LUCICA E NEGRU DE SUPARARE – Vestitul procuror Lucian Onea a incercat sa scape din nou de controlul judiciar. Judecatoarea Alexandra Rus de la Inalta Curte i-a dat reject. Onea nu a avut succes nici cu plangerea impotriva ordonantei prin care i-au fost respinse o serie de cereri pe care le-a formulat in dosarul de grup infractional organizat in care s-a solicitat arestarea sa, fiind trimis la plimbare de judecatoarea ICCJ Florentina Dragomir (Minuta)

Marţi, 29 ianuarie 2019 12:34 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Esec pe linie la Inalta Curte pentru vestitul procuror Lucian Onea, zis “Lucica” (foto). Intr-o singura zi, instanta suprema a respins doua actiuni formulate de fostul sef al DNA Ploiesti in dosarul de grup infractional organizat de la “unitatea de elita”, in care este inculpat pentru represiune nedreapta, cercetare abuziva, inducerea in eroare a organelor judiciare, fals intelectual, divulgarea informatiilor secrete de stat, abuz in serviciu si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata. Dosar in care procuroarea Adina Florea, adjuncta Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie a solicitat aviz pentru arestarea lui Onea, la pachet cu Mircea Negulescu, dar s-a lovit de refuzul scandalos al procurorilor din CSM, care au facut scut in jurul paraditorilor (click aici pentru a citi).


Astfel, Lucian Onea a atacat cu plangere la Inalta Curte ordonanta Adinei Florea din 21 ianuarie 2019, prin care aceasta a dispus prelungirea controlului judicar pe o perioada de 60 de zile, incepand cu 23 ianuarie 2019 pana in 23 martie 2019. Actiunea lui Onea a fost insa respinsa luni, 28 ianuarie 2019, de judecatoarea Alexandra Rus de la Inalta Curte, pe motiv ca aceasta este nefondata.

Trebuie spus ca nu este pentru prima data cand Onea incearca sa scape de controlul judiciar, insa de fiecare data tentativele sale au fost sortite esecului.

Iata minuta ICCJ privind respingerea plangerii lui Onea impotriva ordonantei prin care i-a fost prelungit controlul judiciar:

Respinge ca nefondata plangerea formulata de petentul - inculpat Onea Lucian Gabriel impotriva ordonantei procurorului din 21 ianuarie 2019, data de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, in dosarul nr. 21/P/2018, ordonanta prin care s-a dispus prelungirea duratei masurii preventive a controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, de la data de 23.01.2019 si pana la data de 23.03.2019, inclusiv. In baza art. 275 alin. 2 din Codul de procedura penala, obliga petentul - inculpat sa plateasca suma de 200 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat in cauza. Definitiva. Pronuntata camera de consiliu azi, 28.01.2019”.

Lucica si-a luat-o in freza de doua ori intr-o singura zi

Nu a fost totusi singura infrangere pe care Lucica a suferit-o la Inalta Curte. Tot luni, 28 ianuarie 2019, Onea a fost trimis la plimbare de o alta judecatoare de la instanta suprema. Este vorba despre judecatoarea Florentina Dragomir, care a respins ca nefondata o alta plangere formulata de fostul sef al DNA Ploiesti, de aceasta data impotriva unei ordonante din 10 ianuarie 2019, prin care lui Onea i-au fost respinse o serie de cereri pe care le-a formulat in dosarul de grup infractional organizat in care s-a cerut arestarea sa.

Iata minuta ICCJ privind respingerea plangerii impotriva ordonantei prin care lui Onea i-au fost refuzate mai multe cereri de catre sectia speciala din PICCJ:

Respinge, ca nefondata, plangerea formulata de inculpatul Onea Lucian Gabriel impotriva ordonantei din data de 10 ianuarie 2019 emisa in dosarul nr. 21/P/2018 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie. Obliga inculpatul la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. Onorariul partial cuvenit aparatorului desemnat din oficiu pentru inculpatul Onea Lucian, in suma de 35 lei, ramane in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in Camera de consiliu, azi 28 ianuarie 2019”.

Accesari:4686