LACRIMI PENTRU CECILIA – Asociatia Magistratilor din Romania o plange pe judecatoarea Cecilia Jabre: „Pe langa durerile si greutatile pe care le-a suportat pentru a fi un bun judecator, a pus viata celui de-al patrulea copil dincolo de orice ezitare cu privire la viata ei, intr-o lume in care un copil nenascut pare sa fie, de multe ori, doar o idee sau un concept medical, nicidecum un trup si un suflet binecuvantate”

Vineri, 26 iulie 2019 16:45 | Scris de Valentin BUSUIOC | pdf | print | email

Moartea fulgeratoare si mult prea timpurie a judecatoarei Cecilia Jabre (foto), de la Tribunalul Bucuresti, i-a indoliat nu doar pe cei apropiati, ci intreaga magistratura romana. Asociatia Magistratilor din Romania a transmis vineri, 26 iulie 2019, un mesaj sfasietor in memoria celei care a lasat in urma un sot si trei copii.


Cu atat mai tragica este plecarea Ceciliei Jabre, cu cat judecatoarea a dat dovada de sacrificiul suprem, incercand sa devina mama a patra oara, scrie AMR in comunicatul remis Lumea Justitiei, cu referire la dezvaluirea facuta in acest sens de jurnalistul Mirel Curea in Evenimentul Zilei.

Asociatia Magistratilor din Romania evidentiaza si statura morala a Ceciliei Jabre, care in 2013 scria ca profesia de judecator este cea mai supusa riscului si ca dreptatea omeneasca nu trebuie pusa pe aceeasi treapta cu dreptatea lui Dumnezeu (click aici pentru a citi).

Redam mesajul integral al AMR:

Ganduri si simtaminte pentru Cecilia

Vestea plecarii din aceasta viata a colegei noastre, Cecilia Jabre, judecator la Tribunalul Bucuresti, ne-a intristat profund. Moartea oricarui om ne lasa in tacerea si in lacrimile durerii. Cu atat mai mult trecerea din aceasta viata a unei mame care, la numai 42 de ani, se desparte de cei trei copii.

Acum ca este, asa cum s-a scris, la portile altei Judecati, avem nu numai datoria, ci si simtim ca trebuie sa ii onoram existenta, truda si onestitatea, profesionalismul si daruirea, ca mama, ca sotie, ca judecator.

Doar un judecator pe deplin constient de ceea ce ii este ingaduit si de eforturile / sacrificiile ce i se cer pentru a urca si a se mentine pe verticala profesionalismului putea sa scrie ca a fi judecator este profesia cu riscul absolut, ca tot ce vei spune va fi primit cu maxima suspiciune, ca ramai aproape singur si ca, pe de alta parte, dreptatea omeneasca este asa cum este, nu ne putem increde decat in cea Divina, dar aceea este altundeva.

Suntem convinsi ca acea dreptate Divina este acum cu totul de partea ei, la dreapta Judecata, pentru ca, pe langa durerile si greutatile pe care le-a suportat pentru a fi un bun judecator, a pus viata celui de-al patrulea copil dincolo de orice ezitare cu privire la viata ei, intr-o lume in care un copil nenascut pare sa fie, de multe ori, doar o idee sau un concept medical, nicidecum un trup si un suflet binecuvantate.

Asociatia Magistratilor din Romania este alaturi de familia indoliata, cuvintele fiind neindestulatoare pentru a exprima durerea si regretul.

Dumnezeu sa ii faca parte de odihna! Ne rugam pentru sufletul ei!”

Accesari:4629