Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

NUME NOI PENTRU SEFIA ICCJ – Judecatorul Daniel Gradinaru si-a depus candidatura pentru sefia Sectiei penale a Inaltei Curti. De aceasta data, judecatoarea Mirela Sorina Popescu, presedinte cu delegatie al Sectiei penale, nu a indraznit sa mai viseze la inca un mandat, dupa ce a recunoscut ca pentru egalarea dosarelor intre judecatori repartiza cauzele doar completelor ramase disponibile in ECRIS. Pentru sefia Sectiei I civile a ICCJ s-a inscris judecatoarea Laura Mihaela Ivanovici

Joi, 29 noiembrie 2018 17:09 | Scris de E.D. | pdf | print | email

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a reluat procedura pentru ocuparea functiei de presedinte al Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Asa cum ne amintim, procedura de ocupare a acestei functii, din martie 2018, s-a incheiat cu respingerea candidaturii judecatoarei Mirela Sorina Popescupresedinte al Sectiei penale la acel moment, care visa la un al doilea mandat dupa ce aceasta a marturisit in timpul interviului sustinut in fata Sectiei pentru judecatori ca solutia gasita pentru echilibrarea reapartizarii cauzelor era reprezentata de posibilitatea blocarii de la repartizarea aleatorie din ECRIS a judecatorilor care au prea cauze de solutionat (Click aici pentru a citi).


Odata cu reluarea procedurii, pe lista numelor candidatilor inscrisi pentru functia de presedinte al Sectiei penale nu s-a mai regasit numele judecatoarei Mirela Sorina Popescu. Si este de inteles de ce nu...

In schimb, conform informatiilor publicate de CSM, pentru functia de presedinte al Sectiei penale a Inaltei Curti si-a depus candidatura judecatorul Daniel Gradinaru (foto), cel care in trecut a ocupat functia de vicepresedinte al Curtii de Apel Bucuresti si care a promovat in functia de judecator al instantei supreme la concursul organizat in perioada 4 ianuarie-1 iunie 2016, obtinand un punctaj final de 84,12.

Totodata, pe lista CSM se regaseste si numele judecatoarei Laura Mihaela Ivanovici. Aceasta insa candideaza pentru sefia Sectiei I civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in trecut ocupand functia de presedinte al Sectiei a IV-a civila a Curtii de Apel Bucuresti, pana la data la care a promovat in functia de judecator la ICCJ in concursul organizat in perioada 7 ianuarie-31 mai 2013, cu un punctaj final de 86,73 puncte.

Potrivit informatiilor noastre, cel mai probabil in cursul saptamanii viitoare va fi stabilit si calendarul cu data la care cei doi candidati pentru cele doua functii de conducere ale Inaltei Curti vor sustine interviul in fata Sectiei pentru judecatori. Este asteptat insa ca pana la finalul anului 2018 Sectia penala si Sectia I civila a ICCJ sa aiba un presedinte.

Iata anuntul Consiliului Superior al Magistraturii:


Accesari:4603

Comentarii

# Judecator iccj date 29 noiembrie 2018 19:13 +10

Oameni echilibrati si experimentați managerial. Fix invers modelul Tarcea Garcea si acolitii. Cu siguranta nu sunt doriti de dezastrul Tarcea

# DODI date 29 noiembrie 2018 20:29 0

Încep să prindă curaj... valorile. Mai ales acum când milițianul garcea se îndreaptă (panicată!) spre o linie moartă. Să sperăm că CSM o va trimite în afara magistraturii înainte ca milițianca garcea, în pofida meniopauzei naturale, să mai nască... monștri.

# alin date 29 noiembrie 2018 20:34 +2

la vremuri noi, tot ei. si tot un singur candidat, nu care cumva doi.

# alin date 29 noiembrie 2018 20:40 0

la vremuri noi, tot ei. si tot un singur candidat, nu care cumva doi.

# Cel mai bun judecator din penal date 29 noiembrie 2018 20:54 0

Un judecator se confunda cu solutiile lui. In mediul juridic are o foarte buna reputatie. Succes!

# morarescu date 29 noiembrie 2018 22:12 -1

Mult, mult succes !

# Golan date 29 noiembrie 2018 21:26 +1

Avocații din țară spun ca ai noroc daca te judecă Daniel Gradinaru. Pierzi sau câștigi soluțiile sunt bazate pe probe. Soricela Mirela Popescu săraca e la polul opus pt ca nu deschide dosarele. Poate se vor schimba lucrurile la minunată si incompetenta instanța supremă

# BELGIANCA date 30 noiembrie 2018 10:10 +1

SPER SA VINA TIMPURI SI OMENI CU SCAUN LA CAP..CE AM AVUT PINA ACUM AU FOST NUMAI CU SCAUN LA CUR.SI CONDUSI DE VINZATORI DE TARA...NICI SECURITA

# BELGIANCA date 30 noiembrie 2018 10:26 0

SPER CA TOTUL VA REVENI LA NORMAL.IAR CEI CU SACUN LA CAP SA CONDUCA IAR CEI CARE AU AVUT SCAUNUL NUMAI SUR CUR SA PLECE .STITI BINE UNDE LA HAULES IN FRUNTE CU CONDUCATORI LOR IUBITI ..SPER CA SE VA FACE PLUS RAPID ..INCEPIND CU CUCUVEA CARE TREBUIA DEJA INCHISA DAR TRACTORISTUL DE LAZARICA IA DAT O FUNCTIE BINE PLATITA SI AU SCHIMBAQT DNA LA PG.GARCEA SI STANCIU LA FEL CU LAZARICA INCHISI ANULATA PENSIA SI BINENTELESZ LA HAULES IAR CEI 2 IUBITI CONDUCATORI CIOLANIS SI HAHAILA INAINTEA LOR SA LE TINA CITE UN LOC CALD..SI SCHIMBATI TOTI DIN CONDUCERA DNA ..PG SI ICCJ .DACA SE FAC TOATE ACESTE DOAR DE PARLAMENT SI DE MINISTRU JUSTITIE DEPINDE .SA FIE TOTI JUDECATI SI SA PLATESCA PT TOT CE AU FACUT.BAFTA MUTA ROMANI

# ?????? date 30 noiembrie 2018 13:23 0

Opinați că un concurs nu se poate desfășura cu un singur candidat, în astfel de spețe fiind necesară reprogramarea desfășurării concursului până la înscrierea și altor candidați în competiție ?

# Laura date 30 noiembrie 2018 16:17 -1

Nu opinăm așa. Când a fost nevoie de doi pentru valabilitatea procedurii? Procedura e cât de poate de legală iar ambii candidaţi se califică din plin. Succes!

# Pavel Olinescu date 30 noiembrie 2018 18:24 +1

AMBII FAC PARTE DIN ECHIPA LUI DAN LUPASCU, CEEA CE REPREZINTA O GARANTIE DE ONESTITATE SI COMPETENTA, DACA NU CUMVA S-AU SCHIMBAT INTRE TIMP. MULT SUCCES!

# Iulian date 1 decembrie 2018 17:38 +2

Gradinaru are destule pacate. Stie el si multi altii. In plus il uraste pe Lupascu pentru ca nu l-a bagat in seama.

# ?????? date 30 noiembrie 2018 19:49 0

@Candidații sunt câte unul pe loc, fiind posturi diferite, deci nefiind un concurs ?

# ?????? date 30 noiembrie 2018 20:10 0

Deci, considerați că pentru ca un concurs pentru ocuparea unui post să fie validat este necesară participarea a minimum doi candidați la concursul pentru ocuparea acelui post, altfel cu cine ar concura un candidat unic ?

# Poporul date 30 noiembrie 2018 21:44 0

Cu regrete,cred ca domnul Grădinaru. Nu este departe de Tarcea! Am asistat la el in ședințe si nu le dădea voie inculpaților sa vorbească nu citeste dosarele ,da sentințe primite de la DNA si SRI. Este un judecator neloial si necinstit,a inculpat oamenii care erau nevinovați a încălcat legea si deciziile CCR de foarte multe ori! Ne trebuie un președinte de sectie penala care sa cunoască legile sa știe carte nu domnul Grădinari care a luat note mici la promovare

# Trist date 1 decembrie 2018 18:31 +2

Asta mai lipsea, sa ajungă presed de secție. Nu credeam ca se poate ajunge aici. L-am cunoscut intr-o perioada in care mai credeam in existența bunului simt, dar am constat, cu Tristețe, ca face jocurile cumpăratorilor de influența. A fost nedrept in evaluări si a dovedit lipsa de caracter. Iar despre profesie, pot sa spun ca nu excelează deloc, dimpotrivă. Vai de sistemul judiciar cu un așa președinte. In asemenea fct tb sa ajungă doar oameni cu verticalitate, care au caracter, și sunt profesioniști NU este cazul dlui Gradinaru. Ar tb sa -și retragă candidatura pana nu este prea târziu .

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi numita suspecta Laura Kovesi sefa Parchetului European, in pofida dosarului de mita in care este urmarita penal?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 19.02.2019 – Kovesi fuge de dosar ca dracu' de tamaie. Misterul din denuntul Elenei Udrea

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER