JUDECATORI CU DEDICATIE – Avocatul Gheorghe Piperea face o dezvaluire terifianta despre manevrarea dosarelor pe culoar: „Prin 'grija' sefilor administrativi ai instantelor, dosarele 'sensibile', mai ales cele privind inghetarea cursului la creditele in valuta, au ajuns cat se poate de ne-aleatoriu la completurile bine indoctrinate de participantii la seminariile de la Sinaia si de avocatii din oficiu ai bancilor, sefimea BNR”

Miercuri, 19 decembrie 2018 17:17 | Scris de Valentin BUSUIOC | pdf | print | email

Chiar daca procesele penale tind sa acapareze primele titluri ale presei, prin caracterul lor spectaculos, cele mai multe dintre spetele aflate pe rolurile instantelor romanesti sunt unele civile si comerciale. De nenumarate ori, si acestea au in miezul lor mari drame umane, constand spre exemplu in ruinarea unor oameni simpli care ajung sa piarda procese impotriva unor banci sau chiar sa se sinucida.


Ei bine, Decizia CCR nr. 685/2018 privind obligativitatea tragerii la sorti a Completurilor de 5 judecatori - care a stabilit ca toate completurile, nu doar cele de 5 trebuie alese aleatoriu, nu prin desemnare directa - este valabila si pentru domeniul penal, si pentru domeniul civil. Anume pe acest din urma aspect insista reputatul avocat Gheorghe Piperea (foto), din Baroul Bucuresti, care atrage atentia ca pana acum, din cauza ca respectivele completuri au fost puse cu mana ani de-a randul, justitiabilii nu au avut parte de procese corecte.

Insa Piperea nu face doar atat. Referindu-se la procesele impotriva bancilor, avocatul dezvaluie modalitatea concreta prin care au fost masluite dosare si date hotarari cu dedicatie. Mai exact, Piperea relateaza cum dosare sensibile au ajuns la anumite completuri prin intermediul unor acte administrative ale sefilor de instante, completuri din care facea parte judecatori indoctrinati la semniarii organizate de institutii cu interes in respectivele procese care se solutionau.

Iata mesajul pe care Gheorghe Piperea l-a postat pe Facebook marti, 18 decembrie 2018:

Noi, in civil, mai ales in dosarele privind inghetarea cursului la creditele in valuta, nu am avut parte de asa ceva. Prin 'grija' sefilor administrativi ai instantelor, dosarele 'sensibile' au ajuns cat se poate de ne-aleatoriu la completurile bine indoctrinate de participantii la seminariile de la Sinaia si de avocatii din oficiu ai bancilor (sefimea BNR), completuri care nu au furnizat nicio surpriza in privinta aplicarii talibanice a 'principiului' nominalismului.

Sper sa nu avem parte de acelasi tratament si la ICCJ.

Poate o sa va intrebati de ce nu am pus aceasta problema in mod oficial, inca la data aparitiei problemei.

Pai, nu numai ca am pus problema, dar am si atacat in repetate randuri modul ilegal si partinitor de compunere a completurilor (inclusiv sub raportul 'chimiei' completurilor, adica al modului in care se intelegeau intre ei, din priviri, judecatori si al modului in care judecasera in trecut astfel de cauze). Am facut reclamatii administrative la sefii administrativi ai instantelor si la CSM. Am facut recuzari. Nimic nu a contat. Totul era stiut dinainte.

Din acest punct de vedere, al asa-zisei impartialitati si independente a instantelor, data de repartizarea 'aleatorie' a cauzelor, sistemul judiciar romanesc este profund defect.

Din nenorocire, de repararea sa au ramas sa se ocupe niste impostori si niste uzurpatori, care nu au nici cea mai mica urma de credibilitate. Motiv pentru care mesajul 'Luati labele de pe justitie!' tine mai abitir decat strigatul de injustitie si nedreptate acut resimtite de noi, simpli particulari.


Accesari:5978