! No ofense :)

# dan date 21 septembrie 2017 17:40 +1

Apreciez ca nu ai sarit cu jigniri :) Pana la urma, fiecare vede lumea prin ochelarii lui, corect?

# Alexa date 22 septembrie 2017 18:16 0

:lol: All the best !

# Stefana date 21 septembrie 2017 18:38 +1

Cand radem de avocata uda ca curca subliniem o stare de fapt,un dezmat generalizat :-* .Huoooo!Bravo Ciuvica!No ofence!>

# nico date 20 septembrie 2017 17:29 +3

Ciuvică rules!

# Pislaru date 20 septembrie 2017 17:33 +3

DNA Ă ÎNCĂLCAT CONSTITUȚIA. KOVESI DEMISIA.

# Nelu Balasoiu date 20 septembrie 2017 17:44 +7

Bravo ciuvica. Ești tare.Tine-o tot asa.

# outsider date 20 septembrie 2017 22:14 +1

CIUVICĂ ar trebui să fie mai serios, de ce o tot excită pe biata avocată? Mititica a dat pe cale bucală mici perle. Pildă: „stam la adapostul unui text sarac de lege”. Ce p... calului vrea să zică?

# Roger date 21 septembrie 2017 07:24 0

Daca scriam "ce panseluta calului", nici pe mine nu ma cenzura. Era ca pastila de calmare. Doar daca dansezi din buric poti intelege ce a spus avocata aia, favorizat...ule.

# avocata lu pește, pardon, a cucuveleimov date 21 septembrie 2017 12:03 0

E atît de revoltător cum sunteți tratați că nu-i de mirare că postacii lasă la o parte orice scrupule ;-) .

# Robert date 20 septembrie 2017 18:08 +6

Felicitări! Sunteți Fantastic domnule Civică. Bravo domnule Savaliuc. Poate ingenunchiati minciuna anticorupție trambitate continuu. Pâine si circ! (La romani) DNA si anticoruptie (la români)..cam 2000de ani diferenta...Deci nimic nou sub soare.

# FLOAREA MARTIN date 20 septembrie 2017 18:52 +4

D-l CIUVICĂ , SĂ NE TRĂIEȘTI.......POATE ÎȘI IA CÂMPII LULUȚA.....

# cobe date 20 septembrie 2017 19:25 +3

Asteptam reactia ambasadorului,trimisul principalului stapan al coloniei si sustinator al lulutei,sau macar o imbarbatare cu ordine clare pentru completul de judecata.Daca va pica luluta,putin probabil pentru ca o sustine si guvernatorul coloniei,la ordin,acest proces se va fasai.

# Daktari date 20 septembrie 2017 20:17 +6

Mugur Ciuvica , foarte tare ! Mai vreau ! Cei amintiti pot sa-si scoata banii doar facand publice aberatiile idioate din proces , cu drepturi de autor. Madame , se "tergiverseaza" esact ca puscaria lu` Base , esact ca dosarul ALRO, esact ca Microsoft fara ...soft , esact ca Bectel etc.

# Botomei vasile, doctor in drept date 20 septembrie 2017 22:51 +2

Botomei Vasile, doctor in drept spune ca dnul Mugur Ciuvica este un model de lider politic perfect! Bine a r fi sa fie in fruntea unui Partid, chiar si nou infiintat. Oricum nu sunt lideri de valoare incelelalte partide.

# Vladimârrr...!!! date 21 septembrie 2017 10:14 +1

Dacă stimata avocat Daniela Frasie ar fi răsfoit pe lângă paginile tratatelor de drept și ceva file ale istoriei universale, ar fi observat ca cererea dânșii adresata completului de judecată nu avea niciun sens. In paginile ignorate, scrie negru pe alb ca Marea Revoluție Socialista din OCTOMBRIE, eveniment care a schimbat destinul a milioane și milioane de oameni, a fost și este inca sărbătorită la 7 NOIEMBRIE ..., așa cum va fi sărbătorită și achitarea celor pârâți de pârâcioasa ei clienta (asta numai dacă in tribunalele românești mai e o țără de logică și judecătorii mai judeca din când in când și după conștiința proprie și personală și nu a altora)

# Pif date 21 septembrie 2017 13:43 0

Bre, doar intr-un proces penal instanta poate dispune achitarea inculpatilor. Asta e proces civil in care instanta poate dipune admiterea unuia dintre apeluri iar pe fond respingerea actiunii reclamantei. Solicitarea avocatei avea sens in temeiul principiului celeritatii solutionarii cauzelor.Daca instanta era si mai incarcata cu dosare, putea da termen in 6 decembrie ca sa nu fie cel din 7 noiembrie, zi de mare sarbatoare.

# Ptolomeu, doctor hororis pauza date 21 septembrie 2017 12:30 +2

Mult prea hazardata 'sclipirea' ca Mugur Ciuvica ar fi bun de presedinte de partid, dar ce vreau sa spun e ca in curajul unor astfel de oameni, intuiesc marea scarba nationala fata de aceasta troglodita acoperita si protejata, care in mod paradoxal de inexplicabil, rezista in fruntea DNA, care, ca organizatie anti coruptie, cu asta ar trebui sa se ocupe de-adevaratelea.

# Cuie Martianu date 21 septembrie 2017 14:41 0

Pt. Dl. Dan... Cu tot respectul, baga texte la #Ciolosh, mai faci si tu un ban. Sictir

# dan date 21 septembrie 2017 17:28 -1

Uite ca nu vreau. Acolo nu se plateste ca aici :) Nu vad nimic rau sa plece Kovesi, dimpotriva; poate vine o etapa noua, etc. Dar cand plecarea ei insemana victoria hotilor din parlament/politica, ma cam opun. Pana la urma ce-am strigat noi in ultimii 27 de ani? Ca suntem furati? Ca nu-i pasa nimanui de noi? Crezi ca ma deranjeaza ca sunt cativa politicieni care sun "stresati" si cu cariera distrusa? Vorba ta, sictir :) Am mai intrebat pe site-ul vostru: cati oameni au fost nedreptatiti de sistem? Am primit un exemplu unic: Rarinca. In rest - oameni din sistem cu nemultumiri; astia sunt peste tot, si la privat, si in afara, etc. Pana la urma 99% din argumentele voastre sunt supozitii si pleaca de la condamnati si urmariti penal. Ce ai vrea sa spuna ei, ca sunt vinovati? Si eu cand am ramas fara permis am barfit politistii respectivi; ca au exagerat, ca au incalcat regulamentul, etc. Pana la urma eu am gresit, nu ei. Sa stii ca am fost fan Civica pana acum 1-2 ani; e un mare pervers!!

# 96NDA date 22 septembrie 2017 09:42 0

Daca ai fost fanul unuia pe care l-ai dibuit ca fiind mare pervers, ar fi interesant de stiut ce anume te-a sucit asa incat te-a agasat pana si spontaneitatea lui nostima din sedinta de judecata ?

# dan date 22 septembrie 2017 13:36 -1

O placere sa-ti raspund ;-) Spontanietatea lui m-a atras intotdeauna; si nu doar a lui ci a fiecarui om; e un semn de inteligenta. De aici si pana la a-l urma orbeste e drum lung... Daca te uti la istoricul sau ai sa vezi ca a avut remarci pozitive/negative strict in functie de perioada/partid si nu de om/fapta. Asta denota (mai ales daca mai esti cumva in domeniu/subiect) contractele sale. Este imposibil ca un partid/persoana sa faca doar lucruri bune timp de 3 ani si apoi doar lucruri rele alti 3 ani. Este doar un mod de a ma exprima, ma-ntelegi :) Si nu doar Civica... Trebuie sa constientizam ca toti "analistii" si "comentatorii" politici sunt implicati 100% si se hranesc/intretin din aceste contracte. Eu nu zic ca Kovesi este usa de biserica; dar cand ai atata ura pe cineva inseamna pana la urma interes personal. Nu este un secret venitul sau provenit din contractul cu A3. Iar daca-mi spui ca Voiculescu e nevinovat....

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - De ce credeti ca presedintele Klaus Iohannis intarzie nepermis numirea la sefia DIICOT a procurorului Felix Banila?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 20.07.2018 – Bobita plange in pumni de oftica

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER