NUME NOI PENTRU SEFIA ICCJ – Judecatorul Daniel Gradinaru si-a depus candidatura pentru sefia Sectiei penale a Inaltei Curti. De aceasta data, judecatoarea Mirela Sorina Popescu, presedinte cu delegatie al Sectiei penale, nu a indraznit sa mai viseze la inca un mandat, dupa ce a recunoscut ca pentru egalarea dosarelor intre judecatori repartiza cauzele doar completelor ramase disponibile in ECRIS. Pentru sefia Sectiei I civile a ICCJ s-a inscris judecatoarea Laura Mihaela Ivanovici

Joi, 29 noiembrie 2018 17:09 | Scris de E.D. | pdf | print | email

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a reluat procedura pentru ocuparea functiei de presedinte al Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Asa cum ne amintim, procedura de ocupare a acestei functii, din martie 2018, s-a incheiat cu respingerea candidaturii judecatoarei Mirela Sorina Popescupresedinte al Sectiei penale la acel moment, care visa la un al doilea mandat dupa ce aceasta a marturisit in timpul interviului sustinut in fata Sectiei pentru judecatori ca solutia gasita pentru echilibrarea reapartizarii cauzelor era reprezentata de posibilitatea blocarii de la repartizarea aleatorie din ECRIS a judecatorilor care au prea cauze de solutionat (Click aici pentru a citi).


Odata cu reluarea procedurii, pe lista numelor candidatilor inscrisi pentru functia de presedinte al Sectiei penale nu s-a mai regasit numele judecatoarei Mirela Sorina Popescu. Si este de inteles de ce nu...

In schimb, conform informatiilor publicate de CSM, pentru functia de presedinte al Sectiei penale a Inaltei Curti si-a depus candidatura judecatorul Daniel Gradinaru (foto), cel care in trecut a ocupat functia de vicepresedinte al Curtii de Apel Bucuresti si care a promovat in functia de judecator al instantei supreme la concursul organizat in perioada 4 ianuarie-1 iunie 2016, obtinand un punctaj final de 84,12.

Totodata, pe lista CSM se regaseste si numele judecatoarei Laura Mihaela Ivanovici. Aceasta insa candideaza pentru sefia Sectiei I civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in trecut ocupand functia de presedinte al Sectiei a IV-a civila a Curtii de Apel Bucuresti, pana la data la care a promovat in functia de judecator la ICCJ in concursul organizat in perioada 7 ianuarie-31 mai 2013, cu un punctaj final de 86,73 puncte.

Potrivit informatiilor noastre, cel mai probabil in cursul saptamanii viitoare va fi stabilit si calendarul cu data la care cei doi candidati pentru cele doua functii de conducere ale Inaltei Curti vor sustine interviul in fata Sectiei pentru judecatori. Este asteptat insa ca pana la finalul anului 2018 Sectia penala si Sectia I civila a ICCJ sa aiba un presedinte.

Iata anuntul Consiliului Superior al Magistraturii:


Accesari:4926