Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

KOVESI FUGE DE CONCURS – Fosta sefa DNA a dat in judecata CSM. Laura Kovesi cere la Curtea de Apel Bucuresti anularea hotararii prin care Sectia pentru procurori a CSM a refuzat sa-i dea fara concurs grad profesional corespunzator PICCJ: “Nu exista nicio dispozitie legala expresa derogatorie de la procedura de promovare pentru cei care au functii de conducere in PICCJ... Promovarea trebuie sa se realizeze exclusiv prin parcurgerea procedurilor legale de concurs” (Hotararea)

Joi, 3 ianuarie 2019 13:35 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Fosta sefa a DNA Laura Kovesi (foto) face tot ce este posibil pentru a obtine gradul profesional corespunzator PICCJ fara sa dea concurs, asa cum se intampla in cazul celorlalti procurori care doresc sa promoveze in functii de executie. Dupa ce nici macar procurorii din CSM grupati in “Brigada Nufarul”denumire primita de procurorii CSM dupa ce au facut scut in fata Laurei Kovesi, respingand orice actiune disciplinara impotriva acesteia - nu au putut sa ii faca pe plac fostei sefe DNA si au trimis-o la plimbare respingand cererea de recunoastere a gradului profesional corespunzator PICCJ, Luluta spera sa isi atinga obiectivul cu ajutorul Curtii de Apel Bucuresti.


In prezent cu grad corespunzator de parchet de tribunal, Laura Kovesi a dat in judecata Consiliul Superior al Magistraturii, potrivit informatiei oferite in premiera de Jurnalul National, actiunea fiind inregistrata la finele anului trecut, la Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Bucuresti (vezi facsimil). Concret, Kovesi cere anularea hotararii CSM din 2018, prin care i-a fost respinsa cererea de recunoastere a gradului profesional corespunzator PICCJ fara sa sustina un concurs.


Promovare doar prin concurs

Actiunea de la Curtea de Apel Bucuresti a Laurei Kovesi vizeaza Hotarea Sectiei pentru procurori a CSM nr. 673 din 6 noiembrie 2018, pe care o prezentam integral la finalul articolului. Prin intermediul acestei hotarari, procurorii din CSM au decis in unanimitate ca nu este de ajuns pentru Kovesi ca a ocupat functii de conducere in PICCJ si DNA pentru a primi fara concurs grad profesional corespunzator Parchetului General. In acest sens, Sectia pentru procurori a CSM i-a reamintit fostei sefe DNA ca nu exista nicio prevedere legala prin care cei care au detinut functii de conducere in PICCJ sa fie exceptati de la sustinerea concursului pentru promovarea in grad profesional. De altfel, procurorii din CSM i-au explicat cat se poate de clar Laurei Kovesi ca promovarea nu se poate face decat prin concurs. Un concurs pe care iata ca fosta sefa a DNA vrea sa il evite cu orice pret. De ce oare?

Iata un fragment din hotararea Sectiei pentru procurori a CSM prin care a fost respinsa cererea Laurei Kovesi de acordare a gradului profesional corespunzator PICCJ:

“De la data incetarii mandatului functiei de conducere, procurorii prevazuti la alin. 1 (procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prim-adjunctul si adjunctul acestuia, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, adjunctii acestuia, procurorii sefi de sectie ai acestor parchete, precum si procurorul sef al DIICOT si adjunctii acestuia-n.r) isi redobandesc gradul profesional de executie si salarizarea corespunzatoare acestuia avute anterior sau pe cele dobandite ca urmare a promovarii, in conditiile legii, in timpul desfasurarii activitatii in cadrul PICCJ, DNA ori DIICOT. (...)

Promovarea in functii de executie si obtinerea unui grad profesional superior cu un caracter permanent reprezinta un drept castigat cu caracter definitiv in evolutia carierei profesionale a unui magistrat, spre deosebire de numirea intr-o functie de conducere, care este temporara. Numirea procurorilor in functii de conducere in cadrul PICCJ/DNA nu trebuie confundata cu o promovare a acestora la unitatile de parchet respective, intrucat legea face distinctie intre notiunile de promovare si numire, pentru fiecare in parte fiind prevazute proceduri distincte. De asemenea, nu exista nicio dispozitie legala expresa derogatorie de la procedura de promovare in functii de executie pentru cei care au functii de conducere in Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

(...)

Aceasta practica anterioara a fost reconsiderata de Plen si de instanta de contencios, retinandu-se ca promovarea in grad profesional a judecatorilor si procurorilor trebuie sa se realizeze exclusiv prin parcurgerea procedurilor legale de concurs”.

*Cititi aici integral hotararea Sectiei pentru procurori a CSM

Accesari:8028

Comentarii

# Necuratul date 3 ianuarie 2019 13:57 +21

Ca dracul de tamaie!!!

# bandyt date 3 ianuarie 2019 21:00 +12

Daca asa a fost educata in familie ca se poate ajunge sus prin usa din spate! I se pare anormal sa dea examen ca toti prostii! Daca era doctor pe bune in drept facea o demonstratie de forta in drept. Huuo hoato!

# Nu uita ca esti roman date 3 ianuarie 2019 14:28 +9

Aceasta fiinta nu stie carte aproape de loc! Nu va este clar!

# DODI date 3 ianuarie 2019 14:36 +12

Prostia nu dispare cu... anii. Doar se cronicizează. Păcat că nu doare. Am fi scăpat de boala numită slujirea.

# avram date 3 ianuarie 2019 15:52 +9

Suntem in tara in care pentru un post de femeie de serviciu s-a organizat concurs din legislatie,dar in care paradoxal inalti demnitari obtin posturi pe baza de C.V si interviu.Femeia de serviciu nu este recunoscuta asa simplu, ca ar mai fi dat cu matura,dar toti paraditorii au pretentia sa fie recunoscuti doar dupa paradeala efectuata in trecut.

# DNA nu s-a autosesizat cu privire la retrocedarile in exces? date 4 ianuarie 2019 02:08 +3

Nici macar atunci cand ministrul cu ANCPI in subordine a sustinut acest fapt ? Luluta a fost decorata de tarile care au interese imobiliare mari in Romania precum Olanda, Suedia... ? De ce ? Ca DNA sa nu inceapa vre-o ancheta privind ilegalitatea retrocedarilor - totalul depaseste suprafetele de teren din judete. Unde este raportul privind retrocedarle efectuate in ultimii 29 de ani? Nimeni nu stie si toti sunt preocupati chipurile de "bunastarea" romanilor care habar n-au ca platesc despagubiri cu nemiluita din bani publici pentru titluri de proprietate emise aiuritor de guvernarile abramburica de dupa 1989... ? Care este suma totala platita de ANRP de la infiintare si pana in prezent ? Care este suprafata de teren echivalenta despagubita prin platile efectuate prin ANRP ?... Vedeti sa nu ancheteze careva. Ciolos, specialistul in agricultura ce zice? Dar profu' de fizica care cauta de zor o functie de dictator suprem? Procurorii evita subiectul. Statul de drepti e mut, surd si chior?

# Gilu date 3 ianuarie 2019 16:04 +13

Dar " Noi suntem DNA "! ( sau Cabinetul 2 , cum ar fi zis Elena Ceausescu ) .Da‘ nu vrei draga , sa dai examen cu tac - to Bashinescu , cel care te- a inventat ? Sa -i arati cum se face o executie din capul scarii , dispretuindu i pe proscrisii care au avut nefericirea sa nu - ti placa ? A venit vremea sa incasezi ...Nici sa nu te gandesti la Curtea Constitutionala , ca nu e pentru tine...Nu apuca Mutantul sa te numeasca...Deja ai dosar penal la Sectia Speciala !

# Matei date 3 ianuarie 2019 16:06 +14

Crede ca este ca atunci cand a bagato tacsu înjustitie????????????DACA nu era tacsu si jegurile astea securiste ramanea o bastchebalista anonima

# Floare Albastra date 3 ianuarie 2019 17:23 +1

Bine zici, dragul meu.  ;-)

# roman sadea date 3 ianuarie 2019 22:20 +2


Citeza pe Matei
Crede ca este ca atunci cand a bagato tacsu înjustitie????????????DACA nu era tacsu si jegurile astea securiste ramanea o bastchebalista anonima
Apropo, baschet cat stia?

# Baran Gheorghe date 4 ianuarie 2019 08:13 +3

Nici macar baschetbalista. In anul 1989 , mai exact in vara anului 1989 am participat la organizarea Campionatului European de baschet feminin - cadete. In sala polivalenta din Timisoara nu am pierdut nici-un meci . Am pierdut finala cu Cehoslovacia din cauza baschetbalistei Kovesi.

# Mitica date 8 ianuarie 2019 19:11 0

Sau spala ******-urile .

# Anda date 3 ianuarie 2019 16:24 +1

E afon total in meserie, in drept!!!

# camelia date 3 ianuarie 2019 18:52 +3

ASTA-I ÎNCA ÎN MAGISTRATURA? JUDECATOAREA CAMELIA BOGDAN ESTE COPIL MIC PE LÂNGA KOVESI ! CINE O TINE DEPARTE DE RIGORILE LEGII PE ACEASTA INFRACTOARE ? DRAGNEA ?

# Legea este egala pt toti date 3 ianuarie 2019 21:43 +7

Daca ai obtinut toate funcțiile fără efort , tu Kovesi crezi că meriți orice. La muncă ! Pune mana pe carte și prezintă-te la concurs, nu veni cu tot felul de subterfugii cum ai fost obisnuită sa faci la DNA!. RUSINE nu ai, dar MAI esti si NESIMTITĂ!

# Pintea date 3 ianuarie 2019 23:21 +3

Gradatia ei profesionala (nu cealalta!) a mai fost contestata de niste asociatii, acum vreo 10 ani, pe cand Basescu via Macovei, a adus-o la Bucuresti pentru a o transforma in odioasa care avea sa ii realizeze planurile de distrugere a indezirabililor. Ea a stat mai mult de un deceniu in functii atat de mari, desi nu indeplinea conditiile pentru asta! Iar acum vrea sa isi acopere incompetenta! La gunoi cu ea!

# Valter Cojman date 4 ianuarie 2019 05:08 +1

Pai..., daca nu plagiaza(copiaza) nu are cum sa treaca examenul si cum, acum, toata lumea e cu ochii pe ea, nu mai poate plagia. Asa ca incearca sa ocupe un post fara sa dea examen.

# nenea john date 4 ianuarie 2019 07:05 +4

asta, la cat este de desteapta (ca si tractoristul lazarica si ca iohannis) nu poate lua decat un singur concurs _ acela de intrare la PUSCARIE! ha, ha, ha...

# Baran Gheorghe date 4 ianuarie 2019 08:20 +7

Asa o sa ceara si Lancranjan Carmen Alexandra, ca doar nu-i greu sa ceri , greseala o fac cei care ofera grade si functii fara concurs. S-a facut o cerere catre PJS2 pentru emiterea unei copii al unui dosar in care a fost instrumentat de LCA. Stiti ce raspuns s-a primit la cererea de obtinere a unei copii a dosarului? exact asta : "va comunicam ca pentru studierea si eliberarea unor xerocopii la dosarul xxxxxx este necesara justificarea unui interes in acest sens" . Semneaza procuror sef xxxx. Toate la vremea lor . De ce oare???? mai ales ca cererea nu a fost facuta de un penitus extranei ci de o persoana al carei nume figura in dosar;

# Dan date 4 ianuarie 2019 08:47 +2

Se vede dupa cum vorbeste ca, Kovesi nu stie carte. Cat era la DNA, au salvat-o consilierii.

# Retardanis date 4 ianuarie 2019 10:39 +2

Asta este marea problema, usa din dos. La CCR sau la alte institutii superioare nu trebuie sa ajunga persoane care nu au trecut, o perioada de timp, pe la toate institutiile subordonate. Astfel, sa inteleaga si #rezist, judecatorie->tribunal->curte de apel>iccj->CCR

# Blagutiu Elena date 4 ianuarie 2019 11:10 +2

Se pare ca puterea a inaltat-o la cote atat de inalte incat nu mai poate cobori din varf. Si asa consider ca nu avea ce sa caute atat in Procuratura Generala cat si la varful DNA, avand in vdere ca era un nimeni cu 3 dosare descoperita de Basescu pentru a-i servi dupa bunul plac. Incet,incet a inceput sa-i placa acest joc si ce sa vezi nu se mai da plecata. Este clar ca nu poate mai mult de atat, s-a obisnuit sa construiasca dosare la greu, de invatat se pare ca nu o duce mintea dar vrea sa fie tot timpul in prim plan. Cel mai grav lucru este ca este inca sustinuta, ca nu se gaseste nimeni sa o puna la punct si , si mai grav dupa cum se aude ar putea ajunge la CCR. Daca ajunge si asta ca si Stanciu in puncte cheie si se formeaza o alta reduta de ratati care sa ne spuna ce si cum ne putem lua La revedere.

# livia date 4 ianuarie 2019 16:09 +4

Cea mai buna baschetbalista dintre procurori si cel mai bun procuror dintre baschetbalisti- 4%.

# MARIA date 6 ianuarie 2019 10:05 +1

KOVESI SI SRI SUNT DEASUPRA LEGII....NU O INTERESEAZA DECAT FUNCTIILE SI AVANTAJELE PROPRII...ARE MENTALITATE DE SECURISTA. DIGI SUNT CORUPTI SI EI, NU AU BUN SIMT SI NU RESPECTA DREPTURILE LEGITIME ALE ALTOR PERSOANE..

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 22.01.2019 – Veverita vizionara il consoleaza pe Lucica. Meet Antonia Pink

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER